*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Suomi on takapajula musiikin maksullisissa palveluissa

Kirjoittaja Valtteri Ahonen (Google+) @ 17.10.2015 12:45 Kommentteja (8)

Suomi on takapajula musiikin maksullisissa palveluissa Suomessa käytetään Pohjoismaista selvästi vähiten maksullisia digitaalisia musiikkipalveluita, paljastuu tuoreesta tutkiuksesta.
Tiedot on kerätty Suomen, Norjan ja Tanskan tekijänoikeusjärjestöjen toimesta kyselytutkimuksella. Kyselyn mukaan Suomessa maksullisia digitaalisen musiikin palveluita käyttää noin 14 prosenttia kansasta. Norjassa ja Ruotsissa luku on noin kaksinkertainen. Tutkimuksesta kirjoitti muun muassa Helsingin Sanomat.

Varmaa syytä Suomen perässä laahaamiselle ei tutkimuksessa osattu antaa. Tutkimuksen Suomen osuudesta vastannut Teoston tutkimuspäällikkö Ano Sirppiniemi arveli yhden syyn löytyvän kotimaisten palveluntarjoajien puuttumisesta. Esiin nousi myös suomalaisten yleinen tottumus viihteen maksuttomuuteen, joka on syntynyt vahvan mainostelevision myötä.

Digitaalisen palveluiden suosio on Suomessa kasvanut huomattavasti naapurimaita hitaammin. Yleisesti erot musiikin kulutustavoissa Euroopan maiden välillä ovat kuitenkin pienenemässä.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

117.10.2015 15:00

Tää kyllä tuli täysin puskista. Tuntuu, että omassa kaveripiirissä kaikilla on spotify/deezer ym. Muiden pohjoismaiden lukemat myös vaikuttaa tosi matalilta.

217.10.2015 15:08

Syy: Digitaalista CD-laatua vastaavaa musiikkia FLAC-muodossa myymien kauppojen puuttuminen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.10.2015 @ 15:09

317.10.2015 15:38

No ei ihmekkään kun mitään järkeviä digitaalisia musiikkipalveluja ei ole, spotify toki on mutta jos mainokset ei haittaa se on ilmainen, mutta ei sieltäkään löydy läheskään kaikkia artiseja ja osa suomalaisista artisteistakin puuttuu(ja joissain tapauksissa löytyy, mutta biisi/albumivalikoima on aika karsea), joten ainoa vaihtoehto on joko ostaa fyysinen levy tai warettaa.

Youtube on kanssa(ja osittain suosittu omassa kaveripiirissä) mutta omasta mielestä se on kyllä paskin tapa kuunella musiikkia(adblockin kanssa tai ei) enemmän kuin yksi biisi.

418.10.2015 9:53

Itse tulee ostettua CD-levyjä vieläkin ja sitten rippaan ne flaceiksi jos haluan käyttää niitä esim puhelimessa. Toki jotain Tidalia käyttäisi varmaan vuoden samalla hinnalla millä ostaa kymmenen levyä, mutta tykkään omistaa ne levyt. Näyttää hienolta hyllyssä, kun on pitkä rivi levyjä.

518.10.2015 10:55

Millähän perusteella tuo tutkimustulos kertoo Suomen olevan jotenkin takapajula?
Tulos kertoo ennemminkin siitä että suomalaiset ovat edelleen säästäväisempiä ja tarkempia rahankäyttönsä suhteen verrattuna muihin euroopan maihin, kai meistä monet ovat verenperintönä saaneet edelleen sen opin että raha ei kasva puussa ja sitä tulee käyttää harkiten, siksi monet kokevat tuollaiset maksulliset musiikkipalvelut turhaksi tuhlaamiseksi, kun niihin kuluvalle rahalle löytyy tärkeämpääkin käyttöä.

Toisena syyllisenä voidaan tosiaan pitää myös tuota vuosia jatkunutta mainosten pakkosyöttämistä joka on saanut meidät niin turtumaan niihin pakollisiin mainoksiin, että nielemme mieluummin sen mainoksilla pilatun ilmaisen musiikkipalvelun tai radion, kuin että maksaisimme mainoksilta välttymisestä.

Nuo Flacit ja niiden puute eivät kyllä tuohon vaikuta mitenkään merkittävästi, loppujen lopuksi murto-osa musiikin kuuntelijoista välittää tuollaisista asioista, ja pelkkä normaali MP3 on aivan riittävä, en minä itsekkään halua puhelintani millää Flaceilla täyttää.

