*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoftin tuotteet tulevat asiakkaalle halvemmaksi kuin ilmaiset ohjelmat?

Kirjoittaja Valtteri Ahonen (Google+) @ 12.5.2014 15:37 Kommentteja (6)

Microsoftin tuotteet tulevat asiakkaalle halvemmaksi kuin ilmaiset ohjelmat? Brittihallinnon mukaan Microsoftin tuotteita käytetään, koska ne ovat halvin vaihtoehto. Hampshiren tietohallintopäällikkö Jos Creese kertoi Computing-tekniikkajulkaisun haastattelussa, että Microsoftin tuotteet ovat heidän laskelmissaan voittaneet aina hinnassa jopa avoimen lähdekoodin ratkaisut.
- Me käytämme Microsoftin tuotteita. Aina kun olemme tutkineet avoimen lähdekoodin ratkaisuja, Microsoft on osoittautunut edullisemmaksi, Creese kertoo.

Avoimen lähdekoodin tuotteet ovat kuitenkin lähtökohtaisesti ilmaisia, joten miten on mahdollista, että jopa kalliina pidettyjä lisenssimaksuja karhuavan Microsoftin tuotteet tulisivat niitä halvemmaksi?

Creese selventää Microsoftin edullisuuden johtuvan muun muassa siitä, että henkilökunta on jo valmiiksi koulutettu käyttämään Microsoftin tuotteita. Lisäksi hän kiittelee Microsoftin joustavuutta ja tukipalveluita. Tuotteen lopullinen arvo on siis muutakin kuin pelkkä lisenssimaksua vastaan saatava asennettava ohjelmisto.

- Suuri organisaatio on myös hyvin riippuvainen pienemmän firman tarjoamasta ratkaisusta. On pohdittava tarkkaan esimerkiksi sitä, kellä on riittävästi rahkeita suurten ja monimutkaisten kokonaisuuksien hoitoon, tai pitääkö tuotetta esimerkiksi jotenkin mukauttaa tarpeita paremmin vastaavaksi.

Ainakaan suurten organisaatoiden kohdalla ei siis ole välttämättä aivan yksioikoista, minkä palveluntarjoajan tuote lopulta on edullisin, vaikka jotkut niistä saattaisivat olla jaossa ilmaiseksikin.

Selkeästi avoin lähdekoodi on kuitenkin tekijänä jonkinlaisessa hintasodassa. Siitä merkkeinä esimerkiksi se, että Microsoft on joutunut viime aikoina leikkaamaan järjestelmiensä hintoja. Myös yhtiön kilpailijana pidetty Google tarjoaa ohjelmistojaan pitkälti ilmaiseksi.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

112.5.2014 20:08

Münchenin kaupunki oli sitä mieltä, että Linuxiin vaihtaminen tulee halvemmaksi. Virkamiesten mukaan Linuxista koitui 23 miljoonan euron kustannukset, kun taas Windowsin päivittäminen olisi maksanut 34 miljoonaa euroa. Microsoft teetti tutkimuksen, jossa Linuxin hinnaksi tuli 60.6 miljoonaa euroa. Windows olisi maksanut vain 17 miljoonaa euroa.

http://www.zdnet.com/no-microsoft-open-...ich-7000010918/

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.5.2014 @ 21:46

213.5.2014 0:24

Ylläpito ja koulutus maksavat. Linuxia ja avoimia ratkaisuja ymmärtävä porukka rahastaa osaamisellaan mikä osaltaan takaa sen etteivät ne yleisty yritysmaailmassa.

313.5.2014 6:17

Lainaus:
Ylläpito ja koulutus maksavat. Linuxia ja avoimia ratkaisuja ymmärtävä porukka rahastaa osaamisellaan mikä osaltaan takaa sen etteivät ne yleisty yritysmaailmassa.

Ylläpito ja koulutus maksaa aina riippumatta mikä se käyttöjärjestelmä on. Jokaisen asian ihminen joutuu opettelemaan, kyse on enemmän asenteista asioihin. Perusasiat Windowsista osaa useampi ihminen koska monissa paikoissa opetetaan lähinnä vain Windows käyttöä. Kuten sanoin ihan asenne kysymys. Itse osaan molemmat, eikä kumpikaan ole mitenkään vaikeaa oppia jos haluaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.5.2014 @ 06:57

413.5.2014 9:41
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Ylläpito ja koulutus maksaa aina riippumatta mikä se käyttöjärjestelmä on.


Totta ja niistä ne kustannukset ja sitä kautta kustannuserot tulee perusjutuissa.

