*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Nyt se varmistui: Apple ostaa kolmella miljardilla kuulokeyhtiön

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 29.5.2014 08:42 Kommentteja (1)

Nyt se varmistui: Apple ostaa kolmella miljardilla kuulokeyhtiön Parin viikon huhumylly on päättynyt kun Apple on vahvistanut ostaneensa musiikkiyhtiöt Beats Electronicsin ja Beats Musicin. Kaupan kokonaisarvo on kolme miljardia dollaria, josta 2,6 miljardia dollaria maksetaan heti ja loput 400 miljoonaa dollaria myöhemmin. Kaupan odotetaan saavan viimeisen sinetin heinä-syyskuun aikana.
Siitä lähtien kun Applen yrityshistorian suurimmasta yritysostosta alettiin huhuilla, ryhdyttiin analysoimaan myös kaupan syitä. Kovasta ajatustyöstä huolimatta juuri ketään ei kyennyt sanomaan mikä tarkalleen ottaen oli lopullinen syy Applen kiinnostukselle. Yli miljardin liikevaihtoa takovat kuulokkeet ovat nousseet parissa vuodessa ihmisten tietoisuuteen, joten Beatsin brändin ostaminen tuntuu ihan järkevältä. Beatsin kuulokkeet voisivat korvata Applen iPod-musiikkisoittimet, joiden myyntiä iPadit ja iPhonet ovat kannibalisoineet tehokkaasti.

Toinen syy kaupalle on Applen verkkopalveluista vastaavan Eddy Cuen mukaan Beats Music -musiikkipalvelu, joka lanseerattiin Yhdysvalloissa vuoden alussa. Cuen mukaan se on ensimmäinen tilausmallia käyttävä musiikkipalvelu, joka on tehty oikein. Code Conferencessa puhuneen Beatsin perustaja Jimmy Iovinen mukaan musiikkipalvelulla on nyt 250 000 maksavaa asiakasta. Se ei ole kovin paljoa, kun sitä vertaa vanhempaan ja laajemmalle levinneeseen Spotifyhin, joka kertoi sillä olevan jo 10 miljoonaa maksavaa asiakasta. Beatsin on kuitenkin sanottu onnistuneen kääntämään kokeilijat tehokkaasti maksaviksi asiakkaiksi.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

12.6.2014 17:19

AppleBeets

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa (14.12.2017 20:43)
Maailman suosituin suoratoistomusiikin alusta Spotify on uudistamassa palveluaan. Erityisesti sen mobiilisovellukseen on tehty muutoksia, jotka tekevät näkymistä hieman modernimpia ja toivottavasti ....
OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa (14.12.2017 18:49)
OnePlus 5T on tuonut myyntiin uuden erikoisversion yhtiön uusimmasta lippulaivamallista. Jo alkukuusta julkistettu uuden Star Wars -elokuvan henkinen erikoisversio vahvistettiin hieman myöhemmin ....
Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna (14.12.2017 15:31)
Facebookin päätös erottaa yksityisviestit omaksi Messenger-sovellukseksi herätti aikoinaan tunteita, mutta muutos näyttää olleen lopulta kannattava. Yhteisöpalvelun mukaan Messengerillä on tätä ....
1 kommentti
Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä (14.12.2017 14:13)
Yhdeksän eurooppalaista uutistoimistoa ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jossa yhdysvaltalaisia internetjättejä vaaditaan maksamaan tekijänoikeuskorvaus niiden tuottaman sisällön käyttämisestä. ....
4 kommenttia
Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot (14.12.2017 14:11)
Disney on ostanut 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot. Kauppahinta on 66 miljardia dollaria eli noin 60 miljardia euroa. Kaupan jälkeen Foxin yritysimperiumiin jää ainoastaan uutis- ....

Uutisarkisto