*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Elektroniikkamessujen erikoisemmat ilmestykset - CES 2014

Kirjoittaja Valtteri Ahonen (Google+) @ 11.1.2014 12:45 Kommentteja (1)

Elektroniikkamessujen erikoisemmat ilmestykset - CES 2014 CES 2014 on takana ja saimme jälleen nähdä liudan uusia televisioita, tabletteja, puhelimia ja muita perinteisiä laitteita uusilla ominaisuuksilla kuorrutettuna. Tavanomaisempien laitteiden lisäksi tapahtumassa esiteltiin joukko muita, hieman oudompia asioita.
Ehkä nämä laitteet ja keksinnöt ovat vain aikaansa edellä. Voihan olla, että muutaman vuoden päästä emme voisi kuvitella elävämme ilman alle kerättyjä hienouksia. Olkaa itse tuomareita.

Tekzillan listalla on esimerkiksi Mother (yläreunan kuvassa), jokakodin pieni elektroninen äiti, joka seuraa kaikkien perheenjäsenten tekemisiä. Sen varsinaista tekniikkaa kehutaan hienoksi, mutta markkinoinnissa voisi olla vielä viilaamista. Mother seuraa pienien mukana kannettavien lisälaitteiden avulla lähes kaikkea kuviteltavissa olevaa ja koostaa niistä muun muassa grafiikoita tarkasteltavaksi. Sen avulla saat esimerkiksi selville perheen liikunta- ja ruokailutottumukset, unirytmin ja kuinka tunnollisesti kaikki syövät vitamiininsa.

Mukaan listaukseen on päässyt myös Kolibree-sähköhammasharja, joka on varustettu muun muassa Bluetoothilla ja tallentaa jokaisen harjauskerran tiedot. Tietoja voi kootusti tarkastella ilmaisen mobiilisovelluksen kautta. Datasta selviää esimerkiksi harjasitko hampaita tarpeeksi kauan tai olitko kyllin huolellinen. Sovellus voi antaa hampaiden harjauksesta myös pisteitä, ja tiedot on helppo jakaa. Kukapa ei haluaisi maailman tietävän hammaspesutaidoistaan!Mashable on bongannut hammasharjan listalleen niin ikään. Lisäksi oudoimmat-listalle on päätynyt Grillbot-robotti, joka muistuttaa ulkoisesti paljon nykypäivän robotti-imureita, mutta sen pohjassa on metalliharjakset. Robotti ajelee grillin päällä ja sen tarkoituksena on puhdistaa ritilä erityisesti liharuoista kiinni palavasta kuonasta automaattisesti. Ja mikä parasta, robotin voi jopa ladata!

Mobiilipuolen poiminnaksi voisi valita vaikkapa Trewgrip-näppäimistön, joka on ainakin äkkivilkaisulta hyvin omituisen oloinen, mutta toisaalta kekseliäs konsepti. Sen keskellä on paikka laitteelle, ja takapuolella näppäimet kirjoittamista varten. Näppäinten mukaiset valot etupuolella kertovat, mitä käyttäjä painelee. Aika näyttää, lähteekö idea elämään, mutta äkkiseltään on vaikea uskoa kovinkaan monen haluavat kännykkäänsä pienen läppärin kokoista näppäimistöä. Tablettien työkäytössä laite voi ehkä näyttää kyntensä, jos sellaisia on.Bongasitko tämän vuoden CES:stä jotain erikoista tai muutoin huomionarvoista, joka on jäänyt meiltä bongaamatta? Kerro kommenteissa.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

112.1.2014 0:07

Hauska yksityiskohta tuosta Trewgripistä hyppäs esille... "Tätä laitetta voi käyttää hiiren tavoin kallistelemalla sitä, mutta en voi juuri nyt esitellä sitä teille, koska tämä on iPad eikä tässä ole hiiren osoitinta" Olisiko kannattanut valita esittelylaite paremmin, jotta olis ollu mahdollisuus esitellä laitteen kaikki ominaisuudet?


AMD FX-6300 @4,4GHz/Asus M5A99X EVO R2.0/Ram: 10GB DDR3 /Magicool DIY watercooling /Asus GTX650 Direct CU 1GB /Silverstone 500W Strider plus modular /Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 7.1 SB1040 /Intel 330 120Gb SSD + SG Barracuda 7200.10 250Gb + SG Momentus 5400.6 500Gb + WD 5400RPM 250Gb /Fractal Design ARC XL /Samsung 940BF & Syncmaster TA350 & Eizo Flexscan S1910/Samsung Bluray Combo SATA 12X /Razer Lycosa /Razer Carcharias & Creative Desktop theater 5.1 DTT2500 Digital /Razer Naga /Win 8.1 Pro 64

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri (18.11.2017 19:46)
Animaatiostudioista se kuuluisin, Pixar, on julkaissut historiansa aikana valtaisasti huippusuosittuja elokuvia, joista osalle, kuten yhtiön huippusuosioon johdattaneelle Toy Storylle, on julkaistu ....
Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
6 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....
Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva (17.11.2017 19:20)
Kuten monet varmasti ovat huomanneet, niin Netflix pitää kovasti supersankareista. Yhtiöllä on varsin lämmin suhde Marvelin sankareihin, ja Netflixissä onkin tänään julkaistun uuden The Punisher ....

Uutisarkisto