*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Metal Gear Solid 5 -peli sytytti konsolifanit liekkeihin - kipupisteenä resoluutio

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 17.2.2014 19:46 Kommentteja (11)

Metal Gear Solid 5 -peli sytytti konsolifanit liekkeihin - kipupisteenä resoluutio Konami paljasti vastikään suositun Metal Gear -pelisarjansa tuoreimman tulokkaan resoluutio- ja kuvataajuustiedot eri alustoille: julkistus oli konsolifaniosapuolten kannalta kuin kaataisi bensaa liekkeihin.
Konamin virallisen sivuston mukaan Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes -peli julkaistaan edellisen ja tämän sukupolven Xbox- ja PlayStation-konsoleille. Sonyn PlayStation 3 ja Microsoftin Xbox 360 tulevat pyörittämään peliä sisäisesti skaalautuvalla 720p-resoluutiolla ja 30 fps:n (frames per second) kuvataajuudella. Pelin tuoreimmille konsoleille julkaistavien versioiden tiedot sen sijaan aiheuttivat melkoisen viestitulvan eri foorumeilla: MGS5 nimittäin rullaa PlayStation 4 -konsolilla 60 fps:n kuvataajuudella 1080p-resoluutiolla, kun Xbox Onen versio jää 720p-resoluutioon, vaikka kykeneekin samaan kuvataajuuteen.

Xbox Onea on viime aikoina muutenkin kritisoitu sen eSRAM-muistin asettamista näennäisistä rajoituksista pelien resoluution suhteen: esimerkiksi Microsoftin pelijulkaisujen tämän hetken kuumin nimi Titanfall jää sekin betaversiossaan 792p-resoluutioon. Vaikka PS4 ja Xbox One eivät huomattavasti poikkea laitteistotehoissaan toisistaan, PS4 vaikuttaa tällä hetkellä pääsevän marginaalisesti Microsoftin konsolin edelle. Toisaalta esimerkiksi Rebellion Gamesin Jean-Baptiste Bolcato on todennut GamingBoltin haastattelussa uskovansa uusien kehitystyökalujen pian helpottavan 1080p-resoluutioon pääsemistä uudella Xboxilla.

Ongelmana tilanteessa Microsoftin kannalta on kuitenkin se, etteivät useimmat pelaajat malta odotella pelikehittäjien opettelevan Xbox Onen saloja, vaan vievät rahansa sinne, mistä saa heti parhaimmanlaatuisia pelikokemuksia. On toki totta, ettei resoluutio yksin tee hyvää peliä, mutta tämänkaltaiset vertailuerot vain venyttävät Sonyn etumatkaa konsolikisassa.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

117.2.2014 20:38

Näyttäs tulevan trendi että Xbone saa ns. "huonomman" version mitä tulee multiplattereihin. Tietenkin se oli vähän odotettavissa kun vertailee koneiden tehoja keskenään (PS4 1.84 tflops vs. Xbone 1.31 tflops). Grafiikathan ei yksinään peliä tee, eli jos frameratet pysyy samana niin sittenhän tilanne on ok. Tosin poikkeuksia ollaan jo nyt nähty esim. Tomb Raider.


Älä Yritä Jos Et Osaa!!


Säännöt: http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/2717

217.2.2014 23:00

Xbox One ei tule koskaan saavuttamaan PS4 grafiikkaetua. Tämä on sanomattakin selvää. Molemmat konsolit tulevat kehittymään graafiselta suorituskyvyltään ja koska arkkitehtuuri on niin samanlainen, ei eroja ole mahdollista kavuta kiinni.
Toinen asia on taas se kuinka merkittäviä nämä erot tulevat loppujen lopuksi olemaan. Sitten kun xbox saavuttaa saman resoluutiotarkkuuden ovat paljaalla silmällä havaittavat erot aika minimaalisia.
Toisekseen, vaikka konsoleita myydään niin niiden määrä verrattuna edellisen sukupolven laitekantaan on hävyttömän pieni. Suurin osa peleistäkin julkaistaan myös vanhoille konsoleille, joten konsoleiden tämänhetkiset erot ovat vielä jonkun aikaa pienemmässä merkityksessä.

318.2.2014 9:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:
Xbox One ei tule koskaan saavuttamaan PS4 grafiikkaetua. Tämä on sanomattakin selvää. Molemmat konsolit tulevat kehittymään graafiselta suorituskyvyltään ja koska arkkitehtuuri on niin samanlainen, ei eroja ole mahdollista kavuta kiinni.
Toinen asia on taas se kuinka merkittäviä nämä erot tulevat loppujen lopuksi olemaan. Sitten kun xbox saavuttaa saman resoluutiotarkkuuden ovat paljaalla silmällä havaittavat erot aika minimaalisia.
Toisekseen, vaikka konsoleita myydään niin niiden määrä verrattuna edellisen sukupolven laitekantaan on hävyttömän pieni. Suurin osa peleistäkin julkaistaan myös vanhoille konsoleille, joten konsoleiden tämänhetkiset erot ovat vielä jonkun aikaa pienemmässä merkityksessä.
Aivan, periaatteessa konsolit ovat "samanlaiset" poikkeus muistin nopeus...eli kysymys kuuluu miten ms on saanut tuo "ryssittyä" noin pahasti? Tuon ei pitäisi vaikuttaa noin paljoa kuvaan? Ellei ms itse ole sählännyt coodereiden kanssa kuten itse ounastelen.

