*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – "Se ei riitä"

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 8.12.2016 14:55 Kommentteja (6)

YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – "Se ei riitä" Taylor Swift ja monet muut artistit ovat kritisoineet voimakkaasti YouTubea ja Spotifyta siitä, että ne mahdollistavat musiikin kuuntelemisen täysin ilmaiseksi. Molemmissa tapauksissa artistit saavat kyllä oman osuutensa palveluiden mainostuloista, mutta mainokset eivät tuota yhtä hyvin kuin maksullisten palveluiden käyttäjien kuuntelukerrat.
YouTube yrittää tuoreessa blogikirjoituksessaan korostaa ilmaispalveluiden tuottamien mainostulojen merkitystä artisteille, jotka ovat tähän asti pitäneet mainosrahotteisia palveluita lähinnä heidän riistäjinään. Nettivideopalvelun mukaan se on viimeisen 12 kuukauden aikana tilittänyt musiikkiteollisuudelle yli miljardi dollaria.

Blogikirjoituksessaan YouTube toteaa tulevaisuuden olevan valoisa ilmaispalveluissa musiikkiaan levittäville artisteille. Mainostulojen ennustetaan kasvavan tulevina vuosina entistä suuremmiksi, kun mainonta siirtyy hiljalleen televisio- ja radiokanavilta verkkoon. YouTuben liiketoimintajohtaja Robert Kyncl uskoo vakaasti, että tulevaisuudessa mainosrahoitteisista palveluista tulee artisteille yhtä tärkeä tulonlähde kuin tilauspalveluista.

Ääniteteollisuutta edustava IFPI ei ole kuitenkaan vakuuttunut YouTuben todisteluista. Esimerkiksi Spotify maksoi levy-yhtiöille vuonna 2015 kaikkiaan kaksi miljardia dollaria, mikä on noin 18 dollaria per käyttäjä per vuosi. YouTube sen sijaan yltää vain yhteen dollariin per käyttäjä.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

18.12.2016 15:45

Olenko minä tyhmä vai miksi laskutoimitukseni ei täsmää?
Spotify=2Mrd dollaria maksettu eli 18 dollaria per käyttäjä
Youtube=1Mrd dollaria maksettu eli 9 dollaria per käyttäjä

Mutta artikkelissa puhutaan Youtuben osalta vain yhdestä dollarista per käyttäjä. Missä meni vikaan?


MSI B350 Gaming Pro Carbon | AMD Ryzen 5 1600X 3,8Ghz | GTX 1080 WINDFORCE OC 2050mhz/10400mhz | XFX 650W XXX Edition Semi Modular 80+ Bronze | G.Skill Ripjaws V DDR4 3200Mhz | Noctua NH-D15 | Windows 10 64-bit 1607 | Samsung Evo 850 500GB | Kingston V300 120Gb SSD | Kingston UV400 240Gb SSD | Asus 27" ROG PG279Q | Corsair Strafe RGB MX Red | Steelseries Rival 310 | Sennheiser Momentum 2.0 Over Ear | Antlion ModMic 4.0 |

28.12.2016 17:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:
Olenko minä tyhmä vai miksi laskutoimitukseni ei täsmää?
Spotify=2Mrd dollaria maksettu eli 18 dollaria per käyttäjä
Youtube=1Mrd dollaria maksettu eli 9 dollaria per käyttäjä

Mutta artikkelissa puhutaan Youtuben osalta vain yhdestä dollarista per käyttäjä. Missä meni vikaan?
Olet tyhmä.
Youtubella on kymmenkertaisesti enemmän käyttäjiä.
Spotifyn noin 100milj vastaan Youtuben noin 1mrd.
Miljardi jaettuna miljardilla on yksi.

38.12.2016 17:58

* YouTuben 800 miljoonaa käyttäjää, josta 1 miljardi muusikoille.
* Spotifyn 100 miljoonaa käyttäjää, josta 2 miljardia muusikoille.

Eli onhan tuossa suuri ero.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.12.2016 @ 18:00

48.12.2016 22:54

Olisi parempi kun artistien musiikkia ei olisi tarjolla yhdessä ainoassakaan mainosrahoitteisessa palvelussa ja piraatitkin lopettaisivat toimintaansa eikä yksikään enää koskaan edes yrittäisi ladata ilmaiseksi mistään.
Koittakoot saada myytyä köyhtyvälle kansakunnalle musiikkiaan isolla rahalla kalliissa maksullisessa palvelussa/formaatissa ja katsokoon tuottaako massia lompsaan huomattavasti paremmin kuin nykyinen malli. Monikohan ostaa summanmutikassa tuntemattoman aristin tuotoksia kalliilla ellei ole päässyt kuulemaan millaista tuotosta se suoltaa.

Kansakunnan köyhtyminen ei ole vain suomen ongelma vaan koskee kaikkia maapallon maita joissa raha on vallassa ja rikkaat tahtovat kerätä sen kaiken itselleen ja ottaa itseään köyhemmiltä kaiken pois keinoja kaihtamatta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.12.2016 @ 22:57

59.12.2016 8:32

Paskaa musiikkia. En ole vuosiin oikein kuunnellut mitään uutta.

69.12.2016 9:26

Luonnollinen jatkokysymys on, että ovatko kaikki Youtuben miljardi käyttäjää katsoneet IFPIn videoita ja kuinka monta kertaa. Käyttäjälukujen katsominen ei kerro paljoa. Oletan kuitenkin, että mainosrahoitteisesti ei tule yhtä hyviä tuloja kuin kuukausumaksullisilla, mutta eipä nuo mainosrahoitteiset ole aina äänenlaadulla pilattu.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.12.2016 @ 09:28

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
1 kommentti
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto