*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

The Pirate Bayn perustajan kehittämä turvallinen pikaviestin pian valmis

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 22.7.2014 14:11 Kommentteja (7)

The Pirate Bayn perustajan kehittämä turvallinen pikaviestin pian valmis Vuosi sitten The Pirate Bayn perustajiin kuulunut Peter Sunde kertoi kehittävänsä kavereidensa kanssa salattuun viestintään tarkoitettua pikaviestintä. Nyt sovellus alkaa valmistua.
Heml.is on ollut kehityksessä reilun vuoden ajan ja siinä välillä on ehtinyt tapahtua hyvin paljon. Poliisi esimerkiksi pidätti Peter Sunden hänelle langetetun vankilatuomion takia toukokuun lopulla.

Pikaviestin on enää muutamia silauksia ja palvelinskaalausta vaille valmis, minkä jälkeen Heml.is on tarkoitus tuoda saataville App Storeen ja Google Playn kautta. Loppusuoran lähestymisen kunniaksi sovelluksen kehittäjät ovat julkaisseet uuden videon, jossa pikaviestimen toimintaa esitellään käytännössä. Heml.is on pääosin ilmainen, mutta tiettyjen lisäominaisuuksien aktivoinnista joutuu maksamaan.

Sovelluksen julkaisun tarkemmasta aikataulusta ei ole vielä tietoa. NSA-urkintakohun kautta alkunsa saanut sovellus saattaa löytää käyttäjäpohjaa esimerkiksi heistä, jotka eivät tohdi käyttää WhatsAppia Facebook-kytkösten takia.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

122.7.2014 15:48

Veikkaanpa että wikr tulee suositummaksi, tuki on tulossa tietokoneille ja jossain vaiheessa windows phonelle sekä puhelutkin on tulossa, tosin ne saattavat jotain maksaakin... Kyseinen sovellus oikeasti tuhoaa viestit käyttäjän määrittämän ajan kuluttua.

Edit tämän sovelluksen kanssa kesti niin kauan että suurinosa jo ottaneet käyttöön jonkun muun vaihtoehdon, myös jotka ovat tukeneet rahalla heml.is

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.7.2014 @ 15:49

222.7.2014 19:44

Minen ainakaan koe, että viestien tallentuminen laitteille on se ongelma, vaan viestittelyn turvallinen kulkeminen käyttäjien välillä netin yli. Itsehän siis pyöritän XMPP-palvelinta pakotetulla salauksella ja tiukennetuilla turva-asetuksilla.

322.7.2014 21:57
user_org
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:
Minen ainakaan koe, että viestien tallentuminen laitteille on se ongelma,

Totta osittain, jos henkilön isoveljen seurannan kohteena niin tallennuksen hoitaa seuraaja.

Mutta jos viestit tallennetaan välittäjän palvelimelle, niin se lisää "taviksen" tietotruvariskiä rankasti. esim jonkin murron yhteydessä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:
vaan viestittelyn turvallinen kulkeminen käyttäjien välillä netin yli.

Juurkin, päästäpäähän salaus, siis niin että lähetys vastaanottajan avaimella salattu. Niin ei ns "vahinko" vuotoja välittäjän syystä tapahdu. Jos tunnistetoja ei halua peittää, niin asiakasohjelma juttuja, jos niitäkin haluaa peitellä niin tarvii muutakin ja hankausta lainsäädännön kanssa herkemmin.


Mutta koska iso massa ei halua maksaa ja on halukas itsenä ja kaverinsa myymään, niin tuskin nuo yleistyy.

No isoin riski varmaan se lähettäjä - vastaanottaja pää, jossa jompukumpi pää vuotaa, siinä ei auta vaikka itse IM palvelun liikene olisi ollut kuin tieturvallista.


Tiedä sitten mikä Peterin lähetysmistapa on, turvallisia melkein kaikki pikaviesti palvelut ja sovellukset sanoo olevansa.

423.7.2014 17:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:

Mutta koska iso massa ei halua maksaa ja on halukas itsenä ja kaverinsa myymään, niin tuskin nuo yleistyy.
Tämä. Yritäppä myydä tämä tietoturva ja yksityisyysjuttu ei valveutuneelle käyttäjälle. Se käyttäjä menee sieltä missä aita on matalin, eli helppo, ilmainen ja yleensä se mikä kaikilla muillakin on.


523.7.2014 21:23

Jotenkin ei vaan "pirate bay" ja "turvallinen" sovi samaan lauseeseen. ( mun mielestä )

Jos valmiiks "rikollista" toimintaa harrastava taho kertoo tekevänsä käyttäjille turvallisen, luotettavan, jne.. Palvelun joka salaa kulkevan informaation niin eikä tuo nyt lähinnä kuulosta aprillipilalta? Tai no vähintään yhtä luotettavalta kun crackatty virustorjunta.