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

418.2.2014 9:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:
Xbox One ei tule koskaan saavuttamaan PS4 grafiikkaetua. Tämä on sanomattakin selvää. Molemmat konsolit tulevat kehittymään graafiselta suorituskyvyltään ja koska arkkitehtuuri on niin samanlainen, ei eroja ole mahdollista kavuta kiinni.
Toinen asia on taas se kuinka merkittäviä nämä erot tulevat loppujen lopuksi olemaan. Sitten kun xbox saavuttaa saman resoluutiotarkkuuden ovat paljaalla silmällä havaittavat erot aika minimaalisia.
Toisekseen, vaikka konsoleita myydään niin niiden määrä verrattuna edellisen sukupolven laitekantaan on hävyttömän pieni. Suurin osa peleistäkin julkaistaan myös vanhoille konsoleille, joten konsoleiden tämänhetkiset erot ovat vielä jonkun aikaa pienemmässä merkityksessä.
Aivan, periaatteessa konsolit ovat "samanlaiset" poikkeus muistin nopeus...eli kysymys kuuluu miten ms on saanut tuo "ryssittyä" noin pahasti? Tuon ei pitäisi vaikuttaa noin paljoa kuvaan? Ellei ms itse ole sählännyt coodereiden kanssa kuten itse ounastelen.
Noissa on integroidun näyttikset, joten muistin nopeus vaikuttaa aika paljon suorituskykyyn.

Tarkat specsit: link

518.2.2014 10:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:
Xbox One ei tule koskaan saavuttamaan PS4 grafiikkaetua. Tämä on sanomattakin selvää. Molemmat konsolit tulevat kehittymään graafiselta suorituskyvyltään ja koska arkkitehtuuri on niin samanlainen, ei eroja ole mahdollista kavuta kiinni.
Toinen asia on taas se kuinka merkittäviä nämä erot tulevat loppujen lopuksi olemaan. Sitten kun xbox saavuttaa saman resoluutiotarkkuuden ovat paljaalla silmällä havaittavat erot aika minimaalisia.
Toisekseen, vaikka konsoleita myydään niin niiden määrä verrattuna edellisen sukupolven laitekantaan on hävyttömän pieni. Suurin osa peleistäkin julkaistaan myös vanhoille konsoleille, joten konsoleiden tämänhetkiset erot ovat vielä jonkun aikaa pienemmässä merkityksessä.
Aivan, periaatteessa konsolit ovat "samanlaiset" poikkeus muistin nopeus...eli kysymys kuuluu miten ms on saanut tuo "ryssittyä" noin pahasti? Tuon ei pitäisi vaikuttaa noin paljoa kuvaan? Ellei ms itse ole sählännyt coodereiden kanssa kuten itse ounastelen.
Noissa on integroidun näyttikset, joten muistin nopeus vaikuttaa aika paljon suorituskykyyn.

Tarkat specsit: link
Tuon linkin mukaan ms ryssinyt tosi pahasti, meinaan kun katsoo system memory:ä on aikamoinen ero...

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

618.2.2014 11:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:

Tuon linkin mukaan ms ryssinyt tosi pahasti, meinaan kun katsoo system memory:ä on aikamoinen ero...

Johtuu siitä, että PS4 käyttää muistinaan GDDR5 kampoja, jotka ovat yleensä vain näytönohjainten käytössä. Nämä muistit ovat normaaleja muisteja huomattavasti nopeampia. PS4 käyttää tätä muistia yhdessä prosessorin ja näytönohjaimen kanssa, josta ei tietääkseni ole kyse xboxin kanssa.

718.2.2014 12:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jouko?:
Grafiikathan ei yksinään peliä tee, eli jos frameratet pysyy samana niin sittenhän tilanne on ok. Tosin poikkeuksia ollaan jo nyt nähty esim. Tomb Raider.

Asiaan kuitenkin vaikuttaa se, että parempaa grafiikkaa saa halvemmalla, joten enpä näe hirveästi syytä maksaa enemmän mennäkseen huonomman puolelle vain sen takia, ettei grafiikoiden nippeleistä välitä.
Grafiikoilla ei ole väliä jos ei tiputa uncanny monttuun, joka itsellä ainakin PS3:n puolella on jokseenkin ongelma. En usko että tämä konsolisukupolvi sieltä vielä pois pääsee.

818.2.2014 12:26

On totta että graffiikka ei yksinään tee peliä, mutta graffiikka on osa kokonaisuutta joka vaikuttaa pelin hyvyyteen. Peliin kuuluu monia alueita, visuaalisuus on vain yksi, mutta sekin on vaikuttava asia.

