*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Nyt se vahvistui – Nintendo aikoo tuoda uudet pelikonsolit markkinoille ensi vuonna

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 8.5.2014 08:38 Kommentteja (1)

Nyt se vahvistui – Nintendo aikoo tuoda uudet pelikonsolit markkinoille ensi vuonna Nintendo ei aio pyrkiä parantamaan tulostaan viilaamalla markkinoilla olevien konsoliensa hinnoittelua, vaan julkaisee ennemmin täysin uudet konsolit.
Huhut Nintendon seuraavan sukupolven konsoleista ovat kiertäneet internetissä pitkään ja viime viikolla japanilaisvalmistaja joutui jo katkaisemaan siivet väitteeltä, jonka mukaan yhtiö esittelisi uudet pelilaitteensa tulevilla E3-messuilla. Tilanne on nyt mitä ilmeisimmin muuttunut, ja Bloomberg raportoikin tänään Nintendon aikovan tavoitella uusia markkinoita uusilla pelilaitteilla ensi vuodesta lähtien. Ilmoituksen ajankohta liittynee tuoreimpiin tietoihin yhtiön viime tilivuoden tuloksista, jotka näyttivät kolmatta tappiollista vuotta putkeen.

Kiinan alkuvuodesta höllentämä videopelikonsoleiden myyntikielto on avannut maan markkinat pelikonsoleille, ja Nintendo aikoo tutkia myös tätä mahdollisuutta laajentumispyrkimyksissään. Mobiilipelien hurjasta suosiosta huolimatta Nintendo ei edelleenkään aio tuoda pelejään älypuhelimiin tai tabletteihin, vaan pitäytyy tuntemissaan konsolialustoissa. Suunnitelmissa on kuitenkin tuoda peleihin mahdollisuuksia jakaa omia tuloksiaan ja pelitallenteita muiden käyttäjien kesken älylaitteiden välityksellä. Lisäksi yhtiö on lanseeraamassa sen pelihahmoihin perustuvia figuriineja, joita voidaan hyödyntää eri peleissä kytkemällä ne laitteisiin NFC-teknologian avulla.

Nintendo itse on vakuuttunut, että se kykenee katkaisemaan tappioputkensa – tästä huolimatta selkeää muutosta tuskin tullaan näkemään ennen uusien konsolien julkaisua.

Tarkennus 8.5.2014 11:00: Uusi laitteisto on kehitetty erityisesti uusille markkinoille, eikä siis maailmanlaajuiseen myyntiin.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

18.5.2014 9:20

Artikkeli unohti mainita, että uudet laitteet suunnataan kehittyville markkinoille. Mitään PS4 kilpailijaa ei siis ole tiedossa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä (19.1.2017 21:23)
Samsungin tulevien Galaxy S8 -huippumallien ominaisuuksista on puhuttu julkistuksen lähestyessä enevissä määrin, mutta iso osa huhuilusta on keskittynyt mm. näyttöön ja muihin hardisominaisuuksiin. ....
Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina (19.1.2017 20:19)
Useimmat suomalaisista muistavat varmasti menneiden vuosien Lumia-älypuhelimista erityisesti hurjalla kameralla varustetun Lumia 1020 -mallin. Nokian 808 PureView'n hirviömäisellä 41 megapikselin ....
Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX (19.1.2017 20:08)
Edellinen Roccatilta testissä ollut pelinäppäimistö oli Ryos MK FX, joka muistutti ulkomuodoltaan lähinnä scifi-sarjojen avaruusaluksen hallintakonsolia. Suora FX tähtää toiseen ääripäähän, ....
Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista (19.1.2017 19:07)
Galaxy S8:n vuotokuvia on levinnyt viimeisten viikkojen aikana verkossa runsaanlaisesti, mutta tässä vaiheessa yhtäkään kuvaa ei ole pidetty kovinkaan suurella varmuudella aitona laitteena – ....
Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi (19.1.2017 18:36)
Museoviraston on julkaissut digitoimansa yli 100 000 kuvaa kaikkien vapaasti käytettäväksi. Kuvat on lisensoitu CC BY 4.0 -linsessillä, joten niitä voi käyttää vapaasti missä tarkoituksessa ....
1 kommentti

Uutisarkisto