*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple harkitsee Spotifyn kaltaisen musiikkipalvelun kehittämistä

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 22.3.2014 11:46 Kommentteja (2)

Apple harkitsee Spotifyn kaltaisen musiikkipalvelun kehittämistä Apple harkitsee iTunes-sovelluksen porttaamista Android-laitteille ja Spotifyn kaltaisen musiikkipalvelun kehittämistä, kirjoittaa musiikkijulkaisu Billboard.
Yhtiö on tähän asti halunnut pitää iTunesin omien mobiililaitteiden yksinoikeutena, mutta digitaalisen musiikin latausten väheneminen Yhdysvalloissa on saanut Applen tavoittelemaan aiempaa laajempaa käyttäjäkuntaa. Steve Jobs myönsi aikoinaan, että iTunesista on suunniteltu Android-sovellusta, mutta sen ei ainakaan tuolloin nähty palvelevan yhtiön etuja.

Viime keväänä Applen nykyinen toimitusjohtaja totesi, ettei yhtiöllä ole mitään periaatteellisia syitä olla julkaisemasta sovelluksiaan kilpaileville alustoille, mikäli sillä saavutetaan jotakin järkeviä tuloksia. ITunesin Android-version julkaisu ei ole siis täysin poissuljettu vaihtoehto.

Samalla kun Apple suunnittelee toimia digitaalisen musiikin latausten kasvattamiseksi, harkitsee yhtiö myös uuteen aikaan siirtymistä. Steve Jobsin mielestä ihmiset haluavat omistaa kuuntelemansa musiikin, mutta Spotifyn kaltaiset palvelut ovat osoittaneet, ettei näin välttämättä ole.

Billboardin mukaan Apple neuvottelee levy-yhtiöiden kanssa sopimuksista on-demand-suoratoistopalvelun kehittämiseksi. Viime syksynä Apple avasi Yhdysvalloissa iTunes Radion, jolla voi kuunnella musiikkia algoritmien arpomassa järjestyksessä. Monet haluavat kuitenkin itse päättää mitä ja milloin he kuuntelevat, joten on-demand-palvelun julkaiseminen olisi hyvin luonnollinen laajentumissuunta Applelle.

9to5macin Mark Gurman kertoi Applen aikovan irrottaa iTunes Radio omaksi sovellukseksi, jotta se saisi nykyistä enemmän huomiota iOS-käyttäjiltä. Jää nähtäväksi aiotaanko on-demand-palvelu sisällyttää tähän sovellukseen jollakin aika välillä.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

122.3.2014 23:20

Myykö iTunes vieläkään FLACejä?

223.3.2014 9:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jarzka_:
Myykö iTunes vieläkään FLACejä?
Ei myy... AAC 256 kbps on parasta mitä sieltä saa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia 5 sai Android Oreo -beetan, pian tarjolla myös Nokia 6:lle Nokia 5 sai Android Oreo -beetan, pian tarjolla myös Nokia 6:lle (13.12.2017 18:45)
Android-laitteiden fragmentaatio on edelleen eittämättä yksi Googlen alustan suurimmista ongelmista, mutta Nokia-puhelimia valmistava HMD Global sentään pyrkii minimoimaan ongelmaa. Yhtiö tuo ....
Nyt se tulee mahdolliseksi – sormenjälkilukija uppoaa näyttöön Nyt se tulee mahdolliseksi – sormenjälkilukija uppoaa näyttöön (13.12.2017 18:24)
Vuosi sitten input-ratkaisuita tietokone- ja älypuhelinvalmistajien käyttöön kehittävä Synaptics kertoi kehittäneen sormenjälkilukijan, joka osaisi tunnistaa käyttäjän millimetrin paksuisen ....
1 kommentti
OnePlus juhlii syntymäpäivää tarjouksilla, arvonnalla ja yllätyspaketilla OnePlus juhlii syntymäpäivää tarjouksilla, arvonnalla ja yllätyspaketilla (13.12.2017 18:17)
Kiinalaisvalmistaja OnePlus on yksi tämän päivän suosituimmista Android-valmistajista, erityisesti Suomessa, mutta yhtiön taival on vielä melkoisen lyhyt. Yritys perustettiin joulukuussa 2013, ....
Nintendolta tulossa uusia mobiilipelejä – Keskustellut asiasta Supercell-sijoittajan kanssa Nintendolta tulossa uusia mobiilipelejä – Keskustellut asiasta Supercell-sijoittajan kanssa (13.12.2017 18:00)
Pelijätti Nintendo haluaisi kiihdyttää mobiilipelien tuotantoa nykyisestä, mutta tavoitteen saavuttamiseksi sen pitäisi solmia uusia kumppanuuksia alan ohjelmistokehittäjien kanssa. Nintendolla ....
Uusin Android-versio löytyy vain puolesta prosentista Android-laitteesta Uusin Android-versio löytyy vain puolesta prosentista Android-laitteesta (12.12.2017 19:32)
Androidin yksi perimmäisistä ongelmista on käyttöjärjestelmän niin kutsuttu fragmentaatio. Tämä tarkoittaa, että käyttöjärjestelmästä on markkinoilla käytössä yhtäaikaisesti tusinoittain versioita, ....

Uutisarkisto