*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Joko tällä kertaa onnistuu: Google yrittää valloittaa olohuoneet Android TV:llä

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 26.6.2014 09:53 Kommentteja (2)

Joko tällä kertaa onnistuu: Google yrittää valloittaa olohuoneet Android TV:llä Google on jo usean vuoden ajan yrittänyt keksiä oikeaa tapaa laajentua olohuoneisiin ja kotitalouksien suurimmille näytöille, televisioihin. Tähän mennessä yritykset ovat jääneet yrityksiksi, vaikka viime vuonna esitelty Chromecast on kyllä saanut paremmin tuulta alleen. Mediatikku ei kuitenkaan tyydytä Googlen tavoitteita kaikilta osin, minkä takia yhtiö esitteli Google I/O:ssa Android TV -alustan.
Internetjätin tavoitteena on luoda Android TV:stä samanlainen koko teollisuudenalan yhdistävä ohjelmisto kuin Android itsessään on älypuhelimissa. Toiveena on, että älytelevisiovalmistajat luopuisivat omista alustoistaan. Google kertoi tekevänsä yhteistyötä Android TV:n tiimoilla siruvalmistajien (Qualcomm, Nvidia, Broadcom ja Intel) ja laitevalmistajien (Sony, Sharp, Phillips, Asus ja Razer) kanssa. Isot valmistajat, kuten LG ja Samsung, loistavat poissaolollaan.

Android TV on perusperiaatteeltaan samankaltainen kuin mitä monissa mediabokseissa on totuttu näkemään (Apple TV, Amazon Fire TV, Roku jne.). Android TV:ssä on otettu mallia myös mikrokonsoleista, kuten Ouyasta, joten alustan avulla voidaan pelata Google Playstä ladattuja pelejä. Alusta tukee myös Google Cast -ominaisuutta, joten Android TV -televisiot ja medialaitteet toimivat Chromecastin tavoin.

Ohjauksen suhteen Android TV tukeutuu voimakkaasti äänikomentoihin, joita voi antaa niin puhelimen kuin Android-älykellonkin välityksellä. Käyttöliittymää voi selailla tietysti myös kosketusnäytön ja yhteensopivan peliohjaimen välityksellä.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

126.6.2014 10:58

Niin pitkään ko pysytään Google Playn hinnoissa, niin minen ainakaan tuu käyttämään. Ihan törkeitä hintoja ikivanhoistakin leffoista.

226.6.2014 17:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:
Niin pitkään ko pysytään Google Playn hinnoissa, niin minen ainakaan tuu käyttämään. Ihan törkeitä hintoja ikivanhoistakin leffoista.
Sen takia siellä onkin Netflix ;)

Smart ominaisuudet nyt ei ole se ensimmäinen valintakriteeri televisiota ostaessani, mutta kyllä tuo Android TV näyttää käytettävyydeltääkin paljon paremmalta kuin nykyiset valmistajien kehittämät räpellykset.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
13 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
3 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto