*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Joko tällä kertaa onnistuu: Google yrittää valloittaa olohuoneet Android TV:llä

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 26.6.2014 09:53 Kommentteja (2)

Joko tällä kertaa onnistuu: Google yrittää valloittaa olohuoneet Android TV:llä Google on jo usean vuoden ajan yrittänyt keksiä oikeaa tapaa laajentua olohuoneisiin ja kotitalouksien suurimmille näytöille, televisioihin. Tähän mennessä yritykset ovat jääneet yrityksiksi, vaikka viime vuonna esitelty Chromecast on kyllä saanut paremmin tuulta alleen. Mediatikku ei kuitenkaan tyydytä Googlen tavoitteita kaikilta osin, minkä takia yhtiö esitteli Google I/O:ssa Android TV -alustan.
Internetjätin tavoitteena on luoda Android TV:stä samanlainen koko teollisuudenalan yhdistävä ohjelmisto kuin Android itsessään on älypuhelimissa. Toiveena on, että älytelevisiovalmistajat luopuisivat omista alustoistaan. Google kertoi tekevänsä yhteistyötä Android TV:n tiimoilla siruvalmistajien (Qualcomm, Nvidia, Broadcom ja Intel) ja laitevalmistajien (Sony, Sharp, Phillips, Asus ja Razer) kanssa. Isot valmistajat, kuten LG ja Samsung, loistavat poissaolollaan.

Android TV on perusperiaatteeltaan samankaltainen kuin mitä monissa mediabokseissa on totuttu näkemään (Apple TV, Amazon Fire TV, Roku jne.). Android TV:ssä on otettu mallia myös mikrokonsoleista, kuten Ouyasta, joten alustan avulla voidaan pelata Google Playstä ladattuja pelejä. Alusta tukee myös Google Cast -ominaisuutta, joten Android TV -televisiot ja medialaitteet toimivat Chromecastin tavoin.

Ohjauksen suhteen Android TV tukeutuu voimakkaasti äänikomentoihin, joita voi antaa niin puhelimen kuin Android-älykellonkin välityksellä. Käyttöliittymää voi selailla tietysti myös kosketusnäytön ja yhteensopivan peliohjaimen välityksellä.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

126.6.2014 10:58

Niin pitkään ko pysytään Google Playn hinnoissa, niin minen ainakaan tuu käyttämään. Ihan törkeitä hintoja ikivanhoistakin leffoista.

226.6.2014 17:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:
Niin pitkään ko pysytään Google Playn hinnoissa, niin minen ainakaan tuu käyttämään. Ihan törkeitä hintoja ikivanhoistakin leffoista.
Sen takia siellä onkin Netflix ;)

Smart ominaisuudet nyt ei ole se ensimmäinen valintakriteeri televisiota ostaessani, mutta kyllä tuo Android TV näyttää käytettävyydeltääkin paljon paremmalta kuin nykyiset valmistajien kehittämät räpellykset.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Jääkö Essential-puhelin sittenkin pelkäksi paperijulkaisuksi? Johtajat katoavat yhtiöstä Jääkö Essential-puhelin sittenkin pelkäksi paperijulkaisuksi? Johtajat katoavat yhtiöstä (28.7.2017 11:05)
Androidin perustaneella Andy Rubinilla tuntuisi olevan täysi työ pitää uuden Essential-kasvuyrityksen rivit kunnossa. Yhtiöstä on jo lähtenyt muutama keskeinen johtaja ja nyt Google on napannut ....
Apple ei tapa iPodia vieläkään – Kaksi mallia siivottiin pois myynnistä Apple ei tapa iPodia vieläkään – Kaksi mallia siivottiin pois myynnistä (28.7.2017 10:07)
Älypuhelimien ja suoratoistopalveluiden myötä kuluttajilla on ollut melko vähän syitä ostaa MP3-soittimia, minkä takia iPodien myyntikin on kuihtunut vuosi vuodelta pienemmäksi. Applen tavoitteena ....
Qualcomm lupaa huimia parannuksia sovelluksiin tekoälyn avulla Qualcomm lupaa huimia parannuksia sovelluksiin tekoälyn avulla (28.7.2017 08:31)
Tällä hetkellä näyttäisi olevan melkolailla selvää, että tekoälyssä ja neuroverkoissa on laskennan tulevaisuus. Ainakin Kiinassa aiotaan olla tällä saralla maailman ykkösiä. Rautatason ratkaisuja ....
HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat (27.7.2017 13:03)
VR-lasien yksi suurimmista kompastuskivistä on ollut vaatimus ulkopuolisille laitteille. Ne eivät ole olleet itsenäisiä koneita, vaan lähinnä lisälaitteita PC- tai konsolipelaamiseen tai vaihtoehtoisesti ....
Kova Nokia-julkistus on pian täällä – Tilaisuus 16. elokuuta Kova Nokia-julkistus on pian täällä – Tilaisuus 16. elokuuta (27.7.2017 12:36)
HMD Global on kutsunut lehdistöä elokuun 16. päivänä järjestettävään tilaisuuteen. Kutsukirjeessä todetaan suoraan, että lehdistötilaisuudessa aiotaan esitellä Nokia-puhelimien seuraava "merkkipaalu". ....

Uutisarkisto