*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Rikkaat pop-artistit esittelivät haastajan Spotifylle – "ihmiset on saatava kunnioittamaan musiikkia"

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 31.3.2015 10:44 Kommentteja (11)

Rikkaat pop-artistit esittelivät haastajan Spotifylle – "ihmiset on saatava kunnioittamaan musiikkia" Lupausten mukaisesti musiikkipalvelu Tidal julkaistiin eilen uudelleen. Jenkkiräppäri Jay Z:n vetämää hanketta markkinoidaan "artistien musiikkipalveluksi", sillä yhtiön omistajakuntaan kuuluu Jay Z:n lisäksi muita maailman parhaiten tienaavia pop-artisteja, kuten Beyoncé, Rihanna, Nicki Minaj, Kanye West, Madonna ja Alicia Keys.
Tidalin julkaisutilaisuudessa artistit allekirjoittivat jonkinlaisen julistuksen, jossa muusikot kertovat tavoitteekseen muuttaa musiikin suuntaa. Jay Z:n mukaan palvelun tavoitteena on saada kuluttajat kunnioittamaan uudelleen musiikkia ja maksamaan sen kuuntelusta.

Artistivetoinen lähestymiskulma näkyy esimerkiksi siinä, että Tidal on luvannut maksaa toistoista artisteille tuplasti enemmän kuin alan yleinen käytäntö on – tämä tosin koskee ainoastaan kalliimpaa 19,99 dollarin Hi-Fi-tilausta. Edullisemman 9,99 dollarin tilauksen kautta tehdyistä toistoista Tidal tilittää artisteille saman verran kuin muutkin samanhintaista tilausta tarjoavat palvelut. Tidalista ei ole lainkaan saatavilla ilmaista versiosta, kuten vaikkapa Spotifysta.

Tidalia yritetään myydä kuluttajille Hi-Fi-laadulla ja yksinoikeussisällön avulla: palvelussa mukana olevat artistit tulevat todennäköisesti tarjoamaan uusimmat kappaleensa aluksi vain Tidalissa, minkä jälkeen ne tulevat saataville muihin palveluihin.

Esimakua tästä on jo saatavilla, sillä Rihannan uusi Bitch Better Have My Money -kappale löytyy jo Tidalista, muttei esimerkiksi Spotifysta (yksinoikeus koskee ilmeisesti vain suoratoistoa, sillä kappletta myydään esimerkiksi iTunesissa). Musiikkikappaleiden osalta muuta yksinoikeussisältöä uudesta palvelusta ei tiettävästi vielä löydy.

Lisää tietoa palvelun puuhamiehenä toimineen Jay Z:n aivoituksista Tidalin suhteen löytyy Billboardin laajasta haastattelusta.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

131.3.2015 11:08

Arvostan hyvää musiikkia ostamalla sitä fyysisenä mediana. Harmi, kun ostamisen arvoista ei vain ole oikein enää tullut kuin muutamilta artisteilta viime vuosina ja haluamiani vanhoja julkaisuja ei enää saa tai niistä pyydetään ihan posketonta hintaa, joka ei enää sitten tuo itse artistille leipää. Voisiko perustaa palvelun, josta albumin mukana tulleen koodin syöttämällä saisi suoratoistoon sen albumin? Näin ollen voisi perustaa minihintaisen suoratoistopalvelun (jossa siis maksetaan siitä itse palvelusta, artistille/mafialle erikseen) ja siellä voisi kuunnella vain niitä, jotka on ostanut itselleen. Tietenkään tämä ei tule menestymään, kun mafia ei voi riistää kaikilta käyttäjiltä, kuunteli mitä halusi.


Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

231.3.2015 12:06

Siis halutaan lisää rahaa tarjoamalla sitä samaa mitä aina ennenkin vielä rajoitetummin ja sitten vielä vaaditaan kunnioitusta. Seuraava teksti on enemmän kuin pelkän musiikin osa viihdeteollisuudessa.

Tuotteitenne arvostaminen varmaan kasvaisi jos se tuote olisi edes hyvä/toimiva/laadukas, mutta viimeisiin vuosikymmeniin suurimassa osassa kaikissa viihdeteollisuuden tuotteissa on ollut enemmän rahastamisen makua kuin sitä että tehtäisiin kuluttajalle jotain hyvää. Joskus taas hyvä tuote pilataan muilla tarpeilla, joilla ei ole mitään tekemistä sen varsinaisen tuotteen kanssa.

Laittakaa kuntoon tuotteiden ja palveluiden saatavuus, hinta, laatu/toimivuus.

