*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Äly hiipii nyt istuinlihasten alle – Darma-älytyyny muistuttaa ryhdistä

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 13.5.2014 14:02

Äly hiipii nyt istuinlihasten alle – Darma-älytyyny muistuttaa ryhdistä Yhä useampi tekee nykypäivänä työnsä tietokoneen ääressä ja jatkuvan istumisen terveyshaitoista on keskusteltu jo pitkään. Darma-yritys haluaakin tuoda älyä ihmisten istumiseen uudella istuintyynyllään.
Engadget-sivusto raportoi tänään uudesta Darma-älytyynystä, joka tarjoaa elintoimintojen seurannan ja muita terveyteen liittyviä ominaisuuksia ilman puettavan teknologian rajoituksia. Tyynyn sensorit seuraavat istujan sykkeen, hengityksen sekä istuinasennon lisäksi jopa pienimpiäkin asennon muutoksia ja liikkeitä. Näiden lukemien pohjalta se muun muassa mallintaa käyttäjän stressitilan, ehdottaa taukoa, muistuttaa venyttelystä ja kehottaa korjaamaan huonoa ryhtiä. Tyynyn keräämät tiedot välittyvät iOS-sovellukseen Bluetooth-yhteyden kautta, jolloin käyttäjä voi seurata omia tottumuksiaan pitkällä aikavälillä ja puuttua tarvittaessa istumatyöskentelyynsä.

Älytyyny on vielä prototyyppivaiheessa, mutta sen kehittäjä tohtori Junhao Hu aikoo hakea laitteelle Kickstarter-joukkorahoitusta kesäkuusta alkaen ja toivoo pääsevänsä aloittamaan toimitukset loppuvuodesta. Älytyynysovelluksesta on tekeillä myös Android-versio, joka julkaistaneen tulevaisuudessa. Hinnaksi laitteelle on kaavailtu 249 dollaria, mutta Kickstarterin kautta ennakkoon tilanneet tulevat saamaan tyynyn 149 dollarin hintaan.


Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....
Googlen tekoäly teki historiallisen löydön – Aurinkokunta ei ole uniikki Googlen tekoäly teki historiallisen löydön – Aurinkokunta ei ole uniikki (15.12.2017 18:34)
Googlen kehittämät tekoälyalgoritmit ovat löytäneet NASAn Kepler-avaruusteleskoopin tuottamasta datasta uuden planeetan. Löytö on historiallinen parilla tapaa, se esimerkiksi osoittaa millaisia ....

Uutisarkisto