*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Google muutti kuvahakuaan, nyt tiedät mitä saat käyttää

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 14.1.2014 12:48 Kommentteja (2)

Google muutti kuvahakuaan, nyt tiedät mitä saat käyttää Google on lisännyt kuvahakupalvelunsa rajausominaisuuksiinsa käyttöoikeuden. Vuodesta 2009 hakupalvelusta löytynyt ominaisuus oli piiloitettu lisäasetusten taakse, kertoo Engadget.
Kuvien käyttöoikeudet voi nyt rajata suoraan muista rajausvalinnoista, kiitos tyytymättömän lakiprofessori Lawrence Lessigin. Creative Commonsin perustajajäsenen pettymykseksi kyseinen toiminto on ollut kateissa Googlen palvelusta. Bingistä se kuitenkin löytyi ja hän muisti ylistää Microsoftin palvelua blogissaan.

Lessig kertoo, että oli esittelemässä Microsoftin työntekijälle hakukoneiden heikkouksia ja käytti suosimaansa Googlea. Googlesta ei käyttöoikeusrajausta löytynyt, mutta kaveri pyysi esittelemään samaa Bingissä. Bingistähän ominaisuus löytyikin, joka tietysti nolostutti Lessigiä.

Google on nyt lisännyt ominaisuuden ja kiittänyt Lessigiä. Ominaisuus mahdollistaa rajaamaan kuvahaun vaihtoehdoin "saa käyttää uudelleen", "saa käyttää uudelleen kaupallisesti", "saa käyttää uudelleen ja muokata" ja "saa käyttää uudelleen kaupallisesti ja muokata".

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

114.1.2014 13:06

Ja mitenköhän tuoki päätetään että mitä saa käyttää ja mitä ei.


Win 8.1 | Intel i7 4790k 4.00GHZ | GTX 980 | 16GB DDR3 | 256GB SSD + 3TB HDD

214.1.2014 15:35
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Microsoft kehitti uuden piirin – Reaaliaikaista tekoäly palvelimiin Microsoft kehitti uuden piirin – Reaaliaikaista tekoäly palvelimiin (23.8.2017 14:54)
Microsoft esitteli Hot Chips -symposiumissa tekoälylaskentaan suunnitellun laskentakortin. Project Brainwave -nimellä tunnetun kehityshankkeen tavoitteena on luoda piiri, jonka avulla voidaan ....
Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa (23.8.2017 10:31)
Huippusuosittu AccuWeather-sääsovellus on jäänyt kiinni käyttäjän sijainnin paikannuksen mahdollistavan datan keräämisestä, vaikka sovellusta on erikseen kielletty pääsemästä paikkatietoon käsiksi. ....
2 kommenttia
Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla (23.8.2017 09:00)
Kopteriyhtiö DJI on julkaisee uudelle Spark-minikopterilleen pakollisen ohjelmistopäivityksen, jolla pyritään korjaamaan laitteen virranhallinnassa havaitut virheet. DJI:n mukaan se julkaisee ....
Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä (23.8.2017 08:32)
Apple ei tavoittele ainakaan tällä hetkellä oman itsestään ajavan auton kehittämistä, kertoo The New York Times. Sen sijaan yhtiö keskittyy autojen autonomisen liikkumisen mahdollistavan järjestelmän ....
Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy (22.8.2017 11:43)
Luonnonilmiöillä voi olla yllättävän isoja seurauksia verkkopalveluiden toimintaan. Ne voivat häiritä niitä tai jossain tapauksissa jopa lisätä palveluiden käyttöä. Netflixin kohdalla Yhdysvalloissa ....
5 kommenttia

Uutisarkisto