No ei pidä unohtaa myöskään tuottavuutta, se voi vielä isompi juttu.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Jokaisen asian ihminen joutuu opettelemaan, kyse on enemmän asenteista asioihin.


En oiken ymmärtänyt mitä noilla asenteilla tuossa tarkoitat ?

Noita avoimilla rahastajia on usein iso ja jatkuva työ takana joka maksaa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Perusasiat Windowsista osaa useampi ihminen koska monissa paikoissa opetetaan lähinnä vain Windows käyttöä.


No jaa, perusosaamistaso ei kummoinen ja sekin osaaminen ehkä yhteen versioon. Se haittaa MS Windowssiakkin.

Julkishallinnon ohjelmat on paljon muutakin kuin vain työaseman käyttöjärjestelmä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Itse osaan molemmat, eikä kumpikaan ole mitenkään vaikeaa oppia jos haluaa.


Ihmisiä on erilaisia, ja se mitä tarkoitetaan jonkin osaamisella.

Esim jos osaa Win 7 firman toimistotyössä tarvittavalla tasolla, niin luulis sen Win 8 oppivan kohtuu pienellä koulutuksella, sama voi onnistua vaikka vaihdettaisiin käyttöjärjestelmä perhettä johonkin hyvin documentoituun ja "sopivaan". Paljon siis kiinni koulutuksen laadusta.

Kertakustannus ei kerro koko totuutta, myös se kuinka usein vaihtoja tulee.

Jos sitten puhutaan käyttöjärjestelmän _Osaamisesta_, niin sitten puhutaan jo pidemmästä opiskelusta, kahden erillisen käyttöjärjestelmäperheen moniosaajia onkin sitten vähän.


On valinta mikätahansa missäkin softassa, niin silti kannattaa yrittää vältellä että se jatkossa rajoittaa kilpailua.

516.5.2014 17:49

Melkoista potaskaa!

Esim. OpenOffice tulee paljon halvemmaksi kuin MS Officen pakkosiirtyminen uudempaan versioon jonka käyttöliittymä on sotkettu sellaiseen "kuntoon" että työntekijöiltä menee tolkuttomasti aikaa pikkuasioidenkin yrittämiseen. OpenOffice sen sijaan tarjoaa tutunoloisella käyttöliittymällään kaikki eniten tarvitut perustoiminnot ja enemmänkin mm. PDF-tallennuksen.

Hintavertailuun pitää sisällyttää myös menetetty työaika ja Microsoftin tuotteiden uudempien versioiden sekoilujen aiheuttamat tulonmenetykset (mm. Outlook "tuhoaa" käyttäjien sähköpostiviestejä tai laillisesti hankittu Office365 alkaa lakkoilla ja valittaa käyttöoikeuden puutteesta)

619.5.2014 17:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti avthein:
Melkoista potaskaa!

Esim. OpenOffice tulee paljon halvemmaksi kuin MS Officen pakkosiirtyminen uudempaan versioon jonka käyttöliittymä on sotkettu sellaiseen "kuntoon" että työntekijöiltä menee tolkuttomasti aikaa pikkuasioidenkin yrittämiseen. OpenOffice sen sijaan tarjoaa tutunoloisella käyttöliittymällään kaikki eniten tarvitut perustoiminnot ja enemmänkin mm. PDF-tallennuksen.

Hintavertailuun pitää sisällyttää myös menetetty työaika ja Microsoftin tuotteiden uudempien versioiden sekoilujen aiheuttamat tulonmenetykset (mm. Outlook "tuhoaa" käyttäjien sähköpostiviestejä tai laillisesti hankittu Office365 alkaa lakkoilla ja valittaa käyttöoikeuden puutteesta)
Testattiin openofficeen siirtymistä osalle porukasta töissä ja todettiin ettei maksa vaivaa. Ihan perusasioiden koulutukseen kului huomattavasti enemmän aikaa kuin uuden officen vastaavaan. Ja vaikka jotkut oppivatkin niin osa pyysi kuitenkin perus officea käyttöönsä ja kysyttäessä lähes kaikki halusivat mieluummin officen.

Toki jos useammille opetettaisiin alunperinkin openofficea eikä officea niin asia ei olisi näin. Tosin eipä openofficekaan ikuisesti tule olemaan samannäköinen, tai ylipäätään ajantasalla ollenkaan vaan kehitys loppuu ja joku muu korvaa sen.

Kuten totesit niin menetetty työaika maksaa ja open office maksoi enemmän.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.5.2014 @ 17:35

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto