*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Legenda piti paikkansa: pelihauta löytyi New Mexicosta

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 28.4.2014 09:08

Legenda piti paikkansa: pelihauta löytyi New Mexicosta Microsoftin Xbox Entertainment Studiosin, Fuel Entertainmentin ja LightBox Interactiven arkeologiset kaivaukset ovat tuottaneet tulosta: E.T. löytyi New Mexicosta.
Raportoimme aikaisemmin tässä kuussa Xbox Entertainment Studiosin suunnitelmista suorittaa kaivauksia lähes 30 vuotta sitten suljetulla maankaatopaikalla. Tavoitteena oli selvittää pelihistoriallista dokumenttia varten, onko kyseinen paikka todella sama, johon urbaaniksi legendaksi muodostuneen tarinan mukaan Atari hautasi reilut kolme miljoonaa E.T.-pelikasettia yli 30 vuotta sitten.

Warner Communications oli hankkinut vuonna 1982 Atarille suurella rahalla pelioikeudet Steven Spielbergin uuteen elokuvaan E.T. The Extra-Terrestrial. Kiireellä julkaistu peli osoittautui kuitenkin flopiksi, ja Atarin kärsiessä huomattavia taloudellisia tappioita, se onnistui taianomaisesti hävittämään myymättä jääneet pelikasetit. Huhujen mukaan Atari hautasi häpeänsä Alamogordoon New Mexicoon.

Moninaisten hankaluuksien kautta Microsoft onnistui saamaan kaivausluvat alueelle, ja lopputulos on nähtävissä alla:Lopputulos (tai ainakin sopiva otos siitä) epäilemättä kuuluu pelihistorian museoon, mutta toisaalta maailma on nyt yhtä legendaa köyhempi.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä (14.12.2017 14:13)
Yhdeksän eurooppalaista uutistoimistoa ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jossa yhdysvaltalaisia internetjättejä vaaditaan maksamaan tekijänoikeuskorvaus niiden tuottaman sisällön käyttämisestä. ....
1 kommentti
Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot (14.12.2017 14:11)
Disney on ostanut 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot. Kauppahinta on 66 miljardia dollaria eli noin 60 miljardia euroa. Kaupan jälkeen Foxin yritysimperiumiin jää ainoastaan uutis- ....
Ärysttääkö Nordean verkkopankki? Ei hätää, kohta voit koodata omasi! Ärysttääkö Nordean verkkopankki? Ei hätää, kohta voit koodata omasi! (14.12.2017 14:00)
Kuten keväällä kirjoitimme, Euroopan Unionin suuri pankkidirektiiviuudistus, PSD2, lähenee ja tuo mukanaan pankeille velvollisuuden avata rajapintojaan myös muille yrityksille. Nyt Nordea ....
Tuleeko Bingistä vihdoin kunnollinen hakukone? Microsoft siirtyy tekoälyyn Tuleeko Bingistä vihdoin kunnollinen hakukone? Microsoft siirtyy tekoälyyn (14.12.2017 10:46)
Suomalaisille Bing on tuttu lähinnä julkisen hallinnon tietokoneista, joissa se on Microsoftin oman selaimen oletushakukoneena ja sen kautta on kätevä hakea Googlen hakukonetta. Microsoft yrittää ....
HS saa Googlelta rahaa kuplattoman suosittelujärjestelmän kehittämiseen HS saa Googlelta rahaa kuplattoman suosittelujärjestelmän kehittämiseen (14.12.2017 09:56)
Netissä on iät ja ajat tottu näkemään erilaisia suositteluosioita, joiden ajatuksena on tarjota verkkopalvelun käyttäjälle uutta sisältöä hänen mieltymysten perusteella. Tätä tekevät kaikki ....

Uutisarkisto