*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Saitko tällaisen sähköpostin? Älä klikkaa sitä

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 4.5.2017 10:39 Kommentteja (1)

Saitko tällaisen sähköpostin? Älä klikkaa sitä Gmailin käyttäjien keskuudessa on levinnyt tietojenkalastelusähköposti, jossa kohteen tuntemalta henkilöltä on tullut kutsu muokkaamaan Google Docsiin tallennettua dokumenttia. Google on nyt blokannut phishing-hyökkäyksen.
Hyökkäys alkaa tekaistulla sähköpostilla, joka näyttää olevan käyttäjän tunteman henkilön lähettämä ja siinä pyydetään saajaa muokkaamaan Google Docs -dokumenttia. Aidolta kutsulta vaikuttavan sähköpostin yhteydessä olevaa painiketta painamalla kohde ohjataan sivulle, jossa hän voi valita millä Google-tilillä hän haluaa muokata dokumenttia. Tähän mennessä mitään vahinkoa ei ole tapahtunut, tilivalintasivu on ilmeisesti aito sivu.

Tilivalinnan jälkeen kohteelle esitetään kuitenkin ilmoitus, jossa Google Docs pyytää lupaa päästä käsiksi Google-tilin tietoihin. Tämä on hyökkääjien tekaisema sivu, sillä Google Docs ei pyydä tällaista lupaa. Monet eivät tule ajatelleeksi tällaista asiaa, joten he saattavat myöntää tiedonluovutusluvan. Kun lupa on annettu, hyökkääjät keräävät tiedot Google-tilisi kontakteista ja levittävät saman hyökkäysviestin heille eteenpäin.

Googlen mukaan hyökkäys ehti levitä lyhyessä ajassa 0,1 prosenttiin Gmailin käyttäjistä. Koska Gmaililla on yli miljardi käyttäjiä, tarkoittaa pieneltä vaikuttava osuus miljoonaa käyttäjää.

Tägit: Gmail
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

14.5.2017 17:41

HÄVETKÄÄ tota otsikointia. :@@

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto