*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Oculus Rift -virtuaalilasit tarjolla kuluttajille jo ensi vuonna?

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 1.5.2014 13:11 Kommentteja (1)

Oculus Rift -virtuaalilasit tarjolla kuluttajille jo ensi vuonna? Tuoreimpien tietojen mukaan Facebookin kahden miljardin dollarin Oculus VR -kauppa on todella jouduttanut yhtiön virtuaalilasien kehitystä.
Business Insider haastatteli Oculus VR:n edustajaa Facebookin F8-kehittäjäkonferenssissa. Hänen mukaansa Oculus Rift -virtuaalilasien kuluttajaversio saattaisi olla valmis myyntiin jo ensi vuonna, mutta viimeistään vuonna 2016, jolloin laitteelle pitäisi olla jo tarjolla kattava määrä pelejä ja muuta sisältöä. Kuluttajaversion hinnoittelusta ei vielä ole tietoa, mutta Oculus on kokoamassa parhaillaan markkinointi- ja brändäystiimiä tuotteelle.

Oculus VR:n edustaja myös paljasti yhtiön ottaneen haltuunsa Valven huhutun virtuaalihuoneen, jossa Valve esitteli aikaisemmin omaa virtuaalitodellisuusteknologiaansa kehittäjille. Oculus VR on hyödyntänyt Valven huonetta ja sen entisiä asiantuntijoita edistyneemmän version kehittämiseen omasta virtuaalilaitteestaan, ja huhujen mukaan Mark Zuckerberg teki Oculuksen ostopäätöksen kokeiltuaan huonetta. Oculus VR -sijoittaja Chris Dixonin mukaan ulkopuolisille demonstroidut Crystal Cove- ja DK2-versiot kykenevät tarjoamaan noin puolet siitä kokemuksesta, mihin edistyneempi versio pystyy. Lisäksi Oculus VR:n edustaja kertoo virtuaalihuoneen teknologian olevan niin edistynyttä, ettei se enää aiheuta edes matkapahoinvoinnin tuntemusta siihen taipuvaisille.

Luonnollisesti huoneen vaativasta teknologiasta on vielä matkaa kuluttajalle sopivaan versioon. Oculus VR:n edustajan lausuntojen mukaan aikataulut ovat kuitenkin huomattavasti lyhemmät kuin mitä saattoi odottaa – mikäli tahti pysyy tällaisena, virtuaalinen todellisuus on pian nykypäivää.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

11.5.2014 15:09

Eikäs tuo pitäisi olla vasta ensi vuonna? Sillä alunperin OR piti julkaista 2014 syksyllä. Miten voidaan puhua "jo" kun laite on kehityksen takia viivästynyt?

Mutta ihan mielenkiinnolla odotan mitä uutta kivaa saa vielä angettyä tuohon. DK2:n hyppään yli joten toivottavasti ei menisi ihan loppuvuoteen 2015.


Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset (16.8.2017 13:22)
MTV:n Katsomo-nettitelevisiopalvelun ohjelmia voi jatkossa katsoa pääasiassa vain kirjautuneena. Muutos tuli voimaan tänään. Sisältöjen siirtoa vapaasta katselusta kirjautumisen taakse perustellaan ....
9 kommenttia
Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin (16.8.2017 12:04)
Applen WWDC-kehittäjätapahtuman jälkeen on ollut aika selvää, että seuraava iso "juttu" älypuhelinmarkkinoilla tulee olemaan laajennettua todellisuutta hyödyntävät sovellukset. Teknologian yleistymistä ....
OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna (16.8.2017 10:10)
OnePlus kaataa kylmää vettä OnePlus 3:n ja 3T:n käyttäjien päälle, sillä kiinalaismerkki ei aio julkaista uusia Android-käyttöjärjestelmäpäivityksiä puhelimille Android O:n jälkeen. OnePlus ....
2 kommenttia
Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista (16.8.2017 09:56)
Älypuhelimella kuvaamisesta on tullut kiinteä osa musiikkikonsertteja ja Snapchatin uuden ominaisuuden ansiosta yleisön kädessä saatetaan nähdä yhä useammin puhelimia. Snap on nimittäin esitellyt ....
Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin (15.8.2017 13:59)
Yhteisöpalvelujätti Facebook on ottanut käyttöön Marketplace-ominaisuuden Suomessa. Samaan aikaan ominaisuuden saatavuusaluetta laajennetaan 16 muuhunkin maahan ja nyt se on käytettävissä yhteensä ....
1 kommentti

Uutisarkisto