*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple käynnisti robotit: Kahlaa nettiä tuntemattomasta syystä

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 7.11.2014 15:32

Apple käynnisti robotit: Kahlaa nettiä tuntemattomasta syystä Hollantilainen web-kehittäjä Jan Moesen on huomannut Applen aloittaneen verkkosivujen kahlaamisen omilla boteillaansa. Tällä hetkellä ei vielä oikein tiedetä miksi Apple on käynnistänyt bottinsa, mutta spekulaatioita aiheen ympärillä liikkuu.
Ensimmäisen kerran Googlen Go-ohjelmointikielellä toteutettuihin Apple-botteihin törmättiin 15. lokakuuta. Sen jälkeen roboteista ei tehty havaintoa muutamaan viikkoon, kunnes marraskuun alussa ne käynnistettiin uudelleen. Kyseessä voi olla jokin Applen "virallinen" hanke, jonka hedelmiä on tarkoitus hyödyntää jossakin palvelussa tulevaisuudessa, tai sitten kyse on jostakin muusta kokeiluluontoisesta projektista.

Applen ajatuksena voi olla esimerkiksi Spotlight-haun tehostaminen. IOS 8:n ja Yosemiten myötä Apple lisäsi Spotlightiin web-haun, aiemmin Spotlightilla on voinut hakea tietoa vain paikallisesti. Verkon kahlaamisesta kerääntynyttä dataa voidaan tietysti hyödyntää myös vaikkpa Sirissä, josta on puhuttu joissain yhteyksistä uutena tapana hakea tietoa mobiilissa.

Vuosi sitten Apple osti Twitter-analytiikkaan erikoistuneen Topsyn, joten Cupertinossa tuntuu heränneen kiinnostus netin informaatiosisältöihin ja niiden analysointiin.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita (26.9.2017 11:57)
Nvidia on ratsastanut tekoälyteknologioiden kehityksen kärjessä jo useamman vuoden ajan. Näkyvin esimerkki tekoälyn ja koneoppimisen saavutuksista on autojen itsenäinen ajaminen, mutta liikenteestä ....
Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä (26.9.2017 10:45)
Laajennetun todellisuuden mahdollisuuksia ehkä kaikkein rohkeimmin ja kattavimmin on lähtenyt kokeilemaan Snap, jonka Snapchat-sovelluksella otettuja kuvia on voinut ehostaa erilaisilla kasvofilttereille ....
Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä (26.9.2017 10:14)
Apple on lisännyt Safari-selaimeensa uusia tietoturvaominaisuuksia, jotka suojaavat käyttäjiä mainostajien tiedonkeruulta. Samaan aikaan Apple on itse alkanut kerätä tietoa käyttäjien selaamisesta. ....
WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan (26.9.2017 09:56)
Kiina on estänyt WhatsApp-pikaviestimen toiminnan maassa, kertoo The New York Times. Estotoimenpiteiden arvellaan liittyvän tavalla tai toisella kuukauden päästä järjestettäviin Kiinan kommunistisen ....
Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville (25.9.2017 15:02)
Intel on vihdoin esitellyt työpöytäkäyttöön tarkoitetut kahdeksannen sukupolven Core-suorittimet. Piirijätti esitteli ensimmäiset 8. sukupolven piirit jo elokuun lopulla, mutta tuolloin oli ....

Uutisarkisto