*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Legenda piti paikkansa: pelihauta löytyi New Mexicosta

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 28.4.2014 09:08

Legenda piti paikkansa: pelihauta löytyi New Mexicosta Microsoftin Xbox Entertainment Studiosin, Fuel Entertainmentin ja LightBox Interactiven arkeologiset kaivaukset ovat tuottaneet tulosta: E.T. löytyi New Mexicosta.
Raportoimme aikaisemmin tässä kuussa Xbox Entertainment Studiosin suunnitelmista suorittaa kaivauksia lähes 30 vuotta sitten suljetulla maankaatopaikalla. Tavoitteena oli selvittää pelihistoriallista dokumenttia varten, onko kyseinen paikka todella sama, johon urbaaniksi legendaksi muodostuneen tarinan mukaan Atari hautasi reilut kolme miljoonaa E.T.-pelikasettia yli 30 vuotta sitten.

Warner Communications oli hankkinut vuonna 1982 Atarille suurella rahalla pelioikeudet Steven Spielbergin uuteen elokuvaan E.T. The Extra-Terrestrial. Kiireellä julkaistu peli osoittautui kuitenkin flopiksi, ja Atarin kärsiessä huomattavia taloudellisia tappioita, se onnistui taianomaisesti hävittämään myymättä jääneet pelikasetit. Huhujen mukaan Atari hautasi häpeänsä Alamogordoon New Mexicoon.

Moninaisten hankaluuksien kautta Microsoft onnistui saamaan kaivausluvat alueelle, ja lopputulos on nähtävissä alla:Lopputulos (tai ainakin sopiva otos siitä) epäilemättä kuuluu pelihistorian museoon, mutta toisaalta maailma on nyt yhtä legendaa köyhempi.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Xiaomin uusi Mi Mix -älypuhelin häikäisee ulkonäöllään Xiaomin uusi Mi Mix -älypuhelin häikäisee ulkonäöllään (25.10.2016 20:55)
Xiaomi on julkaissut tänään Mi Note 2:n lisäksi mielenkiintoiselta näyttävän Mi Mix -älypuhelimen. 6,4 tuuman Mi Mix on käytännössä reunukseton kolmelta sivulta ja kosketusnäyttö valtaa 91,3 ....
Xiaomi esitteli todellisen tehoälypuhelimen – tällainen on Mi Note 2 Xiaomi esitteli todellisen tehoälypuhelimen – tällainen on Mi Note 2 (25.10.2016 17:56)
Kiinalainen Xiaomi on tänään julkaissut 5,7 tuuman Mi Note 2 -huippuälypuhelimen. Mi Note 2 on varusteltu 2560×1440 pikselin näytöllä, Qualcomm Snapdragon 821 -järjestelmäpiirillä, 4070 milliampeeritunnin ....
WhatsApp laajenee Skypen tontille – Videopuhelut otetaan käyttöön WhatsApp laajenee Skypen tontille – Videopuhelut otetaan käyttöön (25.10.2016 11:20)
WhatsApp on ottamassa videopuhelut käyttöön, kertoo Android Police -verkkosivusto. WhatsApp ei ole itse viestinyt asiasta mitään, mutta ominaisuus on saatu toimimaan Android-sovelluksen uusimmilla ....
Aina ei Applekaan onnistu – myynti -70 % Aina ei Applekaan onnistu – "myynti -70 %" (25.10.2016 10:52)
Markkinatutkimusyhtiö IDC:n raportin mukaan Apple Watch -älykellon kappalemääräinen myynti putosi heinä-syyskuun aikana jopa 70 prosenttia. Samankaltaiseen suuntaan kehitys on kulkenut monella ....
Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista (25.10.2016 09:22)
Yksi kuumimmista nousevista tähdistä start up -kentällä on kiistatta AR-laseja kehittävä Magic Leap, joka on parissa vuodessa saanut hankittua pääomia noin 1,39 miljardia dollaria. Magic Leap ....

Uutisarkisto