*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Google haluaa soittolistoihin inhimillisen otteen: Osti Songzan

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 2.7.2014 08:57

Google haluaa soittolistoihin inhimillisen otteen: Osti Songzan Kuratointi ja ihmisen kädenjäljen näkyminen soittolistojen suunnittelussa on musiikkipalveluiden uusi musta, ainakin jos katsoo viimeaikaisia yritysostoja.
Apple kertoi muutama viikko sitten ostaneensa kuulokeyhtiö Beats Electronicsin ja kaupan mukana IT-jätti sai itselleen ihmisten kuratoimia soittolistoja hyödyntävän Beats Music -suoratoistopalvelun. Nyt Google on vuorostaan ostanut kuratointia tarjaovan Songzan.

Songzan avulla Google yrittänee parantaa Spotifyn kanssa kilpailevan Play Music All-Accessin sekä YouTuben toimintaa. Songza on työnsä kautta kerännyt statistiikkaa siitä, mitä musiikkia ihmiset kuuntelevat säästä, sijainnista, vuorokaudenajasta ja aktiivisuustasosta riippuen. Tarkoituksena on tarjota oikeanlaista musiikkia tiettyihin kapeasti rajattuihin hetkiin.

Googlen huhuttiin yrittäneen hankkia Songzan itselleen 15 miljoonalla dollarilla. Toteutunut kauppahinta on ilmeisesti selvästi korkeampi, koska TechCrunchin mukaan myös muut yhtiöt yrittivät ostaa yhtiön itselleen.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa (17.1.2018 14:23)
Bitcoinin kurssi kehittyi vuonna 2017 äärimmäisen suotuisasti – tuntui ettei kasvulle ole lainkaan rajaa. Talousviisaat kuitenkin näkivät bitcoinissa klassisen kuplan tunnusmerkit, sillä kurssinousulle ....
OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti (17.1.2018 11:15)
OnePlus on ottanut väliaikaisesti suoran maksukorttimaksamisen pois käytöstä, kerrotaan yhtiön tukifoorumeilla. Syyksi kerrotaan viikonloppuna ilmi tulleet tiedot, joiden mukaan joidenkin asiakkaiden ....
Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti (17.1.2018 10:14)
Korkeakulttuuri ja populaarikulttuurin megahitit harvoin yhdistyvät toisiinsa samassa lauseessa, mutta Google on onnistunut herättämään suurten massojen mielenkiinnon taiteeseen Google Arts ....
Omistatko Chromecastin? Langattoman netin ongelmat voivat johtua siitä Omistatko Chromecastin? Langattoman netin ongelmat voivat johtua siitä (17.1.2018 09:35)
Googlen Chromecast-laitteiden on havaittu sekoittavan ihmisten langattomat lähiverkkoyhteydet. Jos sinun kotitaloudessa on esimerkiksi Chromecast sen eri muodoissa tai vaikkapa uudempi Google ....
Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty (16.1.2018 19:39)
Markkinaoikeuden päätösten kautta on luovutettu lähes 200 000 IP-osoitteen omistajan yhteystiedot vuosien 2013–2017 välisenä aikana. Vuoden 2017 osalta tiedot rajoittuvat kesäkuun alkuun, joten ....
2 kommenttia

Uutisarkisto