*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

AfterDawnin vuosi 2014 pakettiin

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 31.12.2014 17:08 Kommentteja (3)

AfterDawnin vuosi 2014 pakettiin Kas näin, vuosi 2014 alkaa lähestymään loppuaan ja on aika ottaa pieni katsaus siihen, mitä sivustollamme tapahtui kuluneena vuonna.

Mobiilimurros tapahtui


Jo vuosien ajan on ollut selvää, että kaikki teknologian iso kehitys tapahtuu nimenomaan kännykkäbisneksessä ja niihin oleellisesti liittyvissä pilvipalveluissa. Viimeistään vuosi 2014 jollain tapaa todisti tämän tosiasian myös verkkojulkaisujen näkökulmasta: tämä oli vuosi, kun ensimmäistä kertaa mm. Puhelinvertailun käynneistä aika ajoin isompi osa tehtiin puhelimella kuin perinteisellä tietokoneella. Trendi on ollut niin voimakas ja niin nopea, että se on yllättänyt monet julkaisijat aivan täydellisesti.

Mm. Facebookin kaikki kasvu tulee nykyisin mobiilista, Twitter on käytännössä puhtaasti mobiiliyhtiö, Sanoma kertoi hiljattain 60% sivulatauksistaan tulevan sovellusten kautta, jne. Sama trendi näkyy myös omissa palveluissamme ja näin ollen onkin luontevaa, että kaikki tulevat kehitysaskeleet tehdään responsiivisella suunnittelulla, ottaen kaikentyyppiset päätelaitteet huomioon.

AfterDawnin keskustelualueet xenForoon


Vuonna 2013 jo kokeilimme miltä tuntuu käyttää sivustossamme jonkun muun kuin itsemme tekemiä koodin osia, kun otimme Puhelinvertailun keskustelualueille käyttöön xenForon moottorin. Kesällä 2014 vihdoin siirsimme myös 15 vuotta hyvin palvelleet AfterDawnin keskustelualueet saman alustan päälle. Muutos on otettu vastaan pääsääntöisesti varsin hyvin, vaikka keskustelualueiden ulkoasu onkin vielä vahvasti "beta", odottaen varsinaista tulevaa sivustouudistusta.

SAmalla myös keskustelualueilla näkyi selkeä mobiilikäytön kasvu, kun forumitkin siirtyivät vihdoin responsiiviseen aikaan.

HIGH.FI


Ylivoimaisesti isoin ja monella tapaa erilaisin avauksemme tänä vuonna on ollut HIGH.FI-uutispalvelumme – eräänlainen kansainvälistetty ja modernisoitu versiomme Amppareista.

Mielenkiintoiseksi projektin on tehnyt sen erilaiset ulottuvuudet, joita olemme pyrkineet tuomaan palveluun mukaan. API-ohjelmointirajapinta on ollut täysin uudenlaista ajattelua toiminnassamme ja tuoden samalla meidät osaksi erilaisia avoimen ja suljetun lähdekoodin verkko- ja mobiiliprojekteja.

API-rajapintamme on mahdollistanut samalla myös ensimmäiset mobiilisovelluksemme, jotka ovatkin keränneet varsin mukavaa palautetta käyttäjiltä. Uutisaddikteina olimme aika tarkkaan tietoisia siitä, millaisia sovelluksia haluaisimme nähdä ja toteutus on ilmeisesti toiminut myös muille: sovelluksia on ladattu nyt yli 15'000 kertaa ja kasvu on jatkunut erittäin lupaavana myös viime aikoina.

AfterDawn vuonna 2015?


Tulemme aivan lähiviikkoina julkaisemaan AfterDawnin uuden betaversion, ensimmäisen suuren muutoksen AfterDawnin ulkoasuun sitten vuoden 2009. Sivusto on jälleen askel modernimpaan suuntaan, aivan kuten vuosi sitten lanseerattu Puhelinvertailun rakenne oli hyppäys eteenpäin vuotta aiemmin julkaistusta Hardware.fi:n uudistetusta ulkoasusta.

