*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Bitcoin-kiristys sai yllättävän käänteen: uhri kävikin vastarintaan

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 29.5.2014 20:25 Kommentteja (2)

Bitcoin-kiristys sai yllättävän käänteen: uhri kävikin vastarintaan Internetissä vallitsevat pahimmillaan viidakon lait, ja sen joutui myös kiristäjähakkeri huomaamaan kantapään kautta.
Wired kertoi tänään tapauksesta, jossa The Bitcoin Jesus -nimimerkillä tunnettu bitcoin-yhteisön vaikuttaja Roger Ver joutui tietomurron ja kiristysyrityksen kohteeksi. Muun muassa Nitrous-nimimerkkiä käyttävä hakkeri oli onnistunut pääsemään käsiksi hänen tietoihinsa vanhan Hotmail-osoitteen kautta saaden saaliikseen muun muassa Verin sosiaaliturvatunnuksen ja passin numeron. Tämän jälkeen Nitrous otti yhteyttä Veriin ja vaati tätä maksamaan noin 37,6 bitcoinia (vastaa 20 000 dollaria) vastineeksi tietojen palauttamisesta. Mikäli Ver ei maksaisi, murtautuja käyttäisi varastamiaan tietoja pilatakseen Verin elämän.

Ver yritti aluksi viivyttää Nitrousta, jotta hän ehtisi saada hakkeroidut tilinsä uudelleen hallintaansa. Nitrous kuitenkin ärsyyntyi vitkutteluun, ja halusi enemmän rahaa vastineeksi tiedoista. Ver vastasi tähän lähettämällä kiristäjälleen linkin Facebook-päivitykseensä, jossa hän lupasi Nitrouksen vaatiman bitcoin-summan palkkioksi sille, joka toimittaisi hänelle Nitrouksen pidätykseen johtavat tiedot.

Nitrous murtui täysin uhkauksen edessä ja väitti olevansa vain välimiehenä kiristysoperaatiossa. Hän myös kysyi Veriltä, aikooko tämä palkata jonkun hoitelemaan hänet päiviltä. Ver sai tietonsa ja tilinsä välittömästi takaisin, eikä Nitrouksesta ei ole kuulunut mitään tapauksen jälkeen.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

130.5.2014 19:57

* Rullaa äänenvaimenninta irti *

230.5.2014 21:15

lähteny vähän käsistä tuolla facebook keskustelussa toi tietojen levittäminen. Wannabe hakkerit levittää tietoja pelkän skype nimen perusteella, ties kenen tiedot ne oikeasti ovat. Toivottavasti sentään oikean henkilön eikä jonkun viattoman teinin

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Vieläkin nopeampaa on tulossa – USB 3.2 -standardi valmistuu pian Vieläkin nopeampaa on tulossa – USB 3.2 -standardi valmistuu pian (26.7.2017 10:24)
Jotta kehitys ei pysähtyisi, luodaan vähän väliä uusia tiedonsiirtostandardeja nopeampaa ja tehokkaampaa tiedonvälitystä varten. USB:kin on etenemässä 3.2-versioon tulevan syksyn aikana. ....
Toyota teki läpimurron akuissa – Lupaa parempia ominaisuuksia sähköautoihin Toyota teki läpimurron akuissa – Lupaa parempia ominaisuuksia sähköautoihin (26.7.2017 09:42)
Toyota on edennyt niin sanottuun production engineering -kehitysvaiheeseen sähköautomallissaan, jossa hyödynnetään uudenlaista kiinteää elektrolyyttiä käyttävää akkuteknologiaa. Elektrolyytin ....
Trump kehuu – Apple rakentaa kolme valtavaa tehdasta Yhdysvaltoihin Trump kehuu – Apple rakentaa kolme valtavaa tehdasta Yhdysvaltoihin (26.7.2017 09:12)
Apple rakentaa Yhdysvaltoihin kolme suurta tuotantolaitosta, väittää Yhdysvaltain presidentti Donald Trump Wall Street Journalin haastattelussa. Trumpin mukaan Applen toimitusjohtaja Tim ....
Odotettu uutinen – Adobe lopettaa Flashin kehittämisen 2020 Odotettu uutinen – Adobe lopettaa Flashin kehittämisen 2020 (26.7.2017 08:43)
Jo vuosia nettinatiivit ovat odottaneet sitä päivää, kun Adobe kertoo ajankohdan Flashin kuolemalle. Nyt se on koittanut: vuoden 2020 jälkeen Adobe ei aio enää kehittää Flashia eikä täten myöskään ....
Kiina aikoo päihittää Yhdysvallat tekoälyssä – Esitteli kunnianhimoisen ohjelman Kiina aikoo päihittää Yhdysvallat tekoälyssä – Esitteli kunnianhimoisen ohjelman (25.7.2017 11:23)
Kiinan valtioneuvosto on asettanut kunnianhimoisen tavoitteen, jonka mukaan maa olisi tekoälytutkimuksen johtava valtio vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteena on rakentaa tekoälyn ympärille kokonainen ....

Uutisarkisto