*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Bitcoin-kiristys sai yllättävän käänteen: uhri kävikin vastarintaan

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 29.5.2014 20:25 Kommentteja (2)

Bitcoin-kiristys sai yllättävän käänteen: uhri kävikin vastarintaan Internetissä vallitsevat pahimmillaan viidakon lait, ja sen joutui myös kiristäjähakkeri huomaamaan kantapään kautta.
Wired kertoi tänään tapauksesta, jossa The Bitcoin Jesus -nimimerkillä tunnettu bitcoin-yhteisön vaikuttaja Roger Ver joutui tietomurron ja kiristysyrityksen kohteeksi. Muun muassa Nitrous-nimimerkkiä käyttävä hakkeri oli onnistunut pääsemään käsiksi hänen tietoihinsa vanhan Hotmail-osoitteen kautta saaden saaliikseen muun muassa Verin sosiaaliturvatunnuksen ja passin numeron. Tämän jälkeen Nitrous otti yhteyttä Veriin ja vaati tätä maksamaan noin 37,6 bitcoinia (vastaa 20 000 dollaria) vastineeksi tietojen palauttamisesta. Mikäli Ver ei maksaisi, murtautuja käyttäisi varastamiaan tietoja pilatakseen Verin elämän.

Ver yritti aluksi viivyttää Nitrousta, jotta hän ehtisi saada hakkeroidut tilinsä uudelleen hallintaansa. Nitrous kuitenkin ärsyyntyi vitkutteluun, ja halusi enemmän rahaa vastineeksi tiedoista. Ver vastasi tähän lähettämällä kiristäjälleen linkin Facebook-päivitykseensä, jossa hän lupasi Nitrouksen vaatiman bitcoin-summan palkkioksi sille, joka toimittaisi hänelle Nitrouksen pidätykseen johtavat tiedot.

Nitrous murtui täysin uhkauksen edessä ja väitti olevansa vain välimiehenä kiristysoperaatiossa. Hän myös kysyi Veriltä, aikooko tämä palkata jonkun hoitelemaan hänet päiviltä. Ver sai tietonsa ja tilinsä välittömästi takaisin, eikä Nitrouksesta ei ole kuulunut mitään tapauksen jälkeen.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

130.5.2014 19:57

* Rullaa äänenvaimenninta irti *

230.5.2014 21:15

lähteny vähän käsistä tuolla facebook keskustelussa toi tietojen levittäminen. Wannabe hakkerit levittää tietoja pelkän skype nimen perusteella, ties kenen tiedot ne oikeasti ovat. Toivottavasti sentään oikean henkilön eikä jonkun viattoman teinin

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri (18.11.2017 19:46)
Animaatiostudioista se kuuluisin, Pixar, on julkaissut historiansa aikana valtaisasti huippusuosittuja elokuvia, joista osalle, kuten yhtiön huippusuosioon johdattaneelle Toy Storylle, on julkaistu ....
Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
6 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....
Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva (17.11.2017 19:20)
Kuten monet varmasti ovat huomanneet, niin Netflix pitää kovasti supersankareista. Yhtiöllä on varsin lämmin suhde Marvelin sankareihin, ja Netflixissä onkin tänään julkaistun uuden The Punisher ....

Uutisarkisto