*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Google välttyy viiden miljardin dollarin sakoilta: EU hyväksymässä sovintoehdotuksen

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 5.2.2014 14:20 Kommentteja (3)

Google välttyy viiden miljardin dollarin sakoilta: EU hyväksymässä sovintoehdotuksen Google ja Euroopan komissio ovat päässeet alustavaan sopuun kolme vuotta kestäneestä tutkinnasta, jossa hakukonejättiä epäiltiin määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä.
Komissio on tutkinut Googlen touhuja vuodesta 2010 lähtien ja viime vuonna Google tarjosi Euroopan komissiolle useamman sovintoehdotuksen. Microsoftin, Nokian, Expedian ja muiden muodostama FairSearch-ryhmittymä on kritisoinut Googlen ehdotuksia. Tuorein ehdotus on kuitenkin sellainen, jonka EU olisi valmis hyväksymään. Ennen laillisesti sitovan sopimuksen allekirjoitusta, komissio haluaa keskustella Googlen kilpailijoiden kanssa.

Sovintoehdotuksen perusteella Googlen tulee esittää hakutuloksissa sen oma palvelupromoa kohden kolme Googlen kilpailijan palveluun johtavaa linkkiä, jotka valitaan "objektiivisin metodein". Tämän lisäksi Google on luvannut luopua yksinoikeuspykälistään, jotka ovat estäneet sen mainosverkossa esitettävien mainoskampanjoiden esittämisen kilpailijoiden palveluissa.

Mikäli komissio olisi päätynyt rankaisemaan Googlea sakolla, olisi se ollut 10 prosenttia vuoden 2012 liikevaihdosta. Summa olisi noussut noin viiteen miljardiin dollariin

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

15.2.2014 21:59

No johan on, kun pitää kilpailijoita mainostaa... Toki juu määräävä asema markkinoilla jne. mutta silti tuo tuntuu vähän samalta, kuin jos menisit autokorjaamoon, jossa korjaaja sitten sanoo ensin oman hintansa ja sen jälkeen luettelee lähialueen kilpailijoiden hinnat samasta korjauksesta...

26.2.2014 10:44

En vaan ymmärrä sitä, että jos menen Googleen niin haluan etsiä googlesta googlen palveluiden kautta, en mene googleen siksi että haluan sieltä mitään bing juttuja tai muuta! Sekavasti kirjoitettu, mutta yksinkertaisuudessaan jos joku haluaa käyttää jotain muuta niin käyttäkööt, ei se google sitä estä! Miksi googlen pitäisi muita mainostaa? Jos yritys on päässyt määräävään markkina-asemaan niin jotain se on tehnyt oikein, miksi sitä pitää rueta sakottamaan siitä että tekee asiat hyvin?

36.2.2014 12:55
user_org
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:
mutta silti tuo tuntuu vähän samalta, kuin jos menisit autokorjaamoon, jossa korjaaja sitten ...
Parempi, soitat määrävvässä asemassa olevaan numerotiedusteluun ja kysyt korjaamon yhteystietoja, numerotiedustelu kertoo vain oman konsernin tiedot, ja vasta pitkän odottamisen jälkeen numeropalvelun oman salaisen systeemin mukaan ehkä kilpailijan tietoja.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti FinPhenom:
mutta yksinkertaisuudessaan jos joku haluaa käyttää jotain muuta niin käyttäkööt, ei se google sitä estä! Miksi googlen pitäisi muita mainostaa? Jos yritys on päässyt määräävään markkina-asemaan niin jotain se on tehnyt oikein, miksi sitä pitää rueta sakottamaan siitä että tekee asiat hyvin?
Siinä tilanteessa käyttäjä ei enään teekkään valintoja puhtaasti omasta tahdosta.

Kun on päässyt määräävään asemaan niin se sitä asemaa käyttäen se pyrkii saada muutkin omat palvelut samaan tilanteeseen. Ja nimenomaan asemaa hyväksikäyttäen varmistamaan että asema pysyy.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa (23.8.2017 10:31)
Huippusuosittu AccuWeather-sääsovellus on jäänyt kiinni käyttäjän sijainnin paikannuksen mahdollistavan datan keräämisestä, vaikka sovellusta on erikseen kielletty pääsemästä paikkatietoon käsiksi. ....
2 kommenttia
Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla (23.8.2017 09:00)
Kopteriyhtiö DJI on julkaisee uudelle Spark-minikopterilleen pakollisen ohjelmistopäivityksen, jolla pyritään korjaamaan laitteen virranhallinnassa havaitut virheet. DJI:n mukaan se julkaisee ....
Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä (23.8.2017 08:32)
Apple ei tavoittele ainakaan tällä hetkellä oman itsestään ajavan auton kehittämistä, kertoo The New York Times. Sen sijaan yhtiö keskittyy autojen autonomisen liikkumisen mahdollistavan järjestelmän ....
Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy (22.8.2017 11:43)
Luonnonilmiöillä voi olla yllättävän isoja seurauksia verkkopalveluiden toimintaan. Ne voivat häiritä niitä tai jossain tapauksissa jopa lisätä palveluiden käyttöä. Netflixin kohdalla Yhdysvalloissa ....
5 kommenttia
WhatsAppiin tuli Facebookista tuttu ominaisuus WhatsAppiin tuli Facebookista tuttu ominaisuus (22.8.2017 10:20)
WhatsAppin Oma tila -ominaisuus saa uusia ominaisuuksia, kun Facebook on lisännyt siihen mahdollisuuden luoda värikkäitä tekstimuotoisia tilapäivityksiä. Alun perin tilapäivitys oli lähinnä ....

Uutisarkisto