*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Nyt se vahvistui – Nintendo aikoo tuoda uudet pelikonsolit markkinoille ensi vuonna

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 8.5.2014 08:38 Kommentteja (1)

Nyt se vahvistui – Nintendo aikoo tuoda uudet pelikonsolit markkinoille ensi vuonna Nintendo ei aio pyrkiä parantamaan tulostaan viilaamalla markkinoilla olevien konsoliensa hinnoittelua, vaan julkaisee ennemmin täysin uudet konsolit.
Huhut Nintendon seuraavan sukupolven konsoleista ovat kiertäneet internetissä pitkään ja viime viikolla japanilaisvalmistaja joutui jo katkaisemaan siivet väitteeltä, jonka mukaan yhtiö esittelisi uudet pelilaitteensa tulevilla E3-messuilla. Tilanne on nyt mitä ilmeisimmin muuttunut, ja Bloomberg raportoikin tänään Nintendon aikovan tavoitella uusia markkinoita uusilla pelilaitteilla ensi vuodesta lähtien. Ilmoituksen ajankohta liittynee tuoreimpiin tietoihin yhtiön viime tilivuoden tuloksista, jotka näyttivät kolmatta tappiollista vuotta putkeen.

Kiinan alkuvuodesta höllentämä videopelikonsoleiden myyntikielto on avannut maan markkinat pelikonsoleille, ja Nintendo aikoo tutkia myös tätä mahdollisuutta laajentumispyrkimyksissään. Mobiilipelien hurjasta suosiosta huolimatta Nintendo ei edelleenkään aio tuoda pelejään älypuhelimiin tai tabletteihin, vaan pitäytyy tuntemissaan konsolialustoissa. Suunnitelmissa on kuitenkin tuoda peleihin mahdollisuuksia jakaa omia tuloksiaan ja pelitallenteita muiden käyttäjien kesken älylaitteiden välityksellä. Lisäksi yhtiö on lanseeraamassa sen pelihahmoihin perustuvia figuriineja, joita voidaan hyödyntää eri peleissä kytkemällä ne laitteisiin NFC-teknologian avulla.

Nintendo itse on vakuuttunut, että se kykenee katkaisemaan tappioputkensa – tästä huolimatta selkeää muutosta tuskin tullaan näkemään ennen uusien konsolien julkaisua.

Tarkennus 8.5.2014 11:00: Uusi laitteisto on kehitetty erityisesti uusille markkinoille, eikä siis maailmanlaajuiseen myyntiin.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

18.5.2014 9:20

Artikkeli unohti mainita, että uudet laitteet suunnataan kehittyville markkinoille. Mitään PS4 kilpailijaa ei siis ole tiedossa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
13 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
3 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto