*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Kiina haluaa kieltää videopelimainokset lastenohjelmista

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 4.3.2014 20:15 Kommentteja (1)

Kiina haluaa kieltää videopelimainokset lastenohjelmista Kiina ilmoitti viime vuoden lopulla lieventävänsä vuonna 2000 voimaan tullutta pelikonsolikieltoa. Uusia lakisäädöksiä on nyt kuitenkin asetettu ehdolle, joiden perusteella suhtautuminen pelimainontaan ei ainakaan ole mainittavasti vapautunut.
Kotaku-sivusto raportoi eilen Kiinan haluavan kieltää videopelimainokset muun muassa lastenohjelmista, koulubussien kyljistä sekä kouluasusteista. Lakiesitykset vaikuttavat kuitenkin hieman ennakoivilta: lähde nimittäin kertoo, että videopelimainoksia ei Kiinassa tällä hetkellä näe juuri muualla kuin internetissä. Lisäksi kiinalaisissa koulupuvuissa ei yleensä ole muita merkintöjä kuin korkeintaan koulun tunnus, ja mitä bussimainoksiin tulee, lähteen mukaan koululaisille on hyvin harvoin tarjolla bussikuljetusta kouluun.

Toisaalta linjaukset ovat jotakuinkin yhdenmukaiset pelikonsolikiellon lievennyksien kanssa: konsolivalmistajat kuten Sony, Nintendo ja Microsoft saavat lievennyksen myötä kaupitella laitteitaan ainoastaan Shanghain vapaakauppa-alueella. Muualla Kiinassa kielto on edelleen voimassa.

Lakiesitykset ovat julkisesti nähtävillä maaliskuun 24. päivään saakka, minkä jälkeen niiden jatkosta päätetään.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

16.3.2014 11:51

Saisivat kieltää kaiken mainonnan lastenohjelmien aikana... maailmanlaajuisesti!!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto