*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Internet Explorer -selainten tuki päättyy ensi viikolla

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 6.1.2016 15:16 Kommentteja (6)

Internet Explorer -selainten tuki päättyy ensi viikolla Microsoft lopettaa Internet Explorerin 8-, 9- ja 10-versioiden ohjelmistotuen ensi viikon tiistaina. Nyt onkin korkea aika päivittää vanha selain uudempaan, kuten Internet Explorer 11:een tai johonkin vaihtoehtoiseen selaimeen. Hyvä vaihtoehto on myös päivittää Windows 10:een ja sitä kautta Microsoft Edgeen
Tuen päättymistä silmällä pitäen Microsoft julkaisi edellä mainituille selaimille niin sanotun End of Life -päivityksen, joka sisältää muutamien bugikorjausten lisäksi ilmoitusjärjestelmän, joka muistuttaa käyttäjää tuen loppumisesta. Mikäli jostain syystä haluat kuitenkin pysytellä vanhoissa selaimissa, niin ilmoitusjärjestelmän saa kytkettyä pois päältä rekisterimuutosten avulla. Ohjeet löytyvät Microsoftin tukisivuilta.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

16.1.2016 17:23

Vielä parempi vaihtoehto on vaihtaa koko windows linuxiin ja sitäkautta firefoxiin.

Windows 10 on jo itsessään sellainen spy/malware että jakelijalle vuotavien tietojen määrässä Micro$oftin ulkopuoliset ilkiöt jää kakkoseksi.

26.1.2016 18:24

Eli vanhempien kuin taisi olla W8 uudelleen asennuksesta tulee hankalampaa kun ei meinaa saada päivittymään esim. vanhaa windowsia XP.tä, Vistaa ja vielä nyt tuli kuvioihin W7.kin, kun homma tyssää selaimeen joka ei ole tuettu.

Juuri sopivasti joka on mahdollisesti edullisen W8 päivityksen alla, jos homma menee solmuun kun koitta tuota W10.ä ympätä koneelle johon ei löydy ajuritukea, pahimmassa tapauksessa asennus tyssää aloitusikkunaan jonka jälkeen ei toimi boot asetukset biosissa tms. kun se yrittää väen vängällä sinne W10.iin, uudelleen ja uudelleen, vaikka kuinka valitsee bootiksi vaikka dvd aseman, no kikkailuja kikkailujen jälkeenkin taas, ole minulle Gatesin windowsi.

36.1.2016 23:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti power_age:
Eli vanhempien kuin taisi olla W8 uudelleen asennuksesta tulee hankalampaa kun ei meinaa saada päivittymään esim. vanhaa windowsia XP.tä, Vistaa ja vielä nyt tuli kuvioihin W7.kin, kun homma tyssää selaimeen joka ei ole tuettu.

Juuri sopivasti joka on mahdollisesti edullisen W8 päivityksen alla, jos homma menee solmuun kun koitta tuota W10.ä ympätä koneelle johon ei löydy ajuritukea, pahimmassa tapauksessa asennus tyssää aloitusikkunaan jonka jälkeen ei toimi boot asetukset biosissa tms. kun se yrittää väen vängällä sinne W10.iin, uudelleen ja uudelleen, vaikka kuinka valitsee bootiksi vaikka dvd aseman, no kikkailuja kikkailujen jälkeenkin taas, ole minulle Gatesin windowsi.
Kyllähän Windows 7:lle löytyy IE11 eli missä ongelma? eikä siitä kauan ole kun vanhalle kannettavalle asensin vielä XP:n ja hyvinhän siihenkin päivitykset vielä asentui, vaikka selain ei tuettu olekkaan.

46.1.2016 23:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Kyllähän Windows 7:lle löytyy IE11 eli missä ongelma? eikä siitä kauan ole kun vanhalle kannettavalle asensin vielä XP:n ja hyvinhän siihenkin päivitykset vielä asentui, vaikka selain ei tuettu olekkaan.
Kyllä löytyy niin, kunhan saat riittävän määrän päivityksiä käyttikseen ensin, mahdollisen uudelleen pakottavan puhtaan asennuksen jälkeen, että saat sen IE 11.sen sinne koneen käyttikseen, siihen asti voi tulla ongelmia päivitysten saamiseen käyttikseen, meinaan että puhtaalta pöydältä lähdettäessä on W7.ssa IE 8.

57.1.2016 15:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti power_age:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Kyllähän Windows 7:lle löytyy IE11 eli missä ongelma? eikä siitä kauan ole kun vanhalle kannettavalle asensin vielä XP:n ja hyvinhän siihenkin päivitykset vielä asentui, vaikka selain ei tuettu olekkaan.
Kyllä löytyy niin, kunhan saat riittävän määrän päivityksiä käyttikseen ensin, mahdollisen uudelleen pakottavan puhtaan asennuksen jälkeen, että saat sen IE 11.sen sinne koneen käyttikseen, siihen asti voi tulla ongelmia päivitysten saamiseen käyttikseen, meinaan että puhtaalta pöydältä lähdettäessä on W7.ssa IE 8.


