*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Äly hiipii nyt istuinlihasten alle – Darma-älytyyny muistuttaa ryhdistä

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 13.5.2014 14:02

Äly hiipii nyt istuinlihasten alle – Darma-älytyyny muistuttaa ryhdistä Yhä useampi tekee nykypäivänä työnsä tietokoneen ääressä ja jatkuvan istumisen terveyshaitoista on keskusteltu jo pitkään. Darma-yritys haluaakin tuoda älyä ihmisten istumiseen uudella istuintyynyllään.
Engadget-sivusto raportoi tänään uudesta Darma-älytyynystä, joka tarjoaa elintoimintojen seurannan ja muita terveyteen liittyviä ominaisuuksia ilman puettavan teknologian rajoituksia. Tyynyn sensorit seuraavat istujan sykkeen, hengityksen sekä istuinasennon lisäksi jopa pienimpiäkin asennon muutoksia ja liikkeitä. Näiden lukemien pohjalta se muun muassa mallintaa käyttäjän stressitilan, ehdottaa taukoa, muistuttaa venyttelystä ja kehottaa korjaamaan huonoa ryhtiä. Tyynyn keräämät tiedot välittyvät iOS-sovellukseen Bluetooth-yhteyden kautta, jolloin käyttäjä voi seurata omia tottumuksiaan pitkällä aikavälillä ja puuttua tarvittaessa istumatyöskentelyynsä.

Älytyyny on vielä prototyyppivaiheessa, mutta sen kehittäjä tohtori Junhao Hu aikoo hakea laitteelle Kickstarter-joukkorahoitusta kesäkuusta alkaen ja toivoo pääsevänsä aloittamaan toimitukset loppuvuodesta. Älytyynysovelluksesta on tekeillä myös Android-versio, joka julkaistaneen tulevaisuudessa. Hinnaksi laitteelle on kaavailtu 249 dollaria, mutta Kickstarterin kautta ennakkoon tilanneet tulevat saamaan tyynyn 149 dollarin hintaan.


Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti (29.4.2017 21:42)
Rovion uusi Battle Bay -mobiilipeli tulee saataville maailmanlaajuisesti 5. toukokuuta. Battle Bay on reaaliaikainen moninpeli, jossa pelaajat kiitävät merellä viidestä pelaajasta koostuvassa ....
Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta (29.4.2017 21:25)
TheDarkOverlord-hakkeriryhmä aikoo jatkaa vuotoja myös Orange is the New Black -sarjan jälkeen. Asiasta uutisoi TorrentFreak. TheDarkOverlord kertoo saaneensa Orange is the New Black -sarjan ....
Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
3 kommenttia

Uutisarkisto