*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Koulujen Wilma-järjestelmän käyttöön julkaistiin Android-sovellus

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 16.8.2014 09:24 Kommentteja (8)

Koulujen Wilma-järjestelmän käyttöön julkaistiin Android-sovellus Koulujen ja kotien tiedonvälityskanavana käytettävästä Wilmasta on luotu Wilu-niminen Android-sovellus, jonka voi ladata Google Play -sovelluskaupasta. Selainpohjoisen Wilman käytön sanotaan olleen älypuhelimilla kankeaa, minkä takia natiiville puhelinsovellukselle nähtiin olevan tarvetta.
17-vuotiaan Jyväskylän Ammattiopiston opiskelija Ilari Juuselan kesäprojektina tekemän sovelluksen avulla voi lukea Wilmaan tallennettuja työjärjestyksiä, pikaviestejä, tuntimerkintöjä, kotitehtäviä, kokeita, ryhmiä ja tiedotteita. Sovellus myös ilmoittaa käyttäjälleen kun Wilmaan on saapunut uusia viestejä.

Koulujen käyttämää Wilmaa kehittää vaasalainen StarSoft-ohjelmistotalo, jolla ei ole mitään tekemistä Wilu-sovelluksen kanssa. Wilun mahdollisiin ongelmatilanteisiin StarSoft tai koulut eivät tule antamaan tukea, vaan apua pitää pyytää ohjelman kehittäjältä. Yhteydenpitoon käytettävä sähköposti löytyy Wilun esittelysivun kontaktitiedoista.

Tägit: Wilu Wilma
Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

116.8.2014 10:38
ninpnin
Vahvistamaton

No mitäköhän ihmeellistä tässä nyt on? Wilma-sovelluksia on ollut androidilla ja jopa Windows phonelle ties kuinka monta vuotta.. WP:lle on jopa Starsoftin virallinen sovellus, mutta sehän ei tiestysti ylitä uutiskynnystä?

216.8.2014 12:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ninpnin:
No mitäköhän ihmeellistä tässä nyt on? Wilma-sovelluksia on ollut androidilla ja jopa Windows phonelle ties kuinka monta vuotta.. WP:lle on jopa Starsoftin virallinen sovellus, mutta sehän ei tiestysti ylitä uutiskynnystä?
Mietinpä vain että missä kohtaa näitä tälläsiä kommentteja rupesi tulemaan AfterDawniin. Ainakin 6 vuotta sitten ei tälläisiä negatiivisia artikkelin ulkoasuun/ideaan perustuvia kommentteja näkynyt missään.

Sillä ei ole mitään merkitystä mitä teknologiaan liittyviä uutisia täällä julkaistaan. Uutisia tulee viikossa pieni määrä ja niistä on helppo valita mitä haluaa lukea ja mitä ei. Lopettakaa valittelu, on sitä jo kuultu ja nähty.

on-topic: Saa nähdä milloin joku löytää tietoturva-aukon :-)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.8.2014 @ 12:33

316.8.2014 14:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SwMaster:
on-topic: Saa nähdä milloin joku löytää tietoturva-aukon :-)
Siellähän se jo on, näpyttelee sitä ruutua tahmaisilla sormillaan.

416.8.2014 19:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SwMaster:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ninpnin:
No mitäköhän ihmeellistä tässä nyt on? Wilma-sovelluksia on ollut androidilla ja jopa Windows phonelle ties kuinka monta vuotta.. WP:lle on jopa Starsoftin virallinen sovellus, mutta sehän ei tiestysti ylitä uutiskynnystä?
Mietinpä vain että missä kohtaa näitä tälläsiä kommentteja rupesi tulemaan AfterDawniin. Ainakin 6 vuotta sitten ei tälläisiä negatiivisia artikkelin ulkoasuun/ideaan perustuvia kommentteja näkynyt missään.

Sillä ei ole mitään merkitystä mitä teknologiaan liittyviä uutisia täällä julkaistaan. Uutisia tulee viikossa pieni määrä ja niistä on helppo valita mitä haluaa lukea ja mitä ei. Lopettakaa valittelu, on sitä jo kuultu ja nähty.

on-topic: Saa nähdä milloin joku löytää tietoturva-aukon :-)
Nämä on varmasti näitä samoja ketkä valittavat iltalehti/ilta-sanomat kommenteissa samasta asiasta.
Mielestäni ei näitä niin vakavasti pidä ottaa, mutta kyllä... olen kiinnittänyt samaan asiaan huomiota, että hyökätään suoraan uutisten kirjoittajien kimppuun nykyään. Toivon todella, että suomi24:lta ei eksy enempää porukkaa tänne.

518.8.2014 10:23
user_org
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SwMaster:
[
Mietinpä vain että missä kohtaa näitä tälläsiä kommentteja rupesi tulemaan AfterDawniin. Ainakin 6 vuotta sitten ei tälläisiä negatiivisia artikkelin ulkoasuun/ideaan perustuvia kommentteja näkynyt missään.

Klikkikalastelu lisääntynyt ?

Tämä uutinen oli kylläkin sitä mitä otsikko sanoi. Hyvä että kerrotiin mistä palvelusta ja sovelluksesta kyse, se sitä hyvää mitä aikoinaan.

Mutta jos kyse ei ollut ensimmäisen Wilma-järjestelmän älypuhelin sovelluksesta niin tuskin se sinustakaan putkeen sittenkään meni.

