*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Netflix ryhtyi estämään käyttäjiä? Omaa sijaintia ei saa peitellä

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 4.1.2015 10:50 Kommentteja (9)

Netflix ryhtyi estämään käyttäjiä? Omaa sijaintia ei saa peitellä Suoratoistopalvelu Netflixin käyttöä VPN-palveluiden kautta on ryhdytty rajoittamaan, uutisoi TorrentFreak. VPN-palveluita käytetään Netflixin kohdalla siksi, että päästään käsiksi muissa maissa saatavilla olevaan sisältöön.
Vaatimukset VPN-yhteyksien ja muiden paikannuskiertomenetelmien käytön estämiseksi ovat tulleet ilmeisesti Hollywoodista, jossa ei tietenkään haluta että suomalaiset näkevät Yhdysvaltaltojen Netflixissä esitettävää materiaalia jos sisällön esitysoikeuksia ei ole hankittu Suomeen. Netflixin on suostuttava vaatimuksiin, jotta se saisi palveluunsa katsottavaa sisältöä.

Netflix on vasta testaamassa VPN-estoja, joten kaikki käyttäjät eivät välttämättä vielä huomaa mitään eroa vanhaan. Ainakin TorGuard-niminen palveluntarjoaja on kertonut saaneensa käyttäjiltä palautetta, joissa on valitettu Netflixin VPN-estoista. Aiemmin tälläista palautetta ei ole ilmennyt.

TorrentFreakin mukaan Netflix kokeilee parhaillaan eri estomenetelmien toimivuutta. Vaihtoehtona on vertailla esimerkiksi rekisteröidyn sijainnin ja IP-osoitteen sijainnin / mobiililaitteen GPS-koordinaattien aikavyöhykkeitä.

Muutamat VPN-palveluiden tarjoajat ovat jo kertoneet, että ne aikovat kehittää kiertomenetelmiä Netflixin estoihin, mikäli niiden käyttö yleistyy.

Päivitys. Engadgetille puhuneen Netflixin edustajan mukaan yhtiö ei ole tehnyt muutoksia VPN-politiikkaansa.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

14.1.2015 12:23

Ei kai tuohon ole muuta sanomista kuin sama ongelma kuin on koko ajan ollut viihdeteollisuuden kanssa. Jos olen ymmärtänyt oikein niin Netfix tapauksessa kuluttaja pyrkii kiertämään VPN:llä sen oman alueen palvelun rajoituksen koska samalla hinnalla se saa toiselta alueelta paremman tarjonnan. Joten kysymys on miksi esimerkiksi USA:n ulkopuolella viihdeteollisuus ei tarjoa samaa palvelua mitä se tarjoaa USA:ssa?

Miksi viihdeteollisuus ei tajua että kuluttajan estämisen sijaan pitäisi saada parempi sopimus sen oikean alueen palvelun kanssa jonka palvelun se kuluttaja yrittää kiertää sen palvelun puutteiden takia. Miksi Euroopassa maksetaan joskus asioista jopa enemmän ja silti me saamme vähemmän?

Vai olenko hakoteillä ajatuksessa?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.1.2015 @ 12:26

24.1.2015 12:58

@1

Yksinkertaisesti raha määrää. Jos jonkun operaattorin (esim. elisa viihde) palvelu tarjoaa enemmän rahaa mitä netflixi tarjoaa yksinoikeudesta niin on rahallisesti kannattavampaa myydä oikeudet eri palvelulle.

Lisäksi euroopan tekijänoikeusopimukset eivät ole yhtenäisiä. Tämän takia pitää jokaisen maan kohdalla tehdä erilliset sopimukset. Muistaakseni jopa AD:n sivuilla on joskus uutisoitu asiasta että homma olisi muuttumassa mutta itse en ainakaan ole vielä törmännyt asiaan että homma olisi jo muuttunut.


Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

34.1.2015 13:03

Näyttää siltä että taas sahaa viihdeteollisuus omaa oksaansa. Ei niillä ahneille pa**oille riitä näköjään mikään. Ensin kiukuteltiin sen takia, että kuluttajat käytti P2P-softia ja latasivat kaiken ilmaiseksi. Nyt kun on keksitty tilalle näitä Spotifyitä, Netflixejä ym. suoratoistopalveluja, joista viihdeteollisuuskin saa raha niin sekään ei näköjään kelpaa.

44.1.2015 13:08

Noh, jos raha ei kelpaa niin mikäs siinä. Kyllä se kansa viihteensä osaa ilmaiseksikin hankkia... turha sitten itkeä kun P2P-käyttäjien määrä alkaa taas nousta.

54.1.2015 13:33

Viihdeteollisuus on edelleen jumittunut vanhaan systeemiinsä jossa differoidaan tuotteen/palvelun hintaa ja saatavuutta maantieteellisesti ja ajallisesti. Internetin ja streamauksen ansiosta tämäkin malli on auttamatta vanhentunut, mutta dinosaurukset ovat jääräpäisiä.

64.1.2015 13:35

Turhaa kai kohta maksaa netflixistäkään jos tarviit sarjat ja elokuvat muualta hakea

74.1.2015 14:46

Vaihdettu jo netflixi pois. Samoja vanhoja leffoja viikosta toiseen ja harvoin mitään uutta.
Viaplay:n sisältö sentäs päivittyy aktiivisesti, vaikka muuten sekava käyttää.

84.1.2015 15:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oxygenol:
Vaihdettu jo netflixi pois. Samoja vanhoja leffoja viikosta toiseen ja harvoin mitään uutta.
Viaplay:n sisältö sentäs päivittyy aktiivisesti, vaikka muuten sekava käyttää.
Meilläkin netflix jäi kokeiluasteelle kuten c-morekin, viaplaytä on käytetty aktiivisesti (eli kk maksua suoritetaan :p). Jos tuon vian käytäntö myös muuttuu irtisanon sen myös..

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

94.1.2015 15:49

Mielenkiintoinen on se, miten elokuvateollisuus lähestyy ihan eri kulmalla streamingpalveluita ja lisenssejä kuin musiikkiteollisuus. Musateollisuushan lisensoi käytännössä kaiken kaikille ja antaa palveluiden tapella sit keskenään kuka pärjää ja miten pärjää. Vastaavasti taas leffa- ja tv-teollisuus keskittyy yksinoikeussopimuksiin ja palvelukartan hajoittamiseen pienen pieniin siiloihin. Toihan on toki perintöä jo tv-kanavien ajalta, noinhan visuaalisella puolella tehdään kaiken lisensoinnin suhteen.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri (18.11.2017 19:46)
Animaatiostudioista se kuuluisin, Pixar, on julkaissut historiansa aikana valtaisasti huippusuosittuja elokuvia, joista osalle, kuten yhtiön huippusuosioon johdattaneelle Toy Storylle, on julkaistu ....
Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
6 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....
Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva (17.11.2017 19:20)
Kuten monet varmasti ovat huomanneet, niin Netflix pitää kovasti supersankareista. Yhtiöllä on varsin lämmin suhde Marvelin sankareihin, ja Netflixissä onkin tänään julkaistun uuden The Punisher ....

Uutisarkisto