*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Nyt se varmistui: Apple ostaa kolmella miljardilla kuulokeyhtiön

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 29.5.2014 08:42 Kommentteja (1)

Nyt se varmistui: Apple ostaa kolmella miljardilla kuulokeyhtiön Parin viikon huhumylly on päättynyt kun Apple on vahvistanut ostaneensa musiikkiyhtiöt Beats Electronicsin ja Beats Musicin. Kaupan kokonaisarvo on kolme miljardia dollaria, josta 2,6 miljardia dollaria maksetaan heti ja loput 400 miljoonaa dollaria myöhemmin. Kaupan odotetaan saavan viimeisen sinetin heinä-syyskuun aikana.
Siitä lähtien kun Applen yrityshistorian suurimmasta yritysostosta alettiin huhuilla, ryhdyttiin analysoimaan myös kaupan syitä. Kovasta ajatustyöstä huolimatta juuri ketään ei kyennyt sanomaan mikä tarkalleen ottaen oli lopullinen syy Applen kiinnostukselle. Yli miljardin liikevaihtoa takovat kuulokkeet ovat nousseet parissa vuodessa ihmisten tietoisuuteen, joten Beatsin brändin ostaminen tuntuu ihan järkevältä. Beatsin kuulokkeet voisivat korvata Applen iPod-musiikkisoittimet, joiden myyntiä iPadit ja iPhonet ovat kannibalisoineet tehokkaasti.

Toinen syy kaupalle on Applen verkkopalveluista vastaavan Eddy Cuen mukaan Beats Music -musiikkipalvelu, joka lanseerattiin Yhdysvalloissa vuoden alussa. Cuen mukaan se on ensimmäinen tilausmallia käyttävä musiikkipalvelu, joka on tehty oikein. Code Conferencessa puhuneen Beatsin perustaja Jimmy Iovinen mukaan musiikkipalvelulla on nyt 250 000 maksavaa asiakasta. Se ei ole kovin paljoa, kun sitä vertaa vanhempaan ja laajemmalle levinneeseen Spotifyhin, joka kertoi sillä olevan jo 10 miljoonaa maksavaa asiakasta. Beatsin on kuitenkin sanottu onnistuneen kääntämään kokeilijat tehokkaasti maksaviksi asiakkaiksi.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

12.6.2014 17:19

AppleBeets

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kumpi kannattaa ostaa, Nokia 8 vai OnePlus 5? Kumpi kannattaa ostaa, Nokia 8 vai OnePlus 5? (17.8.2017 14:26)
HMD Globalilta on viime vuoden lopusta lähtien odotettu kieli pitkällä lippulaivapuhelinta, joka näyttäisi millaista rautaa Nokia-puhelimet parhaimmillaan ovat. Sellainen puhelin esiteltiin ....
7 kommenttia
Apple pistää rahat pöytään – Hyökkää Netflixiä vastaan omilla tuotannoilla Apple pistää rahat pöytään – Hyökkää Netflixiä vastaan omilla tuotannoilla (17.8.2017 11:52)
Apple aikoo sijoittaa tulevan vuoden aikana miljardi dollaria TV-ohjelmien hankintaan ja tuotantoon, kertoo Wall Street Journal. Yhtiö on jo pidemmän aikaa puhunut palveluliiketoiminnan kasvattamisesta, ....
1 kommentti
Tältä näyttää LG:n V30 – Yksi syksyn kiinnostavimmista älypuhelimista Tältä näyttää LG:n V30 – Yksi syksyn kiinnostavimmista älypuhelimista (17.8.2017 11:08)
Useiden Android-vuotojen takuuvarma lähde, Evan Blass, on julkaissut Twitter-tilinsä kautta lehdistökuvan myöhemmin tässä kuussa esiteltävästä LG V30 -lippulaivapuhelimesta. Kuten odottaa saattoi, ....
Teknologiayhtiöt nousivat vastarintaan – Siivoavat valkoisen ylivallan kannatuksen piiloon Teknologiayhtiöt nousivat vastarintaan – Siivoavat valkoisen ylivallan kannatuksen piiloon (17.8.2017 09:41)
Yhdysvalloissa poliittinen keskustelu on kiihtynyt Charlottesvillen levottomuuksien seurauksena. Virginialaiseen kaupunkiin julistettiin hätätila äärioikeiston mielenosoituksen takia, jotta ....
3 kommenttia
Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla (16.8.2017 22:03)
HMD Global on laajentanut Android-pohjaisten Nokia-puhelimien valikoimaa neljännellä mallilla. Uusi Nokia 8 edustaa yhtiön tuoteportfolion ylempää hintaluokkaa ja sen luvataan haastavan muut ....
3 kommenttia

Uutisarkisto