*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Elektroniikkamessujen erikoisemmat ilmestykset - CES 2014

Kirjoittaja Valtteri Ahonen (Google+) @ 11.1.2014 12:45 Kommentteja (1)

Elektroniikkamessujen erikoisemmat ilmestykset - CES 2014 CES 2014 on takana ja saimme jälleen nähdä liudan uusia televisioita, tabletteja, puhelimia ja muita perinteisiä laitteita uusilla ominaisuuksilla kuorrutettuna. Tavanomaisempien laitteiden lisäksi tapahtumassa esiteltiin joukko muita, hieman oudompia asioita.
Ehkä nämä laitteet ja keksinnöt ovat vain aikaansa edellä. Voihan olla, että muutaman vuoden päästä emme voisi kuvitella elävämme ilman alle kerättyjä hienouksia. Olkaa itse tuomareita.

Tekzillan listalla on esimerkiksi Mother (yläreunan kuvassa), jokakodin pieni elektroninen äiti, joka seuraa kaikkien perheenjäsenten tekemisiä. Sen varsinaista tekniikkaa kehutaan hienoksi, mutta markkinoinnissa voisi olla vielä viilaamista. Mother seuraa pienien mukana kannettavien lisälaitteiden avulla lähes kaikkea kuviteltavissa olevaa ja koostaa niistä muun muassa grafiikoita tarkasteltavaksi. Sen avulla saat esimerkiksi selville perheen liikunta- ja ruokailutottumukset, unirytmin ja kuinka tunnollisesti kaikki syövät vitamiininsa.

Mukaan listaukseen on päässyt myös Kolibree-sähköhammasharja, joka on varustettu muun muassa Bluetoothilla ja tallentaa jokaisen harjauskerran tiedot. Tietoja voi kootusti tarkastella ilmaisen mobiilisovelluksen kautta. Datasta selviää esimerkiksi harjasitko hampaita tarpeeksi kauan tai olitko kyllin huolellinen. Sovellus voi antaa hampaiden harjauksesta myös pisteitä, ja tiedot on helppo jakaa. Kukapa ei haluaisi maailman tietävän hammaspesutaidoistaan!Mashable on bongannut hammasharjan listalleen niin ikään. Lisäksi oudoimmat-listalle on päätynyt Grillbot-robotti, joka muistuttaa ulkoisesti paljon nykypäivän robotti-imureita, mutta sen pohjassa on metalliharjakset. Robotti ajelee grillin päällä ja sen tarkoituksena on puhdistaa ritilä erityisesti liharuoista kiinni palavasta kuonasta automaattisesti. Ja mikä parasta, robotin voi jopa ladata!

Mobiilipuolen poiminnaksi voisi valita vaikkapa Trewgrip-näppäimistön, joka on ainakin äkkivilkaisulta hyvin omituisen oloinen, mutta toisaalta kekseliäs konsepti. Sen keskellä on paikka laitteelle, ja takapuolella näppäimet kirjoittamista varten. Näppäinten mukaiset valot etupuolella kertovat, mitä käyttäjä painelee. Aika näyttää, lähteekö idea elämään, mutta äkkiseltään on vaikea uskoa kovinkaan monen haluavat kännykkäänsä pienen läppärin kokoista näppäimistöä. Tablettien työkäytössä laite voi ehkä näyttää kyntensä, jos sellaisia on.Bongasitko tämän vuoden CES:stä jotain erikoista tai muutoin huomionarvoista, joka on jäänyt meiltä bongaamatta? Kerro kommenteissa.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

112.1.2014 0:07

Hauska yksityiskohta tuosta Trewgripistä hyppäs esille... "Tätä laitetta voi käyttää hiiren tavoin kallistelemalla sitä, mutta en voi juuri nyt esitellä sitä teille, koska tämä on iPad eikä tässä ole hiiren osoitinta" Olisiko kannattanut valita esittelylaite paremmin, jotta olis ollu mahdollisuus esitellä laitteen kaikki ominaisuudet?


AMD FX-6300 @4,4GHz/Asus M5A99X EVO R2.0/Ram: 10GB DDR3 /Magicool DIY watercooling /Asus GTX650 Direct CU 1GB /Silverstone 500W Strider plus modular /Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 7.1 SB1040 /Intel 330 120Gb SSD + SG Barracuda 7200.10 250Gb + SG Momentus 5400.6 500Gb + WD 5400RPM 250Gb /Fractal Design ARC XL /Samsung 940BF & Syncmaster TA350 & Eizo Flexscan S1910/Samsung Bluray Combo SATA 12X /Razer Lycosa /Razer Carcharias & Creative Desktop theater 5.1 DTT2500 Digital /Razer Naga /Win 8.1 Pro 64

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huippusuosittu CCleaner meni myyntiin – Avast osti sen Huippusuosittu CCleaner meni myyntiin – Avast osti sen (21.7.2017 09:36)
Ilmaista virustorjuntaohjelmistoa kehittävä Avast on päättänyt ostaa huippusuosittua CCleaner-siivousohjelmaa kehittävän Piriformin. Tarkoituksena on tarjota CCleaneria jatkossakin omana tuotteenaan, ....
5 kommenttia
Applen ja akkuvalmistaja sopimukseen – Poikiiko tuotantoa Uudenkaupungin tehtaalle? Applen ja akkuvalmistaja sopimukseen – Poikiiko tuotantoa Uudenkaupungin tehtaalle? (21.7.2017 08:54)
Apple ja kiinalainen akkuvalmistaja Contemporary Amperex Technology (CATL) ovat solmineet salassapitosopimuksen, uutisoi Yicai Global . Mielenkiintoiseksi sopimuksen tekee suomalaisten näkökulmasta ....
Samsungin syksyn kovin julkistus nähdään elokuun 23. päivä Samsungin syksyn kovin julkistus nähdään elokuun 23. päivä (21.7.2017 08:26)
Ei tarvitse olla kovin kummoinen meedio arvatakseen, että Samsungin seuraava Note-malliston älypuhelin julkistetaan viime vuoden tapaan elokuussa. Vielä vähemmän selvännäkijän taitoja tarvitaan ....
2 kommenttia
OnePlussalta päivitys huippupuhelimelle, korjaa hätäpuheluongelman OnePlussalta päivitys huippupuhelimelle, korjaa hätäpuheluongelman (20.7.2017 23:10)
OnePlus on julkaissut päivityksen OnePlus 5 -huippupuhelimelleen. Oxygen OS 4.5.6 on kuitenkin vain minimaalinen päivitys, joka ainoastaan korjaa yhden, mutta mahdollisesti sitäkin kohtalokkaamman ongelman. ....
Windows levittäytyy kaikkialle – Tältä näyttää Windows termostaatissa Windows levittäytyy kaikkialle – Tältä näyttää Windows termostaatissa (20.7.2017 12:16)
Älypuhelinbuumin laantuessa teknologiayhtiöiden fokus on siirtynyt levittämään langattoman tiedonsiirron mahdollisuuksia arkipäiväisempiin laitteisiin, joissa tiedonkäsittelyllä saadaan aikaa ....
10 kommenttia

Uutisarkisto