Asus P5B Deluxe - Intel Q8200 - 4GBDDR2 - M-Audio Audiophile 2496 - Nvidia gt210 - Silverstone 500W - Fractal Design XL

624.7.2014 7:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:
Jotenkin ei vaan "pirate bay" ja "turvallinen" sovi samaan lauseeseen. ( mun mielestä )

Jos valmiiks "rikollista" toimintaa harrastava taho kertoo tekevänsä käyttäjille turvallisen, luotettavan, jne.. Palvelun joka salaa kulkevan informaation niin eikä tuo nyt lähinnä kuulosta aprillipilalta? Tai no vähintään yhtä luotettavalta kun crackatty virustorjunta.
Taitaa olla juurikin oikea taho valmistamaan luotettavan palvelun. Ovathan he jatkuvasti joutuneet taistelemaan vapauden puolesta muutenkin. Istuneet vankilassakin täysin poliittisen ajojahdin seurauksena. He jos jotkut arvostavat vapautta, turvallisuutta ja luotettavuutta. Luotan näihin kavereihin 100%, The Pirate Bay on toiminut vapauden tunnuksena jo vuosikausia, nyt samat kaverit laajentavat turvallisuuteen. Nykyään vapautta ei voi enää olla ilman turvallisuutta, kaikki viestintä on salattava, jottei sitä kaapattaisi. Nämä tyypit tietävät mitä tekevät, ovat pioneereja, aikamme suurimpia sankareita, jotka historia tulee muistamaan.

724.7.2014 15:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:
Jotenkin ei vaan "pirate bay" ja "turvallinen" sovi samaan lauseeseen. ( mun mielestä )

Jos valmiiks "rikollista" toimintaa harrastava taho kertoo tekevänsä käyttäjille turvallisen, luotettavan, jne.. Palvelun joka salaa kulkevan informaation niin eikä tuo nyt lähinnä kuulosta aprillipilalta? Tai no vähintään yhtä luotettavalta kun crackatty virustorjunta.
Taitaa olla juurikin oikea taho valmistamaan luotettavan palvelun. Ovathan he jatkuvasti joutuneet taistelemaan vapauden puolesta muutenkin. Istuneet vankilassakin täysin poliittisen ajojahdin seurauksena. He jos jotkut arvostavat vapautta, turvallisuutta ja luotettavuutta. Luotan näihin kavereihin 100%, The Pirate Bay on toiminut vapauden tunnuksena jo vuosikausia, nyt samat kaverit laajentavat turvallisuuteen. Nykyään vapautta ei voi enää olla ilman turvallisuutta, kaikki viestintä on salattava, jottei sitä kaapattaisi. Nämä tyypit tietävät mitä tekevät, ovat pioneereja, aikamme suurimpia sankareita, jotka historia tulee muistamaan.
:D voe facepalm

Asus P5B Deluxe - Intel Q8200 - 4GBDDR2 - M-Audio Audiophile 2496 - Nvidia gt210 - Silverstone 500W - Fractal Design XL

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä (26.9.2017 10:14)
Apple on lisännyt Safari-selaimeensa uusia tietoturvaominaisuuksia, jotka suojaavat käyttäjiä mainostajien tiedonkeruulta. Samaan aikaan Apple on itse alkanut kerätä tietoa käyttäjien selaamisesta. ....
WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan (26.9.2017 09:56)
Kiina on estänyt WhatsApp-pikaviestimen toiminnan maassa, kertoo The New York Times. Estotoimenpiteiden arvellaan liittyvän tavalla tai toisella kuukauden päästä järjestettäviin Kiinan kommunistisen ....
Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville (25.9.2017 15:02)
Intel on vihdoin esitellyt työpöytäkäyttöön tarkoitetut kahdeksannen sukupolven Core-suorittimet. Piirijätti esitteli ensimmäiset 8. sukupolven piirit jo elokuun lopulla, mutta tuolloin oli ....
WhatsAppin kovin kilpailija paljastaa yksityisviestit Kiinan valtiolle WhatsAppin kovin kilpailija paljastaa yksityisviestit Kiinan valtiolle (25.9.2017 14:34)
Kiinalaisen teknologiayhtiö Tencentin omistama WeChat-viestipalvelu paljastaa yksityiskeskusteluissa käydyt viestit Kiinan hallinnolle. Asia tuli ilmi palvelun päivitetyistä yksityisyydensuojakäytännöistä ....
Netflixin HDR-leffat näkyvät jatkossa myös iPhonella ja iPadillä Netflixin HDR-leffat näkyvät jatkossa myös iPhonella ja iPadillä (25.9.2017 14:15)
Netflix laajensi HDR-tuettujen laitteiden listaa vähän aika sitten Samsungin elokuussa esittelemällä Galaxy Note8 -älypuhelimella. Suoratoistopalvelu on joutunut päivittämään tuettujen laitteiden ....

Uutisarkisto