*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Ensin älypuhelin ja älykello, nyt älysänky

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 14.2.2015 15:54 Kommentteja (1)

Ensin älypuhelin ja älykello, nyt älysänky Älykkyys seuraa meitä kaikkialle älypuhelinten, älykellojen, älytelevisioiden ja muiden älylaitteiden myötä. Nukkumaan mennessä älylaitteet laitetaan usein nukkumaan tai lataamaan. Äly on kuitenkin pian tuttuakin tutumpi vieras myös vuoteessa.
Nykyisin osa älyrannekkeista ja -kelloista seuraa unta, mutta niiden toimivuus ja tiedon keräyksen tarkkuus on vähintäänkin kyseenalaista. Uusi startup-yritys Luna pyrkii tarjoamaan älykästä unta kokonaisvaltaisemmin.

Lunan älykäs patjanpäällinen mahdollistaa unen seuraamisen, lämmönsäätelyn (puolikkaittain) sekä älykkään herätyksen. Yhtiön toimitusjohtaja Matteo Franceschettin mukaan tarkoituksena on saada aikaan parempi uni ja herätys oikeaan aikaan.

Päällinen oppii itsestään unestasi ja parantaa automaattisesti uniympäristöä. Jälkikäteen voit tarkastella älypuhelimestasi unenlaatua esimerkiksi sykkeen ja hengitystiheyden pertusteella. Lisäksi sänky ottaa yhteyttä mahdolliseen kodin älyjärjestelmään ja esimerkiksi lukitsee ovet ja himmentää valot.

Luna on hakenut rahoitusta Indiegogo-yhteisörahoitussivustolla tammikuun loppupuolelta saakka ja on saanut tähän mennessä yli 600 000 dollaria, vaikka haki vain 100 000 dollaria. Markkinahinnaksi kerrotaan 249-289 dollaria koosta riippuen, sijoittajille hinnat puolestaan ovat 179-229 dollaria.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

115.2.2015 2:57

Ompa kallis


-Reko

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Mitä uutta Netflixistä löytyy? HIGH.FI kertoo kaikki uusimmat lisäykset Mitä uutta Netflixistä löytyy? HIGH.FI kertoo kaikki uusimmat lisäykset (9.12.2016 16:51)
Uutisvahtipalvelu HIGH.FI:hin on tänään lisätty uusi sisältökategoria. Vaikka päivitys on periaatteessa pieni, saattaa siitä olla keskimääräistä enemmän iloa palvelun käyttäjille. Palvelun ....
Näin estät henkilöitä WhatsAppissa Näin estät henkilöitä WhatsAppissa (9.12.2016 14:01)
Mikäli et halua enää vastaanottaa puheluita tai tekstiviestejä WhatsApp-kontaktiltasi, voit estää yhteystiedon erittäin helposti. Kun asetat henkilölle eston WhatsAppissa, hän ei enää näe viimeksi ....
Näin estät puhelut ja tekstiviestit tietyistä puhelinnumeroista Androidissa ja iPhonessa Näin estät puhelut ja tekstiviestit tietyistä puhelinnumeroista Androidissa ja iPhonessa (9.12.2016 11:58)
Jos WhatsAppissa estämältäsi henkilöltä alkaa tulla häirikköpuheluita ja -tekstiviestejä tai olet joutunut esimerkiksi aggressiivisen telemarkkinoinnin maalitauluksi, voi omaa arkea helpottaa ....
Uusi suomalainen hittipeli julkaistiin myös iPhonelle Uusi suomalainen hittipeli julkaistiin myös iPhonelle (9.12.2016 10:08)
Suomalaisen Fingersoftin kehittämä Hill Climb Racing 2 -mobiilipeli on julkaistu iPhonelle ja iPadille. Peli julkaistiin Andridille jo viime viikolla. Androidilla Hill Climb Racing 2 on menestynyt ....
Poikkeuksellinen päivitys Galaxy Note7:ään – Estää akun latautumisen Poikkeuksellinen päivitys Galaxy Note7:ään – Estää akun latautumisen (9.12.2016 09:37)
Kun markkinoille pääsee mahdollisesti vaarallisia laitteita, pyritään kaikki myydyt tuotteet tietysti kutsumaan takaisin. Entä jos kaikkia myytyjä laitteita ei saadakaan kerättyä takaisin, vaan ....
3 kommenttia

Uutisarkisto