618.8.2014 12:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SwMaster:
[
Mietinpä vain että missä kohtaa näitä tälläsiä kommentteja rupesi tulemaan AfterDawniin. Ainakin 6 vuotta sitten ei tälläisiä negatiivisia artikkelin ulkoasuun/ideaan perustuvia kommentteja näkynyt missään.

Klikkikalastelu lisääntynyt ?

Tämä uutinen oli kylläkin sitä mitä otsikko sanoi. Hyvä että kerrotiin mistä palvelusta ja sovelluksesta kyse, se sitä hyvää mitä aikoinaan.

Mutta jos kyse ei ollut ensimmäisen Wilma-järjestelmän älypuhelin sovelluksesta niin tuskin se sinustakaan putkeen sittenkään meni.
Lienee ensimmäinen natiivi Android-sovellus.

718.8.2014 22:00

Starsoftin ollessa ohjelmistoyritys on ja niiden vuosittainen sovelluskehitykseen asetettu budjetti on kohtuullisen kokoinen, niin siitäkään huolimatta he eivät ole tähän mennessä saaneet aikaan mobiilipuolella kuin pelkän Windows Phone sovelluksen? iPhonella heidän sivuston selaaminen on käytännössä mahdotonta, koska edes Wilman leiskoja ei ole haluttu, osattu tai viitsitty suunnitella responsiivisiksi. Kun saan sähköpostia Wilmasta, olisi kiva tarkistaa mobiilisti, mitä asia koskee. Toistaiseksi se ei iPhonella onnistu, eikä ennen tätä Wilua käsittääkseni Androidillakaan.

Jos sitten tulee joku 17-vuotias joka tekee kesäprojektinansa natiivin Wilma-lukijan, niin kyllä se on ihan uutisoinnin arvoinen asia. Samalla se rohkaisee muitakin nuoria koodaauksen harrastajia oivaltamaan ja innovoimaan ja tekemään asioita.

Uutinen on kaiken kaikkiaan varsin positiivinen ja toivoisin sen näkyvän monessa muussakin mediassa, tosin onneksi Tekniikka & Talous ja TiVi ovat asian jo huomioineet.

819.8.2014 8:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lindux:
Jos sitten tulee joku 17-vuotias joka tekee kesäprojektinansa natiivin Wilma-lukijan, niin kyllä se on ihan uutisoinnin arvoinen asia. Samalla se rohkaisee muitakin nuoria koodaauksen harrastajia oivaltamaan ja innovoimaan ja tekemään asioita.

Eli Windows Phonen kohdalla voi purnata siitä ettei virallista sovellusta tule siitä tai tästä mutta Androidin kohdalla kyseessä on "lähes kulttuuriteko" kun joku väsää epävirallisen softan?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

LG esitteli G6-huippuälypuhelimen: Iso näyttö kompaktissa paketissa LG esitteli G6-huippuälypuhelimen: Iso näyttö kompaktissa paketissa (26.2.2017 14:03)
LG on esitellyt Barcelonassa pidettävillä MWC-messuilla LG G6 -huippuälypuhelimen. LG G6 erottautuu kilpailijoistaan näytöllään. 5,7 tuuman näyttö on iso, mutta sen reunukset ovat niin pienet, ....
2 kommenttia
Arvostelussa Samsung Gear 360 – Ensimmäisen sukupolven laite 360 asteen videokuvaukseen Arvostelussa Samsung Gear 360 – Ensimmäisen sukupolven laite 360 asteen videokuvaukseen (25.2.2017 21:52)
Gear 360 julkaistiin jo viime vuoden huhtikuussa ja Suomeen se saapui käytännössä vasta vuoden lopulla. Pallokamera saapui myyntiin 399 euron suositushinnalla, mutta hinta on arvostelua tehdessä ....
1 kommentti
Näin seuraat huomista supersunnuntaita – Luvassa älypuhelimien vyöry Näin seuraat huomista supersunnuntaita – Luvassa älypuhelimien vyöry (25.2.2017 16:45)
MWC-messut alkavat ensi viikolla, mikä tietää taas vilkasta uutisvirtaa mobiililaitteiden rintamalta. Uutisähkyä ei helpota lainkaan se, että vaikka messut kestävät neljä päivää (ensi viikon ....
2 kommenttia
Nelosen kanavat eivät pimenekään kaapeliverkoissa – Lisäaikaa pari kuukautta Nelosen kanavat eivät pimenekään kaapeliverkoissa – Lisäaikaa pari kuukautta (24.2.2017 18:44)
Nelonen Median vapaasti katsottavat kanavat, Jim, Liv ja Hero, eivät pimenekään DNA:n ja Soneran kaapeliverkoissa vielä helmikuun lopulla. Nelonen Median omistavan Sanoman mukaan se on sopinut ....
1 kommentti
TSMC lupaa: 5 nanometrin tekniikka otetaan käyttöön 2019 TSMC lupaa: 5 nanometrin tekniikka otetaan käyttöön 2019 (24.2.2017 13:34)
Maailman suurimpiin puolijohdevalmistajiin kuuluvan TSMC:n mukaan yhtiö on valmis aloittamaan niin sanotun riskituotannon 5 nanometrin prosessitekniikalla vuoden 2019 alkupuoliskolla. Aikataulussa ....

Uutisarkisto