*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

HDPlayerin kehittäjä maksaa MTV:lle ja Sanomalle kymmenien tuhansien eurojen korvauksen

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 16.10.2014 13:13 Kommentteja (10)

HDPlayerin kehittäjä maksaa MTV:lle ja Sanomalle kymmenien tuhansien eurojen korvauksen Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n (TTVK) mukaan MTV Oy ja Sanoma Media Finland Oy ovat sopineet tamperelaisen HDPlayer-ohjelman kehittäjän kanssa luvattomasti verkossa striimattujen maksu-TV-lähetysten korvauksista.
Ohjelmistoalalla työskentelevä opiskelija maksaa kanavayhtiölle "useita kymmeniä tuhansia euroja" korvauksena kanavien luvattomasta lähettämisestä. HDPlayerin kautta oli katsottavissa ilmaiseksi Katsomon ja Ruutu.fi:n maksullisia sisältöjä, kuten vuoden 2012 jääkiekon MM-kisat, SM-liigakauden 2012–2013 finaalipelejä sekä viime vuoden Formula 1 -lähetyksiä.

TTVK:n mukaan oikeudenhaltijat ovat päättäneet luopua muista vaateistaan korvaussummaa vastaan.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

116.10.2014 15:53

"TTVK:n mukaan oikeudenhaltijat ovat päättäneet luopua muista vaateistaan korvaussummaa vastaan." Eli korvaus summa ylimitoitettu valmiiksi....


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

216.10.2014 16:07

Siis tyyppi teki striimaussoftan ja nyt joutuu maksamaan korvauksia to-mafialle pelkästä ohjelman tekemisestä?

316.10.2014 17:47

Milläköhän pääsivät jäljille tekijän henkilöllisyydestä? Ei nähtävästi ollut salannut omaa identiteettiä tarpeeksi hyvin.

416.10.2014 18:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mynthon:
Siis tyyppi teki striimaussoftan ja nyt joutuu maksamaan korvauksia to-mafialle pelkästä ohjelman tekemisestä?
Kyseisellä softalla pystyi aikoinaan katsomaan maksullisia urheilukanavia ilman mitään kikkailuja. Tiedä sitten miten paljon itse tekijällä oli näppinsä pelissä tuon ominaisuuden kanssa. Varmaan kuitenkin jonkin verran kun onnistui syytteen repäisemään. Tosin, eihän me tiedetä minkälaisen sopimuksen ovat tehneet. Ihan hyvin voivat ilmoittaa summan kymmenissä ja maksaa muutamia...

Itse ohjelmasta kirjoitettiin mbnetissäkin. Artikkeli on nyt kadonnut enkjä muista mainittiinko siinä ihan tekijän nimi...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.10.2014 @ 18:47

516.10.2014 19:28

Siis ohjelmalla pystyi katsomaan myös maksullisia kanavia, koska niitä ei ole mitenkään suojattu.

Hieman kaksipiippuinen asia. On hyvä että ei käytetä turhia DRM suojauksia, mutta toisaalta jos ei suojata mitenkään niin ei sitten pitäisi ihmetellä että joku ei maksa "ilmaiseksi" saatavista asioista.

Jostain syystä usein joku yksi taho joutuu rikkomuksista vastuuseen, vaikka muut ihmiset siinä varsinaisesti sen rikkomuksen ovat tehneet. Ei aseiden valmistajakaan joudu vastuuseen aseilla tehdyistä rikoksista. Miksi sen välineen tekijä on vastuussa, mutta ei ne varsinaiset välineen käyttäjät jotka sen rikkomuksen tekivät.

617.10.2014 5:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Jostain syystä usein joku yksi taho joutuu rikkomuksista vastuuseen, vaikka muut ihmiset siinä varsinaisesti sen rikkomuksen ovat tehneet. Ei aseiden valmistajakaan joudu vastuuseen aseilla tehdyistä rikoksista. Miksi sen välineen tekijä on vastuussa, mutta ei ne varsinaiset välineen käyttäjät jotka sen rikkomuksen tekivät.
Softapuolella asia tulkitaan tuollai. Kuten Finreactorinkin tapauksessa.

