*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Haluatko plasmatelevision? Nyt koittavat viimeiset hetket

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 3.7.2014 13:14 Kommentteja (7)

Haluatko plasmatelevision? Nyt koittavat viimeiset hetket Plasmatelevisiot eivät elä enää kultakauttaan. Tilalle ovat tulleet LCD-paneelit ja korvaajaa on odotettu jopa OLED-näytöistä. Tukala taloustilanne on viime vuosien aikana karsinut plasmavalmistajia ja jatkoa leikkauksille plasmaosastolla on tiedossa, kertoo Reuters.
Esimerkiksi yksi suosituimmista plasmavalmistajista, alansa huippua edustava Panasonic lopetti paneelituotannon viime vuonna. Tätä aiemmin yhtiö oli jo ajanut alas useita tehtaita kysynnän vähentyessä. Nyt vuorossa on Samsung, joka hyvästä markkina-asemasta riippumatta on päättänyt lopettaa plasmatuotannon. Tuotanto ajetaan ajas 30. marraskuuta mennessä.

Tuotanto siirtyy Samsungin mukaan erityisesti kaareviin sekä UHD-televisioihin, jollaisia plasmatekniikalla ei saada tuotettua kustannustehokkaasti. Plasmavalmistajista jäljelle jää enää LG, jonka odotetaan myös ajavan plasmatehtaat alas. Mikäli plasmatelevision syvät mustat ovat mieleesi, niin alkaa olla viimeiset hetket päivittää uuteen plasmaan – kenties poistohinnoin.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

13.7.2014 18:00

luulin että plasmat kuoli jo melkein 10 vuotta sitten

23.7.2014 19:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
luulin että plasmat kuoli jo melkein 10 vuotta sitten
Eip, edelleen musta on mustempaa plasmoissa, vaikkakin ero on toki kaventunut. Samalla myös plasmatöllö oli vielä ihan suurinpiirtein viime vuoteen saakka about ainoa järkevä valinta hinnaltaan, jos halus ostaa yli 50" telkkaria. Nyt tuo plasman ja LCD:n hintaero on kaventunut suht olemattomaksi myös 55"+ kokoluokassa, joten se varmasti isolta osaltaan selittää plasman aikakauden päättymisen.

Agreed, plasmassa on ne ongelmansa -- yhtä ja samaa konsolipeliä hakkaat vuosikaudet ja takuuvarmasti joku kohta "palaa" kiinni näyttöön, jne. Mutta kuvanlaatu on etenkin halvemmissa malleissa, vastaavanhintaisiin LCD-telkkareihin nähden ollut kilpailukykyinen.

Noh, ei tule kuitenkaan kovin suurta kyyneltä -- nyt on LG:n nelisen vuotta wanha 50" olohuoneessa, kelpaa nyt siihen asti että budjettiluokassa <1000e alkaa saamaan 60"+ 4K-telkkareita.

33.7.2014 21:19

Jo useamman vuoden Panasonicin plasman (ST50) omistaneena voin sanoa, että ei ole vielä mikään palanut ruutuun kiinni ja kuvanlaadussa ei ole ollut valittamista. Input lagikin ilmeisesti markkinoiden pienimpiä. Eiköhän tämä töllö pysy kunnes aika jättää tai tulee joku oikeasti parempi (OLED?).

43.7.2014 23:22

Kyllä mulla parivuotta vanhassa panan GT30:ssä on eurosportin logo. Näkyy haamuna valkoisella taustalla, mutta ei huomaa, jos ei osaa etsiä, eikä haittaa normaalia katselua. Muistaakseni tuli lontoon olympialaisten aikaan :D

54.7.2014 9:32

Hyvä että kuolee pois. Pioneerin Kuro taisi olla se legendaarisin plasmatöllö ikinä, mutta negatiivisia puolia on tekniikassa liikaa. Vie tuplasti virtaa yhtä kirkkaaseen LCD:hen verrattuna, lämpenee eikä ole enää yhtä seksikäs verrattuna OLEDeihin, joitaa näkee Giganteissa ja ehkä parin vuoden päästä jo osassa suomalaistalouksia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.7.2014 @ 09:33

64.7.2014 17:14

Kerkesipä sitten vahingossa, joulukuussa viime vuonna kilahti 50" Hitachi plasma, tilalle löytyi 60" Lg tonnilla <<hyvä ostos pitkään aikaan.
Ainut - heijastu, pitää vetää p-verhoa ikkunaan kunnolla katseltaessa.


Sitä saa mitä tilaa, joskus enemmänkin.

79.7.2014 16:50

palaneen kuvan voi saada pois silleen että hakee ruudulle sen jo putkitöllostä tutun "lumisateen" eli kanava ei ole kohdallaan. jätä yöksi tohisemaan . siinä syttyy sammuu eli mustat ja valkoiset vuorottelevat, ja näin ikäänkuin virkistävät ruudun pisteet samaan potentiaaliin. vinkki tuli vanhalta huoltomieheltä. ei sekään titenkään ihmeisiin pysty , muttei särekkään töllöö.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ubisoftin synttärikampanja jatkuu, nyt ilmaiseksi Assassin's Creed 3 Ubisoftin synttärikampanja jatkuu, nyt ilmaiseksi Assassin's Creed 3 (8.12.2016 19:36)
Ubisoft viettää 30. juhlavuottaan ja on juhlistanut sitä ilmaispelien avulla. Kaikkiaan seitsemän peliä on lisätty tarjolle ilmaisina latauksina yhtiön omasta Uplay-alustasta vuoden saatossa. ....
Voit joutua pettymään – iPhoneen ei olekaan tulossa suurta uudistusta Voit joutua pettymään – iPhoneen ei olekaan tulossa suurta uudistusta (8.12.2016 18:23)
Spekulointi seuraavan sukupolven iPhonen sisältämistä uusista ominaisuuksista tuntuu alkavan vuosi vuodelta aikaisemmin. Varhaisessa vaiheessa alkaneiden huhujen huono puoli on siinä, että vaikka ....
Samsung kaappaa Applen idean? Galaxy S8:aan ei tule kotinäppäintä Samsung kaappaa Applen idean? Galaxy S8:aan ei tule kotinäppäintä (8.12.2016 17:41)
Ensi vuoden alussa julkaistaviin Galaxy S8 -sarjan älypuhelimiin on tulossa koko etualan kattava näyttö, kertoo Bloomberg. Applenkin on huhuttu kehittävän vastaavaa älypuhelinta ensi vuodeksi. ....
1 kommentti
Tulevaisuus tulee: BBC testaa Ultra HD -videon jakelua netissä Tulevaisuus tulee: BBC testaa Ultra HD -videon jakelua netissä (8.12.2016 15:20)
YouTube ja Netflix ovat olleet edelläkävijöitä Ultra HD -sisältöjen verkkojakelun testauksessa, mutta hiljalleen myös muut palveluntarjoajat ovat aloittaneet omat testinsä. Tuoreimpana esimerkkinä ....
YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – Se ei riitä YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – "Se ei riitä" (8.12.2016 14:55)
Taylor Swift ja monet muut artistit ovat kritisoineet voimakkaasti YouTubea ja Spotifyta siitä, että ne mahdollistavat musiikin kuuntelemisen täysin ilmaiseksi. Molemmissa tapauksissa artistit ....
4 kommenttia

Uutisarkisto