Kaiken kaikkiaan olihan tämä jo tiedossa eli Sonyn konsoli keskittyi pelaamiseen kun taas Microsoftin myös mediaan. Seuraukset on nähtävissä.

918.2.2014 14:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:
Xbox One ei tule koskaan saavuttamaan PS4 grafiikkaetua. Tämä on sanomattakin selvää. Molemmat konsolit tulevat kehittymään graafiselta suorituskyvyltään ja koska arkkitehtuuri on niin samanlainen, ei eroja ole mahdollista kavuta kiinni.
Toinen asia on taas se kuinka merkittäviä nämä erot tulevat loppujen lopuksi olemaan. Sitten kun xbox saavuttaa saman resoluutiotarkkuuden ovat paljaalla silmällä havaittavat erot aika minimaalisia.
Toisekseen, vaikka konsoleita myydään niin niiden määrä verrattuna edellisen sukupolven laitekantaan on hävyttömän pieni. Suurin osa peleistäkin julkaistaan myös vanhoille konsoleille, joten konsoleiden tämänhetkiset erot ovat vielä jonkun aikaa pienemmässä merkityksessä.
Aivan, periaatteessa konsolit ovat "samanlaiset" poikkeus muistin nopeus...eli kysymys kuuluu miten ms on saanut tuo "ryssittyä" noin pahasti? Tuon ei pitäisi vaikuttaa noin paljoa kuvaan? Ellei ms itse ole sählännyt coodereiden kanssa kuten itse ounastelen.
Noissa on integroidun näyttikset, joten muistin nopeus vaikuttaa aika paljon suorituskykyyn.

Tarkat specsit: link
xbox onen cpu on kellotettu 1,75 ghz ja gpu 875 mhz ja keskusmuisti on siinä ddr3 ja ps4 ssä gddr5 mutta microsoft voisi jossain vaiheessa vaihtaa muistin nopempaan.

1018.2.2014 14:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:

Tuon linkin mukaan ms ryssinyt tosi pahasti, meinaan kun katsoo system memory:ä on aikamoinen ero...

Johtuu siitä, että PS4 käyttää muistinaan GDDR5 kampoja, jotka ovat yleensä vain näytönohjainten käytössä. Nämä muistit ovat normaaleja muisteja huomattavasti nopeampia. PS4 käyttää tätä muistia yhdessä prosessorin ja näytönohjaimen kanssa, josta ei tietääkseni ole kyse xboxin kanssa.

on siinä xbox onessa kin jaettu muisti gpulle. ja integroitu gpu on cpu sisällä kotelossa vieressä oma piiri. ei siis emolevyllä erikseen kuten ennen kannettavissa.

1118.2.2014 14:29

ja cpu lle jaettu muisti.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlussalta päivitys huippupuhelimelle, korjaa hätäpuheluongelman OnePlussalta päivitys huippupuhelimelle, korjaa hätäpuheluongelman (20.7.2017 23:10)
OnePlus on julkaissut päivityksen OnePlus 5 -huippupuhelimelleen. Oxygen OS 4.5.6 on kuitenkin vain minimaalinen päivitys, joka ainoastaan korjaa yhden, mutta mahdollisesti sitäkin kohtalokkaamman ongelman. ....
Windows levittäytyy kaikkialle – Tältä näyttää Windows termostaatissa Windows levittäytyy kaikkialle – Tältä näyttää Windows termostaatissa (20.7.2017 12:16)
Älypuhelinbuumin laantuessa teknologiayhtiöiden fokus on siirtynyt levittämään langattoman tiedonsiirron mahdollisuuksia arkipäiväisempiin laitteisiin, joissa tiedonkäsittelyllä saadaan aikaa ....
6 kommenttia
Facebook haastaa jälleen foorumit – Esitteli uuden viestintäkanavan Facebook haastaa jälleen foorumit – Esitteli uuden viestintäkanavan (20.7.2017 11:30)
Facebook on ottanut käyttöön jälleen uuden yhteisöllisen ominaisuuden, jonka avulla kiinnostavat henkilöt, yhteisöt tai brändit voivat olla tiiviimmin yhteydessä faneihinsa. Ominaisuuden nimi ....
Apple paljastaa tutkimustietojaan julkisesti – Yrittää houkutella tutkijoita Apple paljastaa tutkimustietojaan julkisesti – Yrittää houkutella tutkijoita (20.7.2017 09:07)
Apple harvemmin puhuu julkisesti mitä kaikkea sen tuotekehityslaboratorioissa oikein puuhataan, mikä on hankaloittanut esimerkiksi tutkijoiden rekrytointia. Monet huippututkijat haluavat julkistaa ....
Apple julkaisi iOS 10.3.3-version iPhonelle ja iPadille Apple julkaisi iOS 10.3.3-version iPhonelle ja iPadille (19.7.2017 23:20)
Apple on julkaissut mobiilialustastaan uuden version kaikkien kuluttajien saataville. Uusi versio on nyt tarjolla kaikille iOS 10:tä tukeville laitteille. Päivityksen voi asentaa iPhonelle, ....

Uutisarkisto