*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Ruotsalaisen torrent-sivuston oikeudenkäynti päättyi

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 9.5.2015 14:24 Kommentteja (2)

Ruotsalaisen torrent-sivuston oikeudenkäynti päättyi Ruotsalaisista tiedostonjakopalveluista – ja niiden oikeusjutuista – puhuttaessa ei pysty yleensä ohittamaan The Pirate Baytä. Tässä tapauksessa pääosassa on kuitenkin The Internationals (TTi) -niminen torrent-sivusto, mutta kytköksiä tapauksessa on myös TPB:n suuntaan.
The Pirate Bayn oikeudenkyntien jälkimainingeissa ruotsalaispoliisi ratsasi sivuston, jolle antipiraattiliike Antipiratbyrån oli lähettänyt varoituksia. Samassa pistettiin pakettiin myös Patrikweb-palveluntarjoaja, joka oli tarjonnut hosting-palveluita TTi:n lisäksi myös The Pirate Baylle.

Oikeudenkäynnissä syytettyinä olikin TTi:n nimetön ylläpitäjä sekä Patrikwebin Patrik Lagerman. Ensiksi mainittu on käräjillä tekijänoikeusrikoksestä ja jälkimmäisen syytöksiin lukeutui avunanto tekijänoikeusrikokseen, jonka syytetty on aiemmin sanonut olevan täysin naurettavaa. Vihdoin yli 3 vuotta tapauksen jälkeen oikeudenkäynti on saatu viimeisteltyä ja on aika odottaa tuomiota.

Vaikka TTi:tä voidaan pitää merkittävänä torrent tracker -palveluna, jonka tarjoamiin linkkeihin kuului tukuittain Hollywood-tuotantoa, niin lopulta syytteet koskevat vain 28 ruotsalaiselokuvaa. Syyttäjä Fredrik Ingblad kertoi TorrentFreakille, että enää ei myöskään haettu ehdotonta vankeutta kummallekaan syytetyistä.

Lagerman ei halunnut kommentoida tapausta ennen tuomiota, joka on odotettavissa parin viikon päästä.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

19.5.2015 20:45

Minusta tuossa asiassa on mielenkiintoista että tuomitaanko hostin palvelu avunannosta, koska se on vaarallinen tie kuljettavaksi.

212.5.2015 13:18
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Minusta tuossa asiassa on mielenkiintoista että tuomitaanko hostin palvelu avunannosta, koska se on vaarallinen tie kuljettavaksi.
Ei nyt oikein avaudu mitä vaarillista tuolla tiellä olisi tässä tapauksessa tai yleisemmin ?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia 8:sta tulee uusi versio – Tuplasti enemmän tallennustilaa Nokia 8:sta tulee uusi versio – Tuplasti enemmän tallennustilaa (26.9.2017 18:07)
Elokuussa tuotemallistoaan lippulaivapuhelimella täydentänyt HMD Global on esitellyt uuden version Nokia 8:sta. Uutukaisesta löytyy kuusi gigatavua käyttömuistia ja 128 gigatavua tallennusmuistia. ....
2 kommenttia
Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita (26.9.2017 11:57)
Nvidia on ratsastanut tekoälyteknologioiden kehityksen kärjessä jo useamman vuoden ajan. Näkyvin esimerkki tekoälyn ja koneoppimisen saavutuksista on autojen itsenäinen ajaminen, mutta liikenteestä ....
Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä (26.9.2017 10:45)
Laajennetun todellisuuden mahdollisuuksia ehkä kaikkein rohkeimmin ja kattavimmin on lähtenyt kokeilemaan Snap, jonka Snapchat-sovelluksella otettuja kuvia on voinut ehostaa erilaisilla kasvofilttereille ....
Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä (26.9.2017 10:14)
Apple on lisännyt Safari-selaimeensa uusia tietoturvaominaisuuksia, jotka suojaavat käyttäjiä mainostajien tiedonkeruulta. Samaan aikaan Apple on itse alkanut kerätä tietoa käyttäjien selaamisesta. ....
WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan (26.9.2017 09:56)
Kiina on estänyt WhatsApp-pikaviestimen toiminnan maassa, kertoo The New York Times. Estotoimenpiteiden arvellaan liittyvän tavalla tai toisella kuukauden päästä järjestettäviin Kiinan kommunistisen ....
1 kommentti

Uutisarkisto