Jos haluatte kunnioitusta niin alkakaa ensin kunnioittaa sen kuluttajan oikeuksia, joiden päälle TO-Mafia on kussut jo vuosikymmeniä. Olette piratismin nimissä kusseet kunniallisten kuluttajien niskaan teknisillä rajoittuksilla, yksinoikeuksilla, alue-rajoituksilla, DRM:llä, vainoamalla, syyllistämällä, laki muutoksilla, kilpailumääräysten rikkomisella, yksityisyysloukkauksilla, rajoittaneet kulttuurin saatavuutta liiketalouden nimissä sekä aiheuttaneet koko alan kehityksen hidastumista. Olette syyllistyneet rahan ahneuteen ja käyttäneet häikäilemättömästi omistusoikeuksia hyväksenne kontroiloidaksenne koko viihdeteollisuuden kulttuuria omaksi hyväksenne. Pahin asia ei ole edes teidän rahan ahneus vaan se että olette harjoitaneet moraalitonta, lähes rikolliseksi luokiteltavaa käyttäytymistä omien etujenne ajamiseen yhteiskunnassa koko muun yhteiskunnan hyvinvoinnin kustannuksella ja Te vaaditte meiltä kunnioitusta?

Tehkää jotain jolla ansaitsette sen kunnioituksen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.3.2015 @ 13:41

331.3.2015 13:42

Ei lisättävää, herra tuomari.


Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

431.3.2015 18:43

Enpä koske tuohon edes pitkällä tikulla. Hyvä, että mainitsivat nuo artistit. Juuri ne joista pyrin pysymään mahdollisimman kaukana.

Maksan kyllä artistien musiikista ja ostan levyn jos se on sen arvoista.


Niin se keksi kompuroi.

Tsekkaa Flickr:ni! http://bit.ly/tQU0Iq | Vieraile nettisivuillani: http://bit.ly/xvn8GL

531.3.2015 19:47

Hahhaahhaaahhhaahhhaaaaahhaahhhahhaaaa!!! Ei voi muuta sanoa :D.


hasa diga eebowai

631.3.2015 19:47

Hahhaahhaaahhhaahhhaaaaahhaahhhahhaaaa!!! Ei voi muuta sanoa :D.


hasa diga eebowai

731.3.2015 20:46

Levyjä tulee ostettua jos ovat sen arvoisia, mutta suoratoistopalveluita en käytä, noista kun harvoin löytyy sellaista musiikkia mitä haluaisi kuunnella. Tuo nykyinen pop-musiikki on sellaista että sitä ei kyllä kuuntele sekuntiakaan jos ei ole pakko.

81.4.2015 18:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti olegbelov:
Hahhaahhaaahhhaahhhaaaaahhaahhhahhaaaa!!! Ei voi muuta sanoa :D.
Joku syöny vääränvärisiä sieniä? Mikähän tuonkin kommentin tarkoitus oli?

91.4.2015 18:52

Kävelisivät suolle. En maksa musiikin kuuntelusta penniäkään, sillä voin aivan hyvin olla ilman jos en ilmaiseksi kuule.


103.4.2015 2:21

kasa kupla-artisteja kaipaavat lisää rahaa, tbh beyonce ainoa jonka edes itse tiedän tekev'n musiikkia, rihanna lähinnä tietää asuista ja kanye ...tuota siihen assosioutuu automaagisesti vain yksi meemi...

116.4.2015 23:03

1.Rikkaat pop-artistit esittelivät haastajan Spotifylle – "ihmiset on saatava kunnioittamaan musiikkia
2.Artistivetoinen lähestymiskulma näkyy esimerkiksi siinä, että Tidal on luvannut maksaa toistoista artisteille tuplasti enemmän

Hah mitä tekopyhyyttä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä (26.9.2017 10:14)
Apple on lisännyt Safari-selaimeensa uusia tietoturvaominaisuuksia, jotka suojaavat käyttäjiä mainostajien tiedonkeruulta. Samaan aikaan Apple on itse alkanut kerätä tietoa käyttäjien selaamisesta. ....
WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan (26.9.2017 09:56)
Kiina on estänyt WhatsApp-pikaviestimen toiminnan maassa, kertoo The New York Times. Estotoimenpiteiden arvellaan liittyvän tavalla tai toisella kuukauden päästä järjestettäviin Kiinan kommunistisen ....
Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville (25.9.2017 15:02)
Intel on vihdoin esitellyt työpöytäkäyttöön tarkoitetut kahdeksannen sukupolven Core-suorittimet. Piirijätti esitteli ensimmäiset 8. sukupolven piirit jo elokuun lopulla, mutta tuolloin oli ....
WhatsAppin kovin kilpailija paljastaa yksityisviestit Kiinan valtiolle WhatsAppin kovin kilpailija paljastaa yksityisviestit Kiinan valtiolle (25.9.2017 14:34)
Kiinalaisen teknologiayhtiö Tencentin omistama WeChat-viestipalvelu paljastaa yksityiskeskusteluissa käydyt viestit Kiinan hallinnolle. Asia tuli ilmi palvelun päivitetyistä yksityisyydensuojakäytännöistä ....
Netflixin HDR-leffat näkyvät jatkossa myös iPhonella ja iPadillä Netflixin HDR-leffat näkyvät jatkossa myös iPhonella ja iPadillä (25.9.2017 14:15)
Netflix laajensi HDR-tuettujen laitteiden listaa vähän aika sitten Samsungin elokuussa esittelemällä Galaxy Note8 -älypuhelimella. Suoratoistopalvelu on joutunut päivittämään tuettujen laitteiden ....

Uutisarkisto