*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Firefoxin markkinaosuus alhaisin 60 kuukauteen, helmikuu vahva kuukausi Chromelle

Kirjoittaja Sami Koivunen (Google+) @ 2.3.2014 21:40 Kommentteja (4)

Firefoxin markkinaosuus alhaisin 60 kuukauteen, helmikuu vahva kuukausi Chromelle Net Applications on jälleen julkaissut tuoreimmat luvut selainten markkinaosuuksista. The Next Webin mukaan IE10 jäi helmikuussa markkinaosuuksissa IE9:n taakse, Firefox jäi alhaisimpaan osuuteen 60 kuukauteen ja Chrome oli kuukauden ainoa voittaja.
Helmikuun aikana nähtiin päivityksiä, kun Mozilla julkaisi Firefox 27 -version ja Google puolestaan Chrome 33 -päivityksen.

Selainmarkkinoita hallitseva Internet Explorer menetti markkinaosuuksiaan tammikuusta 0,02 prosenttiyksikköä 58,21 prosentista 58,19 prosenttiin. Firefoxilla laskua tapahtui 0,4 prosenttiyksikköä 18,08 prosentista 17,68 prosenttiin ja kuukauden ainoa nousija Chrome nousi 0,56 prosenttiyksikköä 16,84 prosenttiin. Myös Safari ja Opera menettivät hienoisesti asemiaan. Firefoxin markkinaosuus on alhaisin sitten vuoden 2008 huhtikuun.Net Applications perustaa tilastointinsa 160 miljoonalta uniikilta käyttäjältä kerättyihin tietoihin. Toinen suosittu tilastopalvelu StatCounter perusti tammikuun tilastoinnin 16 miljardiin sivulataukseen tulosten ollessa hyvin erilaisia.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

12.3.2014 21:57

Ihme että firefox ei ole tippunut jo kokonaan pois kärkipäästä. Ongelmat Flashing kanssa alkoivat jo vuosia sitten eikä niitä ole saatu vieläkään korjattua.


Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

23.3.2014 0:15

Flashin kanssa ongelma on että adobella on ongelma firefoxin kanssa. Flashin toimimattomuudesta lähinnä syyttäisin adobea joka jopa itse haluaa päästä tuosta kikkareesta eroon. Valitettavasti mediayhtiöitä tyydyttäviä (DRM) linux-yhteensopivia vastineita ei ole tällä hetkellä käytännössä olemassa, ja windowsinkin systeemit on aika kuraa (silverlight/muut selaimeen tai liitännäiseen liittyvät toteutukset).

Veikkaan että firefox on ottanut paljon käyttäjämäärässä takkiin siirtyessä tiheään päivityssykliin. Takaa nimittäin myös tiuhaan tulevat turvapätsit, ja uudet bugit. Peruskäyttäjä ei huomaa vaikka käyttäisi sitä ESR-versiota, mutta firefoxin sivuilta joutuu ihan tosissaan jopa etsiä sitä versiota. Tuon version päivityssykli on taas tehokäyttäjälle turhan harva (yli vuosi), jolloin jo puolessa välissä vuotta alkaa jo haikailemaan jonkun uuden ominaisuuden perään.

Opera taas itsessään on aiheuttanut mahdollisesti hallaa itselleen siirtymällä entistä engineä raskaampaan webkit-pohjaiseen engineen. Ottivat roimasti takapakkia ominaisuuksissa ja nopeudessa siirtyessään siihen, mutta mahdollisesti yhteensopivuusongelmista päästään pitkälti eroon.

33.3.2014 1:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ilborg:
Veikkaan että firefox on ottanut paljon käyttäjämäärässä takkiin siirtyessä tiheään päivityssykliin.
Omalta kohdaltani voin vahvistaa, että juuri tuon koin ongelmaksi. Itse ratkaisin ongelman siirtymällä ESR-versioon, mutta aivan mutu-perusteella arvelisin, että normaaliversion jatkuva päivitysrumba karkottaa käyttäjiä.


43.3.2014 11:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ilborg:
Opera taas itsessään on aiheuttanut mahdollisesti hallaa itselleen siirtymällä entistä engineä raskaampaan webkit-pohjaiseen engineen.
Eiköhän suurin ongelma Operan kanssa ole se, että selaimesta poistui päivityksien myötä lähes kaikki edellisistä operoista ja myös muista nettiselaimista tutut ominaisuudet kuten näin esimerkiksi vaikka kirjanmerkit.

Itse käytän Firefoxin betaa (v28.x), koska v27.x versiossa on bugi jonka vuoksi mm. Battlelog-sivusto kaataa satunnaisesti koko selaimen, sulkee tabin tai aiheuttaa muistiylivuodon (parhaimmillaan FF v27 vei yli 6 gigaa muistia yhdellä tabilla). Kaatumisen aiheuttanut bugi on korjattu v28 ja siitä eteenpäin.

https://support.mozilla.org/fi/questions/985573
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=970147

E: Lisätään vielä latauslinkki
http://www.mozilla.org/fi/firefox/channel/
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.3.2014 @ 11:24

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Videoesittely – Samsung Galaxy Note 8:n tärkeimmät ominaisuudet Videoesittely – Samsung Galaxy Note 8:n tärkeimmät ominaisuudet (23.8.2017 18:57)
Samsungin hetki sitten esittelemä Galaxy Note8 -älypuhelin tulee Suomessa myyntiin syyskuun 15. päivänä ja se maksaa rapsakat 1029 euroa. Note 8:n tarkemmat tekniset tiedot löytyvät edellä ....
Tässä on Samsungin Galaxy Note8 -huippupuhelin – Näin paljon se maksaa Suomessa Tässä on Samsungin Galaxy Note8 -huippupuhelin – Näin paljon se maksaa Suomessa (23.8.2017 18:24)
Samsung esitteli tänään New Yorkissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Galaxy Note8 -älypuhelimen. Yhtiön tuoteportfoliossa isojen high-end-puhelimien sarjaan kuuluvalla puhelimella yritetään ....
Microsoft kehitti uuden piirin – Reaaliaikaista tekoäly palvelimiin Microsoft kehitti uuden piirin – Reaaliaikaista tekoäly palvelimiin (23.8.2017 14:54)
Microsoft esitteli Hot Chips -symposiumissa tekoälylaskentaan suunnitellun laskentakortin. Project Brainwave -nimellä tunnetun kehityshankkeen tavoitteena on luoda piiri, jonka avulla voidaan ....
Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa (23.8.2017 10:31)
Huippusuosittu AccuWeather-sääsovellus on jäänyt kiinni käyttäjän sijainnin paikannuksen mahdollistavan datan keräämisestä, vaikka sovellusta on erikseen kielletty pääsemästä paikkatietoon käsiksi. ....
2 kommenttia
Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla (23.8.2017 09:00)
Kopteriyhtiö DJI on julkaisee uudelle Spark-minikopterilleen pakollisen ohjelmistopäivityksen, jolla pyritään korjaamaan laitteen virranhallinnassa havaitut virheet. DJI:n mukaan se julkaisee ....

Uutisarkisto