*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Nyt se varmistui: Apple ostaa kolmella miljardilla kuulokeyhtiön

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 29.5.2014 08:42 Kommentteja (1)

Nyt se varmistui: Apple ostaa kolmella miljardilla kuulokeyhtiön Parin viikon huhumylly on päättynyt kun Apple on vahvistanut ostaneensa musiikkiyhtiöt Beats Electronicsin ja Beats Musicin. Kaupan kokonaisarvo on kolme miljardia dollaria, josta 2,6 miljardia dollaria maksetaan heti ja loput 400 miljoonaa dollaria myöhemmin. Kaupan odotetaan saavan viimeisen sinetin heinä-syyskuun aikana.
Siitä lähtien kun Applen yrityshistorian suurimmasta yritysostosta alettiin huhuilla, ryhdyttiin analysoimaan myös kaupan syitä. Kovasta ajatustyöstä huolimatta juuri ketään ei kyennyt sanomaan mikä tarkalleen ottaen oli lopullinen syy Applen kiinnostukselle. Yli miljardin liikevaihtoa takovat kuulokkeet ovat nousseet parissa vuodessa ihmisten tietoisuuteen, joten Beatsin brändin ostaminen tuntuu ihan järkevältä. Beatsin kuulokkeet voisivat korvata Applen iPod-musiikkisoittimet, joiden myyntiä iPadit ja iPhonet ovat kannibalisoineet tehokkaasti.

Toinen syy kaupalle on Applen verkkopalveluista vastaavan Eddy Cuen mukaan Beats Music -musiikkipalvelu, joka lanseerattiin Yhdysvalloissa vuoden alussa. Cuen mukaan se on ensimmäinen tilausmallia käyttävä musiikkipalvelu, joka on tehty oikein. Code Conferencessa puhuneen Beatsin perustaja Jimmy Iovinen mukaan musiikkipalvelulla on nyt 250 000 maksavaa asiakasta. Se ei ole kovin paljoa, kun sitä vertaa vanhempaan ja laajemmalle levinneeseen Spotifyhin, joka kertoi sillä olevan jo 10 miljoonaa maksavaa asiakasta. Beatsin on kuitenkin sanottu onnistuneen kääntämään kokeilijat tehokkaasti maksaviksi asiakkaiksi.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

12.6.2014 17:19

AppleBeets

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Megasakot EU:lta – Näin paljon Google joutuu maksamaan Megasakot EU:lta – Näin paljon Google joutuu maksamaan (27.6.2017 14:01)
Euroopan komissio on määrännyt kilpailulainsäädäntötutkimustensa pohjalta Googlelle ennätykselliset 2,42 miljardin euron sakot. Komission mukaan sakko Google on väärinkäyttänyt hakukoneen markkina-asemaa ....
iPhonella voi mitata etäisyyttäkin tarkasti – Tähän ARKit pystyy iPhonella voi mitata etäisyyttäkin tarkasti – Tähän ARKit pystyy (27.6.2017 12:20)
iOS 11:n yksi suurimmista uusista ominaisuuksista on tuki ARKit-ohjelmointirajapinnalle, jonka avulla sovelluskehittäjät voivat luoda täysin uudenlaisia laajennettua todellisuutta hyödyntäviä ....
3 kommenttia
Elisa Viihteen tarjonta täydentyy – Sisältää nyt C Moren Elisa Viihteen tarjonta täydentyy – Sisältää nyt C Moren (27.6.2017 10:26)
Elisa Viihde -palvelun valikoimiin on lisätty operaattorin ja MTV:n välisen yhteistyön myötä myös C More -suoratoistopalvelu. Entuudestaan Elisa Viihteestä on löytynyt Aitio, Yle Areena, ....
Apple osti Oculus Riftissä käytetyn teknologian itselleen Apple osti Oculus Riftissä käytetyn teknologian itselleen (27.6.2017 09:36)
Apple on ostanut pöytälaatikkofirmansa kautta saksalaisen katsetunnistusta ja -seurantaa kehittävän SensoMotoric Instrumentsin. Yhtiön teknologiaa hyödynnetään niin lääketieteellisissä sovelluksissa ....
Super Nintendo tekee paluun! Tässä on SNES Classic Edition Super Nintendo tekee paluun! Tässä on SNES Classic Edition (26.6.2017 19:47)
Viime vuoden kesällä Nintendolta kuultiin jymyuutinen, sillä perinteikäs peliyhtiö kertoi tuovansa legendaarisen NES-pelikonsolin ja sille julkaistut pelit uudelleen saataville NES Classic Editionin ....
1 kommentti

Uutisarkisto