*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Google välttyy viiden miljardin dollarin sakoilta: EU hyväksymässä sovintoehdotuksen

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 5.2.2014 14:20 Kommentteja (3)

Google välttyy viiden miljardin dollarin sakoilta: EU hyväksymässä sovintoehdotuksen Google ja Euroopan komissio ovat päässeet alustavaan sopuun kolme vuotta kestäneestä tutkinnasta, jossa hakukonejättiä epäiltiin määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä.
Komissio on tutkinut Googlen touhuja vuodesta 2010 lähtien ja viime vuonna Google tarjosi Euroopan komissiolle useamman sovintoehdotuksen. Microsoftin, Nokian, Expedian ja muiden muodostama FairSearch-ryhmittymä on kritisoinut Googlen ehdotuksia. Tuorein ehdotus on kuitenkin sellainen, jonka EU olisi valmis hyväksymään. Ennen laillisesti sitovan sopimuksen allekirjoitusta, komissio haluaa keskustella Googlen kilpailijoiden kanssa.

Sovintoehdotuksen perusteella Googlen tulee esittää hakutuloksissa sen oma palvelupromoa kohden kolme Googlen kilpailijan palveluun johtavaa linkkiä, jotka valitaan "objektiivisin metodein". Tämän lisäksi Google on luvannut luopua yksinoikeuspykälistään, jotka ovat estäneet sen mainosverkossa esitettävien mainoskampanjoiden esittämisen kilpailijoiden palveluissa.

Mikäli komissio olisi päätynyt rankaisemaan Googlea sakolla, olisi se ollut 10 prosenttia vuoden 2012 liikevaihdosta. Summa olisi noussut noin viiteen miljardiin dollariin

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

15.2.2014 21:59

No johan on, kun pitää kilpailijoita mainostaa... Toki juu määräävä asema markkinoilla jne. mutta silti tuo tuntuu vähän samalta, kuin jos menisit autokorjaamoon, jossa korjaaja sitten sanoo ensin oman hintansa ja sen jälkeen luettelee lähialueen kilpailijoiden hinnat samasta korjauksesta...

26.2.2014 10:44

En vaan ymmärrä sitä, että jos menen Googleen niin haluan etsiä googlesta googlen palveluiden kautta, en mene googleen siksi että haluan sieltä mitään bing juttuja tai muuta! Sekavasti kirjoitettu, mutta yksinkertaisuudessaan jos joku haluaa käyttää jotain muuta niin käyttäkööt, ei se google sitä estä! Miksi googlen pitäisi muita mainostaa? Jos yritys on päässyt määräävään markkina-asemaan niin jotain se on tehnyt oikein, miksi sitä pitää rueta sakottamaan siitä että tekee asiat hyvin?

36.2.2014 12:55
user_org
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:
mutta silti tuo tuntuu vähän samalta, kuin jos menisit autokorjaamoon, jossa korjaaja sitten ...
Parempi, soitat määrävvässä asemassa olevaan numerotiedusteluun ja kysyt korjaamon yhteystietoja, numerotiedustelu kertoo vain oman konsernin tiedot, ja vasta pitkän odottamisen jälkeen numeropalvelun oman salaisen systeemin mukaan ehkä kilpailijan tietoja.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti FinPhenom:
mutta yksinkertaisuudessaan jos joku haluaa käyttää jotain muuta niin käyttäkööt, ei se google sitä estä! Miksi googlen pitäisi muita mainostaa? Jos yritys on päässyt määräävään markkina-asemaan niin jotain se on tehnyt oikein, miksi sitä pitää rueta sakottamaan siitä että tekee asiat hyvin?
Siinä tilanteessa käyttäjä ei enään teekkään valintoja puhtaasti omasta tahdosta.

Kun on päässyt määräävään asemaan niin se sitä asemaa käyttäen se pyrkii saada muutkin omat palvelut samaan tilanteeseen. Ja nimenomaan asemaa hyväksikäyttäen varmistamaan että asema pysyy.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....
Googlen tekoäly teki historiallisen löydön – Aurinkokunta ei ole uniikki Googlen tekoäly teki historiallisen löydön – Aurinkokunta ei ole uniikki (15.12.2017 18:34)
Googlen kehittämät tekoälyalgoritmit ovat löytäneet NASAn Kepler-avaruusteleskoopin tuottamasta datasta uuden planeetan. Löytö on historiallinen parilla tapaa, se esimerkiksi osoittaa millaisia ....

Uutisarkisto