*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sähköautojen akkuja kehittävä yritys haastoi Applen käräjille

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 19.2.2015 12:18 Kommentteja (2)

Sähköautojen akkuja kehittävä yritys haastoi Applen käräjille Akkukehittäjä A123 Systems on haastanut Applen ja viisi entistä työntekijäänsä oikeuteen sopimusrikkomuksen takia. A123:n mukaan työntekijät ovat rikkoneet työsopimuksessa määritettyä kilpailukieltoa siirtymällä töihin Applelle.
A123:n entinen teknologiajohtaja Mujeeb Ijaz siirtyi Applelle viime kesänä ja syytteen mukaan hän olisi houkutellut neljä muuta työntekijää mukaansa. A123:n tietojen mukaan Ijazin työnkuva Applella on samankaltainen kuin A123:lla ja yhtiö epäilee Applen kokoavan omaa kilpailevaa akkuyksikköä.

Haasteessa väitetään Applen yrittäneen palkata akkuinsinöörejä myös muista yhtiöistä, kuten LG Chemiltä, Samsung SDI:ltä, Panasonicilta, Toshibalta, Johnson Controlsilta sekä SiNodelta. Käräjille haastettujen viiden työntekijän lisäksi ainakin kuusi A123:n entistä työntekijää on LinkedIn-tietojen perusteella siirtynyt Applelle. Applelle on siirtynyt työntekijöitä myös Leyden Energyltä, jonka akkuteknologioita A123 osti itselleen viime kesänä.

A123 ajautui taloudellisiin vaikeuksiin vuonna 2012 ja yritys joutui hakeutumaan rityssaneeraukseen. Yhtiö myytiin suurilta osin autojen osia valmistavalle Wanxiangille, joka osti viime vuonna myös A123:n akkuja käyttäneen Fisker Automotiven. Syksyllä Wangxiang ilmoitti tuovansa Fiker Karma -sähköauton uudelleen markkinoille.

A123:n akkuja on hyödynnetty Fisker Karman lisäksi Chevrolet Spark EV -sähköautossa sekä BMW:n ActiveHybrid 3- ja ActiveHybrid 5 -hybrideissä.

Viime viikolla Financial Times kertoi Applen koonneen salaisen autoiluun liittyvän kehitysyksikön. Wall Street Journal uutisoi pian tämän jälkeen, että Apple kehittäisi omaa sähköautoa.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

119.2.2015 19:17

Nykyään niin paljon kirjoitusvirheitä, että ei ole enää hyväksyttävän rajoissa.

220.2.2015 2:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PJL78:
Nykyään niin paljon kirjoitusvirheitä, että ei ole enää hyväksyttävän rajoissa.
Oot vaan hidas lukemaan, mä en nähnyt ainuttakaan virhettä^^

-Reko

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nyt ne ovat täällä: Pokemon Go kolmas sukupolvi saapui! Nyt ne ovat täällä: Pokemon Go kolmas sukupolvi saapui! (8.12.2017 22:37)
Vuoden 2016 kesällä julkaistu Pokemon Go on onnistunut pitämään kymmenet miljoonat ihmiset kävelemässä pitkin maita ja mantuja jo puolentoista vuoden ajan. Pelin kehittäjä Niantic on aktiivisesti ....
Elon Musk vahvisti – Aikoo kehittää oman piirin itsestään ajaviin autoihin Elon Musk vahvisti – Aikoo kehittää oman piirin itsestään ajaviin autoihin (8.12.2017 15:57)
Elon Musk paljasti torstaina pidetyssä yksityistilaisuudessa, että Tesla kehittää parhaillaan omaa tekoälylaskentaan suunniteltua piiriä, jolla voitaisiin suorittaa itsestään ajavan auton edellyttämät ....
1 kommentti
Nämä olivat vuoden 2017 ladatuimmat ohjelmat Suomen App Storessa Nämä olivat vuoden 2017 ladatuimmat ohjelmat Suomen App Storessa (8.12.2017 15:22)
Kuluvan vuoden päättymistä kunnioittaakseen Apple on julkaissut listat tämän vuoden suosituimmista sovelluksista ja mobiilipeleistä. Suomen App Storessa suureen suosioon nousivat pikaviestisovellukset, ....
Apple panostaa vihdoin iPhonen akkuihin? Luvassa korotus kapasiteettiin Apple panostaa vihdoin iPhonen akkuihin? Luvassa korotus kapasiteettiin (8.12.2017 13:21)
Koolla on väliä, mitä tulee älypuhelimien akkuihin. Uutta iPhonea havitteleville onkin luvassa iloisia uutisia, sillä KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo ounastelee uusimmassa raportissaan ....
Windows 10:n ensi vuoden päivityksestä tihkuu tietoja Windows 10:n ensi vuoden päivityksestä tihkuu tietoja (8.12.2017 11:10)
Windows 10:lle ensi vuoden huhtikuussa julkaistava Redstone 4 -ohjelmistopäivitys tulee sisältämään parannetun virranhallinnan ja tuen eSIM-teknologialle. Ajatuksena on kehittää käyttöjärjestelmää ....

Uutisarkisto