618.10.2015 15:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Nuo Flacit ja niiden puute eivät kyllä tuohon vaikuta mitenkään merkittävästi, loppujen lopuksi murto-osa musiikin kuuntelijoista välittää tuollaisista asioista, ja pelkkä normaali MP3 on aivan riittävä, en minä itsekkään halua puhelintani millää Flaceilla täyttää.
Minen edes tunne ketään normikäyttäjää, kelle termi "FLAC" ois tuttu tai ketä kiinnostaa häviöttömästi pakattu formaatti. Sitä paitsi, eipä jostain FLACeista paljon iloa ole kännykän DAC:eilla ja rupisilla kuulokkeilla.

719.10.2015 10:28

Radio tuntuu vielä toimivan helposti kilpailevana ilmaisena vaihtoehtona. Sitä varmasti suurin osa vanhemmista ihmistä käyttää muutenkin. Lisäksi se ei tuo tappelua "mun biisit". Eikä siinä vielä kaikki. Onhan tänne vähän vaikea saada kaikkea lisenssimaksullista tavaraa muutenkin, koska syyt. Senhän näkee esimerkiksi siellä spotifyssä, kun vaihtaa maitten välisiä listoja, niin johan siellä on harmaalla kamaa, johon ei pääse käsiksi. Itse en käytä radiota vaan spotifytä, koska olen turhan tarkka välillä kuuntelemastani musiikista ja kaipaan välillä raikkaita tuulahduksia niitten samojen listahittien kuuntelun sijaan.

819.10.2015 19:10

Maailma on täynnä hyviä, ilmaisia ja laillisia radiostriimejä, missä edes mainoksia ei välttämättä ole häiritsevästi, toimii käytännössä kaikilla laittella, missä nettiyhteys. Siinä mielessä Sirppiniemi on oikeassa, miksi maksaisin lisää jostain minkä saan jo maksamillani verorahoillani hankituksi (media/ylevero) ?

Eri asia on sitten, jos haluan kuunnella jotain tiettyä artistia hyvällä laadulla/laitteillani. Niissä suosin mieluummin fyysista mediaa pakatun sijaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Obaman laki menee nurin – Operaattorit saavat luvan myydä selaushistoriaa mainostajille Obaman laki menee nurin – Operaattorit saavat luvan myydä selaushistoriaa mainostajille (29.3.2017 12:59)
Yhdysvaltojen edustajainhuone on hyväksynyt esityksen, joka kumoaa Barack Obaman presidenttikaudella säädetyn lain, joka estää operaattoreita luovuttamasta asiakkaistaan tietoa eteenpäin ilman ....
Twitch aloittaa pelien myynnin aivan pian Twitch aloittaa pelien myynnin "aivan pian" (29.3.2017 11:54)
Pelivideostriimejä välittävä Twitch alkaa tällä viikolla myydä myös pelejä, kertoo TechCrunch. Tarkka ajankohta ei ole vielä selvillä ja sivuston mukaan Twitch voi laajentua pelikauppiaaksi jo tänään. ....
Supercellin suuromistaja osti ison palasen Teslasta Supercellin suuromistaja osti ison palasen Teslasta (29.3.2017 11:17)
Supercellin osakekannasta enemmistöosuuden itselleen viime vuonna hankkinut kiinalainen Internet-jätti Tencent on ostanut viiden prosentin osuuden sähköautoyhtiö Teslasta. Kaupan arvo on yhteensä ....
Tinder toimii myös netissä: Ei enää tarvetta mobiilisovellukselle Tinder toimii myös netissä: Ei enää tarvetta mobiilisovellukselle (29.3.2017 09:51)
Suosittu deittipalvelu Tinder on toiminut toistaiseksi ainoastaan mobiililaitteilla, joiden kautta sovellus pystyy hankkimaan GPS:n ansiosta tarkkaa sijaintidataa etäisyyksien määrittämistä ....
1 kommentti
Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla (28.3.2017 12:30)
Facebook on lähettänyt sähköpostia käyttäjilleen, jotka käyttävät yhtiön omistamaa Messenger-pikaviestintä Windows Phone 8.1 -laitteilla. Sähköpostisa kerrotaan, että sovellus lopettaa toiminnan ....
10 kommenttia

Uutisarkisto