-Reko

717.10.2014 7:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Siis ohjelmalla pystyi katsomaan myös maksullisia kanavia, koska niitä ei ole mitenkään suojattu.

Minulle jäi enemmän sellainen kuva, näin ohjelman entisenä käyttäjänä, että joku oli ostanut, esim. Elisa Viihteen ja streamasi lähetyksiä tililtään. Välillä streami katkesi jos tieto ilmaisuudesta levisi liikaa. Täytyy kuitenkin muistaa, etten perehtynyt mitenkään itse ohjelman sisäisiin toimintoihin. Tuolta se kuitenkin minulle näytti.

En todellaakaan myöskään tiedä kuka näitä mertarantaominaisuuksia ohjelmaan lisäsi ja ketä niitä maksettuja lähetyksiään esitti. En siis syytä ohjelman kehittäjää itseään näistä. Sanon vain asian niinkuin sen itse muistan.

TTVK nyt taas syyttää mitä voi. Eihän juristilobbareille edes tarvitse keksiä pilkkanimeä. Yrittihän se aikoinaan kiristää rahaa avoimen Wifin ylläpitäjältältäkin. Keissi oli vielä niiiiin varmalla pohjalla kunnes oikeus lopulta vapautti ylläpitäjän. Näin IT-näkökulmasta järjestö meinasi de facto tuhota avoimet Wifit.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.10.2014 @ 07:53

817.10.2014 15:38

muropaketti ja f1-lähetykset ovat hakusanat, joilla jokainen voi lukea ohjelman kehityksestä ja siitä kuinka tekijää varoitettiin kotimaisten maksullisten kanavien lisäämisestä.

920.10.2014 12:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mynthon:
Siis tyyppi teki striimaussoftan ja nyt joutuu maksamaan korvauksia to-mafialle pelkästä ohjelman tekemisestä?
Kyse ei ollut striimaussoftasta vaan softasta, joka haavoittuvuuksien (suojauksen puutteen) kautta antoi katsoa mm. Katsomon maksullista sisältöä. Ts. lisäsi suoraan MTV:n kuluja, kun maksaneiden lisäksi muutkin pystyi lähetyksiä katsomaan.

Jos kyse olisi ollut striimauksesta, ei tekijä olisi vastuussa vaan striimaajat.

1020.10.2014 14:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lamma:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mynthon:
Siis tyyppi teki striimaussoftan ja nyt joutuu maksamaan korvauksia to-mafialle pelkästä ohjelman tekemisestä?
Kyse ei ollut striimaussoftasta vaan softasta, joka haavoittuvuuksien (suojauksen puutteen) kautta antoi katsoa mm. Katsomon maksullista sisältöä. Ts. lisäsi suoraan MTV:n kuluja, kun maksaneiden lisäksi muutkin pystyi lähetyksiä katsomaan.

Jos kyse olisi ollut striimauksesta, ei tekijä olisi vastuussa vaan striimaajat.
Kiinnostavaa. Tarkoitatko suojausten puutteella nyt täydellistä suojauksen puutetta (täysin avoin) vai hyödynsikö ohjelma suojausten haavoittuvuuksia? Näillä kahdella on melkoinen ero.

Edit. Muutin tekstin
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.10.2014 @ 14:40

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus julkaisi suuren päivityksen OnePlus 3:lle ja 3T:lle OnePlus julkaisi suuren päivityksen OnePlus 3:lle ja 3T:lle (19.11.2017 19:46)
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja OnePlus on hemmotellut viime vuoden älypuhelinmallien omistajia uudella päivityksellä. Yhtiö on julkaissut OxygenOS 5.0 -päivityksen sekä OnePlus 3:lle että ....
Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri (18.11.2017 19:46)
Animaatiostudioista se kuuluisin, Pixar, on julkaissut historiansa aikana valtaisasti huippusuosittuja elokuvia, joista osalle, kuten yhtiön huippusuosioon johdattaneelle Toy Storylle, on julkaistu ....
Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
6 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....

Uutisarkisto