*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Uusi suomalaislaite tulossa myyntiin – muuntautuu vaikka sääasemasta varashälyttimeksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 17.4.2016 15:48

Uusi suomalaislaite tulossa myyntiin – muuntautuu vaikka sääasemasta varashälyttimeksi Laitteiden välisestä kommunikaatiosta on povattu isoa tulevaisuuden trendiä ja tätä kautta kysyntää erilaisille vähävirtaisille sensoripaketeille tulee varmasti löytymään hyvin paljon. Tähän saumaan iskee Lauri Jämsä, joka on kaupallistamassa muutaman vuoden ajan kehitteillä ollutta RuuviTag-projektia.
RuuviTag on käytännössä vähävirtainen ja pienikokoinen Bluetooth-majakka, joka osaa havainnoida ympäristöään monipuolisesti laitteeseen lisättyjen erilaisten sensoreiden avulla. Markkinoilta löytyy jo useita erilaisia Bluetooth-majakoita, mutta RuuviTag erottuu muista sen kehitysideologian takia: laite on kehitetty täysin avoimesti.

Avoimuus tarkoittaa käytännössä sitä, että käytännössä kuka tahansa kynnelle kykenevä voi hyödyntää RuuviTagin eteen tehtyä suunnittelutyötä ja luoda oman kustomoidun laitteen, mikäli alkuperäisversion ominaisuudet eivät täytä omia vaatimuksia. Jämsän mukaan RuuviTag on elektroniikkasuunnitelmista ohjelmistoihin asti täysin avoin järjestelmä.

RuuviTag osaa mitata lämpötilaa, kosteutta, ilmanpainetta ja kiihtyvyyttä. Sitä voidaan siis käyttää älypuhelimella luettavana sääasemana tai vaikkapa polkupyörän varashälyttimenä. RuuviTagia voidaan käyttää myös täginä, jolla saadaan esimerkiksi nettiosoitteita "ripoteltua" fyysiseen maailmaan. Tästä voi olla iloa esimerkiksi maisemaan tai arkkitehtuuriin liittyvissä kulttuurihankkeissa, mutta kivijalkakaupatkin voivat tarjota tuotteeseen liittyvää informaatiota puhelimella luettavan tägin kautta.

RuuviTagin joukkorahoituskampanja käynnistyy Kickstarterissa "lähiaikoina". Laitteeseen liittyvää tietoa löytyy kuitenkin jo osoitteesta RuuviTag.com.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....
Googlen tekoäly teki historiallisen löydön – Aurinkokunta ei ole uniikki Googlen tekoäly teki historiallisen löydön – Aurinkokunta ei ole uniikki (15.12.2017 18:34)
Googlen kehittämät tekoälyalgoritmit ovat löytäneet NASAn Kepler-avaruusteleskoopin tuottamasta datasta uuden planeetan. Löytö on historiallinen parilla tapaa, se esimerkiksi osoittaa millaisia ....

Uutisarkisto