Mobiilin merkitys tulee korostumaan entistä vahvemmin myös jatkossa ja toivomme tarjoavamme työkaluja ja mahdollisuuksia mobiilikehittäjille rakentaa palveluidemme päälle uusia projekteja myös jatkossa, niin yhteistyökuvioiden kuin ohjelmointirajapintojenkin kautta.

Pääsääntöisesti voisi sanoa, että tulemme keskittymään olemassaoleviin alueisiimme, niitä parantaen ja mahdollisesti hieman vanhoja, jo heikossa hapessa olevia palveluitamme alas ajaen. Eli keskittymistä omiin vahvuuksiimme ja toivoen, että pysymme relevantteina myös uudella, mobiililla aikakaudella.

Hyvää uutta vuotta 2015!


Kuten aina, haluaisin kiittää kaikki nykyisiä ja entisiä työntekijöitämme, käyttäjiämme, moderaattoreitamme ja yhteistyökumppaneita kuluneesta vuodesta. Ja samalla toivotan oikein hyvää uutta vuotta vuodelle 2015 koko AfterDawnin puolesta!

-Petteri Pyyny, tj
AfterDawn

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

131.12.2014 20:36

Riemukasta Uutta Vuotta koko aD:n väki =)


21.1.2015 9:23

Lainaus:
Tulemme aivan lähiviikkoina julkaisemaan AfterDawnin uuden betaversion...

Ei voi kun odotella pahinta, koska kaikki edelliset muutokset on mennyt huonompaan suuntaan.

31.1.2015 23:51

Virkistys ulkoasuun varmaan ihan kiva, toivottavasti pysyy edelleen helposti saatavilla listaus uutisotsikoista.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Xiaomi esitteli todellisen tehoälypuhelimen – tällainen on Mi Note 2 Xiaomi esitteli todellisen tehoälypuhelimen – tällainen on Mi Note 2 (25.10.2016 17:56)
Kiinalainen Xiaomi on tänään julkaissut 5,7 tuuman Mi Note 2 -huippuälypuhelimen. Mi Note 2 on varusteltu 2560×1440 pikselin näytöllä, Qualcomm Snapdragon 821 -järjestelmäpiirillä, 4070 milliampeeritunnin ....
WhatsApp laajenee Skypen tontille – Videopuhelut otetaan käyttöön WhatsApp laajenee Skypen tontille – Videopuhelut otetaan käyttöön (25.10.2016 11:20)
WhatsApp on ottamassa videopuhelut käyttöön, kertoo Android Police -verkkosivusto. WhatsApp ei ole itse viestinyt asiasta mitään, mutta ominaisuus on saatu toimimaan Android-sovelluksen uusimmilla ....
Aina ei Applekaan onnistu – myynti -70 % Aina ei Applekaan onnistu – "myynti -70 %" (25.10.2016 10:52)
Markkinatutkimusyhtiö IDC:n raportin mukaan Apple Watch -älykellon kappalemääräinen myynti putosi heinä-syyskuun aikana jopa 70 prosenttia. Samankaltaiseen suuntaan kehitys on kulkenut monella ....
Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista (25.10.2016 09:22)
Yksi kuumimmista nousevista tähdistä start up -kentällä on kiistatta AR-laseja kehittävä Magic Leap, joka on parissa vuodessa saanut hankittua pääomia noin 1,39 miljardia dollaria. Magic Leap ....
Apple julkaisi iOS 10.1 -päivityksen – Tämä on uutta Apple julkaisi iOS 10.1 -päivityksen – Tämä on uutta (25.10.2016 08:20)
Apple on julkaissut iOS 10.1 -päivityksen mobiililaitteilleen. Uuden käyttöjärjestelmäversion voi ladata iPhoneensa tai iPadiinsa Asetukset-sovelluksen kautta (Asetukset > Yleiset > Ohjelmiston päivitys). ....

Uutisarkisto