*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Applen ikonisen iPod-soittimen päivät ovat pian luetut

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 24.4.2014 12:02 Kommentteja (4)

Applen ikonisen iPod-soittimen päivät ovat pian luetut IPod-musiikkisoitin on Applelle monella tapaa tärkeä laite. Sen myötä yhtiö alkoi muuntua tietokonevalmistajasta rekkalasteittain rahaa takovaksi mobiilijätiksi. Kaikki hyvä loppuu kuitenkin aikanaan ja tämä viisaus näyttäisi pätevän myös iPodiin.
Tähän mennessä noin 390 miljoonaa kappaletta myyneen ja 65 miljardin dollarin edestä liikevaihtoa synnyttäneen musiikkisoittimen myynti on rajussa laskussa: tammi-maaliskuussa iPod-liikevaihto oli 461 miljoonaa dollaria, kun se vielä vuotta aiemmin oli 973 miljoonaa dollaria. Applen liikevaihdosta enää vain noin prosentti tulee ikonisen MP3-soittimen myynnistä ja suunta on näyttäisi olevan jatkossakin vain alaspäin.

Apple vaikuttaa itsekin "menettäneen toivon" iPodin suhteen. Soittimeen ei ole tehty erityisen merkittäviä päivityksiä useaan vuoteen ja yhtiön toimitusjohtajakin on kuvaillut iPodia jo "laskevaksi bisnekseksi". Syyn tähän ymmärtää jokainen: miksi ostaa enää MP3-soitinta, kun älypuhelin pystyy tarjoaa samat ominaisuudet ja paljon enemmän. IPhone ja muut älypuhelimet ovat käytännössä syöneet MP3-soittimien markkinat, aivan kuten ne ovat tehneet tai ovat tekemässä monille muillekin laitteille (taskukamerat, käsikonsolit, autonavigaattorit jne.). Lisäksi, nykypäivänä ei ole enää täysin selvää, että kuluttaja haluaa ladata ja omistaa musiikkinsa – Spotify ja muut suoratoistopalvelut ovat osoittaneet, että kuluttajille riittää pelkästään pääsy musiikkiin.

IPodin myyntikäppyrää ekstrapoloimalla voidaan arvioida, että iPodin päivät ovat luetut hyvin pian. Soitin saattaa nähdä vielä nähdä kuluvan vuoden joulusesongin, mutta ensi vuonna sitä tuskin enää nähdään pukinkontissa.

Samaan aikaan kun Applen yksi tuotekategoria on hiljalleen tehnyt kuolemaa, on yhtiö alkanut koota yhteen porukkaa uuden tuotekategorian lanseeraamiseksi. Toistaiseksi ei tiedetä tarkalleen millaisesta laitteesta (tai kenties joukosta laitteita) on kyse, mutta huhut ovat jo parin vuoden ajan kertoneet sen olevan älykellon ja aktiivisuusrannekkeen kaltainen laite. Applen toimitusjohtaja Tim Cookin mukaan uuden tuotekategorian esittely on lähempänä kuin koskaan ennen. Tulosjulkistusta koskevassa lehdistötiedotteessakin Cook hehkuttaa julkistamattomia tuotteita, mikä ei ole kovin tyypillinen paikka tällaiselle intoilulle. Analyytikko Ming-Chi Kuon mukaan ns. iWatch saatettaisiin nähdä tämän vuoden syksyllä.

Lisää informaatiota Applen tulevista tuotteista saadan kesäkuun alussa, jolloin yhtiö järjestää vuosittaisen WWDC-kehittäjätapahtuman. Voisiko Apple esitellä iWatchin jo siellä saadakseen kehittäjät väsäämään sovelluksia uudelle laitteelle jo ennen kuin se saapuu kauppoihin?

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

124.4.2014 13:38

Voisitteko jo tässä vaiheessa opetella kirjoittamaan iPhonen oikein? Se on iPhone, EI IPhone. Siinä on vissi ero

224.4.2014 14:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:
Voisitteko jo tässä vaiheessa opetella kirjoittamaan iPhonen oikein? Se on iPhone, EI IPhone. Siinä on vissi ero
Lauseen alussa on ymmärtääkseni suotavampaa kirjoittaa isolla kirjaimella, oli alkuperäinen nimi sitten millainen tahansa. Kiveen hakattua sääntöä käsittääkseni tästä ei ole. Eli esim. lauseen alussa Iphone/IPhone ja muualla lausessa sitten iPhone.

Muuten mielestäni ei kovin iso virhe jos kirjoittaa lauseen alussa ensimmäisen sanan isolla kirjaimella vaikka tuotteen nimi on rekisteröity toisenlaiseksi (iPhone). Pahempiakin mokia on nähty.

324.4.2014 15:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:
Voisitteko jo tässä vaiheessa opetella kirjoittamaan iPhonen oikein? Se on iPhone, EI IPhone. Siinä on vissi ero
Jätän tämän vain tähän.
http://www.kielikello.fi/index.php?mid=2&pid=11&aid=2664

Jos et osaa, teeskentele.

424.4.2014 15:25

Pahin moka on (mm. suomen) kielen vastainen nimi, kuten iPhone. Mokan on tehnyt Apple.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung vihjasi – Täysin uusi tuote on kehitteillä ja julkaistaan pian Samsung vihjasi – Täysin uusi tuote on kehitteillä ja julkaistaan pian (24.8.2017 12:38)
Samsung kehittää parhaillaan omaa älykaiutinta, joka toimisi älykodin keskushubina ottaen vastaan käyttäjän antamia puhekomentoja ja suorittamalla niitä tai lähettämällä käskyjä eteenpäin. Tuote ....
Nintendon käsikonsolista tulossa SNES-teemainen retroversio Nintendon käsikonsolista tulossa SNES-teemainen retroversio (24.8.2017 11:39)
Nintendo on esitellyt uudesta 3DS XL -käsikonsolista Super Nintendo -teemaisen version. Legendaarisen retropelikonsolin perinnettä ylistävä käsikonsoli tulee myyntiin Euroopassa lokakuun puolivälissä. ....
Pirate Bayn perustajat määrättiin Suomessa maksamaan yli 400 000 euron edestä korvauksia Pirate Bayn perustajat määrättiin Suomessa maksamaan yli 400 000 euron edestä korvauksia (24.8.2017 09:49)
Helsingin käräjäoikeus on kieltänyt uhkasakon uhalla The Pirate Bayn kahta perustajaa jatkamasta luvatonta tiedostojenjakamista. Tuomio annettiin elokuun 23. päivänä yksipuolisena, sillä käräjäoikeus ....
1 kommentti
Uusi Galaxy Note8 ei toimi vanhoissa Gear VR -laseissa – Samsung esitteli taas uuden Uusi Galaxy Note8 ei toimi vanhoissa Gear VR -laseissa – Samsung esitteli taas uuden (24.8.2017 09:36)
Menneiden vuosien aikana ainakin yksi asia on tullut selväksi Samsungin tuotelanseerauksista: Gear VR -katselulaseja ei kannata ostaa ajatellen, että kyseinen malli olisi kovin pitkäikäinen. ....
Videoesittely – Samsung Galaxy Note 8:n tärkeimmät ominaisuudet Videoesittely – Samsung Galaxy Note 8:n tärkeimmät ominaisuudet (23.8.2017 18:57)
Samsungin hetki sitten esittelemä Galaxy Note8 -älypuhelin tulee Suomessa myyntiin syyskuun 15. päivänä ja se maksaa rapsakat 1029 euroa. Note 8:n tarkemmat tekniset tiedot löytyvät edellä ....

Uutisarkisto