*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple paljastaa tutkimustietojaan julkisesti – Yrittää houkutella tutkijoita

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 20.7.2017 09:07

Apple paljastaa tutkimustietojaan julkisesti – Yrittää houkutella tutkijoita Apple harvemmin puhuu julkisesti mitä kaikkea sen tuotekehityslaboratorioissa oikein puuhataan, mikä on hankaloittanut esimerkiksi tutkijoiden rekrytointia. Monet huippututkijat haluavat julkistaa töitään ja kirvoittaa näin akateemista keskustelua, mutta se on mahdotonta jos työnantaja vaatii kaiken tiedon pimittämisen.
Tutkijoita Apple tarvitsee erityisesti tekoälyn saralla, minkä takia yhtiö on päättänyt lanseerata oman Apple Machine Learning Journal -julkaisusarjan, jonka kautta tutkijat pääsevät kertomaan tekemistään löydöistä ja läpimurroista. Tällä hetkellä sivu on suhteellisen tyhjä, sillä sieltä löytyy vain yksi julkaisu, jossa kuvataan miten synteettisistä kuvista voidaan tehdä huomattavasti realistisempia neuroverkkomallin avulla. Kyseinen paperi on löytynyt aiemmin arXiv-palvelustakin.

Sivun alalaidassa Apple pyytää julkaisujen aiheista kiinnostuneita ottamaan yhteyttä tutkijoihin sekä linkittää yhtiön työnhakusivulle. On siis melko selvää, mikä julkaisusarjan päämotiivi on Applen näkökulmasta.

Applen ongelmakohtana tekoälyn kehityksessä on pidetty myös yhtiön tiukkaa suhtautumista yksityisyydensuojaan. Joidenkin mukaan se estää palveluita kehittymästä yhtä hyviksi kuin esimerkiksi Googlella, koska lähdeaineistoa tekoälymallien kehittämiseen ei ole saatavilla.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....
Googlen tekoäly teki historiallisen löydön – Aurinkokunta ei ole uniikki Googlen tekoäly teki historiallisen löydön – Aurinkokunta ei ole uniikki (15.12.2017 18:34)
Googlen kehittämät tekoälyalgoritmit ovat löytäneet NASAn Kepler-avaruusteleskoopin tuottamasta datasta uuden planeetan. Löytö on historiallinen parilla tapaa, se esimerkiksi osoittaa millaisia ....

Uutisarkisto