Nyt en kyllä edelleenkään ymmärrä mikä on se ongelma?
Päivitykset toki täytyy puhtaan asennuksen jälkeen asentaa, mutta siinä nyt ei ole mitään uutta, ainahan se on ollut niin että jos asentaa windowsin muutaman vuoden vanhalta asennusmedialta niin siihen joutuu lataamaan ja asentamaan melkoisen määrän päivityksiä... mutta miksi tuo vanhojen selainten tuen loppuminen tekisi siitä jonkin uudenlaisen ongelman, kyllähän se windows update toimii vaikka selain olisi vanhakin.
Jos taas on sitä mieltä että ei haluaisi niitä pakollisia päivityksiä ladata ja asentaa, niin sitten kannattaa luopua kokonaan windowsista, päivitysten asentamatta jättäminen windowsissa on silkkaa typeryyttä.

67.1.2016 17:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Nyt en kyllä edelleenkään ymmärrä mikä on se ongelma?
Päivitykset toki täytyy puhtaan asennuksen jälkeen asentaa, mutta siinä nyt ei ole mitään uutta, ainahan se on ollut niin että jos asentaa windowsin muutaman vuoden vanhalta asennusmedialta niin siihen joutuu lataamaan ja asentamaan melkoisen määrän päivityksiä... mutta miksi tuo vanhojen selainten tuen loppuminen tekisi siitä jonkin uudenlaisen ongelman, kyllähän se windows update toimii vaikka selain olisi vanhakin.
Jos taas on sitä mieltä että ei haluaisi niitä pakollisia päivityksiä ladata ja asentaa, niin sitten kannattaa luopua kokonaan windowsista, päivitysten asentamatta jättäminen windowsissa on silkkaa typeryyttä.

Kyllä joo kone jossa W10 tukki sen totaalisesti, oli kyseinen vanha windows ja päivitetty W8 päivitys versio, vaikka ms. todensi että vanha windows on aito, ei IE toiminut ei päästänyt edes ms.n sivulle hakemaan manuaali päivityksiä, ei siis antanut päivittää vanhaa windowsia W8 alle, latasin jonkun selaimen ennen yhtäkään päivitystä, sitten vasta alkoi windowsin päivitys homma pelittämään jokusen ajan jälkeen, vanha windows tuli päivitettyä ja sen jälkeen asennettua se W8 takaisin ja päivitykset, että tällaista kummallista pelaamista on ollut itsellä noiden kanssa, tämä lienee tapauksista vaiken omalla kohdallani.

Vaan mitä on tulossa näiden tukien loppumisen jälkeen sitä tässä pohdin tämän kone tapauksen johdosta, sekä välillä W7.ssa outoja tapahtumia kun ei meinaa suostua päivittämään ilmoittelee että koneessa on virus, jep virus-suoja on ja koneen käyttäjä on varsinainen s***anan virus pesäke, koodin googlaamisen jälkeen kummallisesti tarkistaa päivitykset ilma virhesanomia ja koodeja antaa jopa niitä päivityksiä, johtuuko tämä siitä että olen hyllyttänyt W10.n vai mistä sen jälkeen tämä kaikki tappelu ja pelleily on kuitenkin alkanut, ms..lle tullut kymmenien €.jen puhelut taitaa olla jo käyttis maksettu 2-3 kertaan puheluiden kera, että semmosta se ja v*****lemallahan se maailma paranee.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.1.2016 @ 17:35

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla (28.3.2017 12:30)
Facebook on lähettänyt sähköpostia käyttäjilleen, jotka käyttävät yhtiön omistamaa Messenger-pikaviestintä Windows Phone 8.1 -laitteilla. Sähköpostisa kerrotaan, että sovellus lopettaa toiminnan ....
5 kommenttia
Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken (28.3.2017 11:31)
Google on heltynyt korvaamaan 8-vuotiaan Clash Royale -pelissä tekemän 6400 euron luottokorttilaskun. Pojan äidin mukaan ilman korvausta perhe olisi joutunut etsimään uuden asunnon. Massiivinen ....
Musk aikoo seuraavaksi kehittää aivotietokoneen Musk aikoo seuraavaksi kehittää aivotietokoneen (28.3.2017 10:51)
Elon Musk on miljoonan idean mies, joka tuntuu tarttuvan kiinni yhä utopistisimmista projekteista. Wall Street Journalin mukaan Musk aikoo seuraavaksi kehittää teknologiaa, jonka avulla aivoihin ....
Sääntö-Saksa iskee: YouTube-kanavan on hankittava viranomaisilta lähetyslupa Sääntö-Saksa iskee: YouTube-kanavan on hankittava viranomaisilta lähetyslupa (28.3.2017 09:55)
Kun uusi tekniikka tai uudet toimintatavat kohtaavat vanhan maailman lainsäädännön, niin tuloksena syntyy helposti absurdeja tilanteita. Tästä hyvänä esimerkkinä tuore tapaus Saksasta. Saksalaisten ....
1 kommentti
Bungie valmistautuu Destiny 2:n julkaisuun – Markkinointikampanja lähti käyntiin Bungie valmistautuu Destiny 2:n julkaisuun – Markkinointikampanja lähti käyntiin (28.3.2017 09:38)
Bungie ja Activision ovat aloittaneet Destiny 2:n kiusoittelukampan Twitterissä julkaistulla viestillä. Markkinointikampanja lähti käyntiin yksinkertaisella kuvalla, jossa näkyy Destiny-teksti ....

Uutisarkisto