*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Google ei kelpaa Kiinalle - julkaisi uuden kiinankielisen hakukoneen

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 24.3.2014 14:29 Kommentteja (3)

Google ei kelpaa Kiinalle - julkaisi uuden kiinankielisen hakukoneen Nouseva talousmahti Kiina tavoittelee riippumattomuutta länsimaisista palveluista ja tuotteista - tuoreimpana aluevaltauksena uuden hakukoneen lanseeraaminen verkkoon.
Patently Apple raportoi Kiinan julkaisseen perjantaina uuden kiinankielisen ChinaSo-hakukoneensa. Palvelu kattaa kiinalaiset verkkosivut, uutiset, kuva-, video- ja karttahaun, mutta kykenee hakemaan tietoa myös ulkomaisilta sivustoilta. Lähteen mukaan ChinaSo-projekti toteutettiin yhteistyönä neljän Kiinan suurimman sanomalehden, kahden uutistoimiston sekä valtiontelevision kanssa. ChinaSo epäilemättä julkaistiin kilpailemaan länsimaisten palveluiden kanssa - sen hakusivu nimittäin tuo logonsa ja ulkoasunsa puolesta mieleen yhdysvaltalaisen Google-hakukonejätin.

Kiina on pyrkinyt riippumattomuuteen länsimaista muillakin aloilla: se julkisti tammikuussa tietoja kehittämästään käyttöjärjestelmästä COS:ista (China Operating System), jonka on tarkoitus haastaa yleisimmät länsimaiset käyttöjärjestelmät kuten Windowsin ja Androidin. Lisäksi kiinalaiset yhtiöt ZTE ja The9 ovat kehittäneet omaa The Fun Box -pelikonsoliaan, josta kaavaillaan Kiinan pelikonsolimarkkinoille kotimaista vaihtoehtoa ulkomaalaisille laitteille.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

124.3.2014 14:45

Ennemminkin pyrkinyt kopioimaan kaikkia mitä on kopioitavissa. Kopioita on elektoriikasta, angrybirdsistä aina ikean myymälään saakka.


Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

224.3.2014 15:47

Teoria: Kiina valmistautuu pommittamaan muut maat pois maailman kartalta ja kuitenkin pysymään itse pystyssä.

Tai sitten Kiina ei vaan pidä länsimaiden tuotteista ja päätyvät tekemään niistä halvat kopiot


Näin(köhän?)

324.3.2014 18:16

Syy: helpompi sensuroida poliittisia hakutuloksia kuin Googlesta. Käyttäjien vakoilun helppoudessa tai laajudessa ei liene eroa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa (17.1.2018 14:23)
Bitcoinin kurssi kehittyi vuonna 2017 äärimmäisen suotuisasti – tuntui ettei kasvulle ole lainkaan rajaa. Talousviisaat kuitenkin näkivät bitcoinissa klassisen kuplan tunnusmerkit, sillä kurssinousulle ....
OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti (17.1.2018 11:15)
OnePlus on ottanut väliaikaisesti suoran maksukorttimaksamisen pois käytöstä, kerrotaan yhtiön tukifoorumeilla. Syyksi kerrotaan viikonloppuna ilmi tulleet tiedot, joiden mukaan joidenkin asiakkaiden ....
Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti (17.1.2018 10:14)
Korkeakulttuuri ja populaarikulttuurin megahitit harvoin yhdistyvät toisiinsa samassa lauseessa, mutta Google on onnistunut herättämään suurten massojen mielenkiinnon taiteeseen Google Arts ....
Omistatko Chromecastin? Langattoman netin ongelmat voivat johtua siitä Omistatko Chromecastin? Langattoman netin ongelmat voivat johtua siitä (17.1.2018 09:35)
Googlen Chromecast-laitteiden on havaittu sekoittavan ihmisten langattomat lähiverkkoyhteydet. Jos sinun kotitaloudessa on esimerkiksi Chromecast sen eri muodoissa tai vaikkapa uudempi Google ....
Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty (16.1.2018 19:39)
Markkinaoikeuden päätösten kautta on luovutettu lähes 200 000 IP-osoitteen omistajan yhteystiedot vuosien 2013–2017 välisenä aikana. Vuoden 2017 osalta tiedot rajoittuvat kesäkuun alkuun, joten ....
2 kommenttia

Uutisarkisto