*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Ensin älypuhelin ja älykello, nyt älysänky

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 14.2.2015 15:54 Kommentteja (1)

Ensin älypuhelin ja älykello, nyt älysänky Älykkyys seuraa meitä kaikkialle älypuhelinten, älykellojen, älytelevisioiden ja muiden älylaitteiden myötä. Nukkumaan mennessä älylaitteet laitetaan usein nukkumaan tai lataamaan. Äly on kuitenkin pian tuttuakin tutumpi vieras myös vuoteessa.
Nykyisin osa älyrannekkeista ja -kelloista seuraa unta, mutta niiden toimivuus ja tiedon keräyksen tarkkuus on vähintäänkin kyseenalaista. Uusi startup-yritys Luna pyrkii tarjoamaan älykästä unta kokonaisvaltaisemmin.

Lunan älykäs patjanpäällinen mahdollistaa unen seuraamisen, lämmönsäätelyn (puolikkaittain) sekä älykkään herätyksen. Yhtiön toimitusjohtaja Matteo Franceschettin mukaan tarkoituksena on saada aikaan parempi uni ja herätys oikeaan aikaan.

Päällinen oppii itsestään unestasi ja parantaa automaattisesti uniympäristöä. Jälkikäteen voit tarkastella älypuhelimestasi unenlaatua esimerkiksi sykkeen ja hengitystiheyden pertusteella. Lisäksi sänky ottaa yhteyttä mahdolliseen kodin älyjärjestelmään ja esimerkiksi lukitsee ovet ja himmentää valot.

Luna on hakenut rahoitusta Indiegogo-yhteisörahoitussivustolla tammikuun loppupuolelta saakka ja on saanut tähän mennessä yli 600 000 dollaria, vaikka haki vain 100 000 dollaria. Markkinahinnaksi kerrotaan 249-289 dollaria koosta riippuen, sijoittajille hinnat puolestaan ovat 179-229 dollaria.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

115.2.2015 2:57

Ompa kallis


-Reko

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
6 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto