*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft luopuu Nokialta ostetusta MixRadio-musiikkipalvelusta

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 21.7.2014 10:45 Kommentteja (2)

Microsoft luopuu Nokialta ostetusta MixRadio-musiikkipalvelusta Työntekijöiden irtisanomisten lisäksi Microsoft hakee säästöjä irtaantumalla muutamista liiketoiminta-alueista ja sisältöprojekteista. Yhtiö lopettaa esimerkiksi Xbox Entertainment Studiosin sekä peruspuhelimien kehityksen, minkä lisäksi se aikoo eriyttää Nokia MixRadio -musiikkipalvelun omaksi yhtiökseen.
Nokia MixRadion sysääminen ulkopuolisten haltuun on ymmärrettävä, mutta siitä huolimatta hieman ihmetystä aiheuttava ratkaisu. Microsoft julkaisi jo muutama vuosi sitten hieman vastaavanlaisen Xbox Music -palvelun, mutta 31 maata kattavaan MixRadioon verrattuna sen kuuluvuusalue on suppeampi. Xbox Music ei toimi esimerkiksi Kiinassa tai Intiassa, eikä sen ilmainen suoratoisto toimi kaikissa niissä maissa, missä palvelu on muutoin saatavilla (esimerkiksi Suomessa).

Microsoftin olisi voinut kuvitella yhdistävän Xbox Musicin ja MixRadion toisiinsa, mutta näemmä paremmaksi vaihtoehdoksi nähtiin MixRadion myyminen. Tämän seurauksena MixRadiosta tullaan kehittämään sovellukset Androidille ja iOS:lle, kertoo MixRadiota luotsannut viihdejohtaja Jyrki Rosenberg. Hänen mukaansa menestyvän suoratoistopalvelun pitää pidemmällä tähtäimellä olla saatavilla kaikialla ja kaikilla alustoilla.

MixRadion käyttäjien määrää ei olla koskaan kerrottu julkisuuteen, mutta Rosenbergin mukaan kyse on miljoonista käyttäjistä. MixRadio on tarkoitus sisällyttää jatkossakin Lumia-puhelimiin.

BGR Indian julkaisi Microsoftin irtisanomisuutisten jälkeen Jo Harlow'n muistion, jossa yhtiön kerrotaan harkitsevan strategisia vaihtoehtoja Nokian Xpress-selaimeen liittyen. Tarkoituksena on löytää selaimen kehitykselle jatkoa yhtiön ulkopuolella.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

121.7.2014 11:24

Aika hyvä uutinen. Entisena Lumia-käyttäjänä ja nykyisenä Android-käyttäjänä tuli ikävä kolmea sovellusta: MixRadiota, Here Mapsia ja Here Transitia. Toki Androidille on korvikkeensa, mutta ei mitään yhtä laadukasta, varsinkaan Transitin kohdalla.

221.7.2014 11:49

Otsikon luettuani ehdin jo säikähtää vähän, että palvelu vain lopetettaisiin. Toivottavasti säilyy ennallaan. Ja toivottavasti vihdoinkin löytävät motivaatiota korjata ne parit pienet bugit sovelluksesta.


Intel i7-3820 @ 5,1Ghz | HIS HD7950 @ 925Mhz | Kingston 16Gt DDR3 | Samsung 250Gt SSD | Sonera 100/100M

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty (16.1.2018 19:39)
Markkinaoikeuden päätösten kautta on luovutettu lähes 200 000 IP-osoitteen omistajan yhteystiedot vuosien 2013–2017 välisenä aikana. Vuoden 2017 osalta tiedot rajoittuvat kesäkuun alkuun, joten ....
1 kommentti
WhatsAppiin tulee vihdoin kauan kaivattu ominaisuus – Löydät sen emojien takaa WhatsAppiin tulee vihdoin kauan kaivattu ominaisuus – Löydät sen emojien takaa (16.1.2018 12:42)
WhatsAppin tuoreesta beta-versiosta on löytynyt jälleen uusia ominaisuuksia, jotka aikanaan valuvat myös sovelluksen vakaata versiota käyttäville tavallisille käyttäjille. WhatsApp näyttäisi ....
Apple nöyrtyi kiinalaisjätin tahtoon? Rahasiirrot lisätään suosittuun sovellukseen Apple nöyrtyi kiinalaisjätin tahtoon? Rahasiirrot lisätään suosittuun sovellukseen (16.1.2018 12:03)
Kiinan suurimpiin teknologiayrityksiin kuuluva Tencent ja Apple ovat päässeet sopuun WeChat-viestipalvelun aiemmin sisältämän tippaus-ominaisuuden jakamisesta. WeChat sisälsi aiemmin mahdollisuuden ....
Tekoäly ymmärtää lukemaansa jo paremmin kuin ihminen Tekoäly ymmärtää lukemaansa jo paremmin kuin ihminen (16.1.2018 10:54)
Tekoälystä on tullut teknologiasektorin uusin "kultaryntäys". Kaikki suurimmat IT-yritykset investoivat siihen suuria määriä rahaa ja kehittävät sen pohjalta uusia palveluita, joita myydä asiakkaille ....
Galaxy S9 sai viranomaiselta hyväksynnän – Tulossa pian myyntiin Galaxy S9 sai viranomaiselta hyväksynnän – Tulossa pian myyntiin (15.1.2018 14:49)
Samsung paljasti CES-messujen aikaan aikovansa julkistaa seuraavan sukupolven Galaxy-lippulaivapuhelimet helmikuussa ja esittelypaikka löytyy Barcelonan MWC-messuilta. Samsungilla näyttäisi ....

Uutisarkisto