*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Google haluaa soittolistoihin inhimillisen otteen: Osti Songzan

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 2.7.2014 08:57

Google haluaa soittolistoihin inhimillisen otteen: Osti Songzan Kuratointi ja ihmisen kädenjäljen näkyminen soittolistojen suunnittelussa on musiikkipalveluiden uusi musta, ainakin jos katsoo viimeaikaisia yritysostoja.
Apple kertoi muutama viikko sitten ostaneensa kuulokeyhtiö Beats Electronicsin ja kaupan mukana IT-jätti sai itselleen ihmisten kuratoimia soittolistoja hyödyntävän Beats Music -suoratoistopalvelun. Nyt Google on vuorostaan ostanut kuratointia tarjaovan Songzan.

Songzan avulla Google yrittänee parantaa Spotifyn kanssa kilpailevan Play Music All-Accessin sekä YouTuben toimintaa. Songza on työnsä kautta kerännyt statistiikkaa siitä, mitä musiikkia ihmiset kuuntelevat säästä, sijainnista, vuorokaudenajasta ja aktiivisuustasosta riippuen. Tarkoituksena on tarjota oikeanlaista musiikkia tiettyihin kapeasti rajattuihin hetkiin.

Googlen huhuttiin yrittäneen hankkia Songzan itselleen 15 miljoonalla dollarilla. Toteutunut kauppahinta on ilmeisesti selvästi korkeampi, koska TechCrunchin mukaan myös muut yhtiöt yrittivät ostaa yhtiön itselleen.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa (23.8.2017 10:31)
Huippusuosittu AccuWeather-sääsovellus on jäänyt kiinni käyttäjän sijainnin paikannuksen mahdollistavan datan keräämisestä, vaikka sovellusta on erikseen kielletty pääsemästä paikkatietoon käsiksi. ....
2 kommenttia
Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla (23.8.2017 09:00)
Kopteriyhtiö DJI on julkaisee uudelle Spark-minikopterilleen pakollisen ohjelmistopäivityksen, jolla pyritään korjaamaan laitteen virranhallinnassa havaitut virheet. DJI:n mukaan se julkaisee ....
Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä (23.8.2017 08:32)
Apple ei tavoittele ainakaan tällä hetkellä oman itsestään ajavan auton kehittämistä, kertoo The New York Times. Sen sijaan yhtiö keskittyy autojen autonomisen liikkumisen mahdollistavan järjestelmän ....
Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy (22.8.2017 11:43)
Luonnonilmiöillä voi olla yllättävän isoja seurauksia verkkopalveluiden toimintaan. Ne voivat häiritä niitä tai jossain tapauksissa jopa lisätä palveluiden käyttöä. Netflixin kohdalla Yhdysvalloissa ....
5 kommenttia
WhatsAppiin tuli Facebookista tuttu ominaisuus WhatsAppiin tuli Facebookista tuttu ominaisuus (22.8.2017 10:20)
WhatsAppin Oma tila -ominaisuus saa uusia ominaisuuksia, kun Facebook on lisännyt siihen mahdollisuuden luoda värikkäitä tekstimuotoisia tilapäivityksiä. Alun perin tilapäivitys oli lähinnä ....

Uutisarkisto