*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Elektroniikkamessujen erikoisemmat ilmestykset - CES 2014

Kirjoittaja Valtteri Ahonen (Google+) @ 11.1.2014 12:45 Kommentteja (1)

Elektroniikkamessujen erikoisemmat ilmestykset - CES 2014 CES 2014 on takana ja saimme jälleen nähdä liudan uusia televisioita, tabletteja, puhelimia ja muita perinteisiä laitteita uusilla ominaisuuksilla kuorrutettuna. Tavanomaisempien laitteiden lisäksi tapahtumassa esiteltiin joukko muita, hieman oudompia asioita.
Ehkä nämä laitteet ja keksinnöt ovat vain aikaansa edellä. Voihan olla, että muutaman vuoden päästä emme voisi kuvitella elävämme ilman alle kerättyjä hienouksia. Olkaa itse tuomareita.

Tekzillan listalla on esimerkiksi Mother (yläreunan kuvassa), jokakodin pieni elektroninen äiti, joka seuraa kaikkien perheenjäsenten tekemisiä. Sen varsinaista tekniikkaa kehutaan hienoksi, mutta markkinoinnissa voisi olla vielä viilaamista. Mother seuraa pienien mukana kannettavien lisälaitteiden avulla lähes kaikkea kuviteltavissa olevaa ja koostaa niistä muun muassa grafiikoita tarkasteltavaksi. Sen avulla saat esimerkiksi selville perheen liikunta- ja ruokailutottumukset, unirytmin ja kuinka tunnollisesti kaikki syövät vitamiininsa.

Mukaan listaukseen on päässyt myös Kolibree-sähköhammasharja, joka on varustettu muun muassa Bluetoothilla ja tallentaa jokaisen harjauskerran tiedot. Tietoja voi kootusti tarkastella ilmaisen mobiilisovelluksen kautta. Datasta selviää esimerkiksi harjasitko hampaita tarpeeksi kauan tai olitko kyllin huolellinen. Sovellus voi antaa hampaiden harjauksesta myös pisteitä, ja tiedot on helppo jakaa. Kukapa ei haluaisi maailman tietävän hammaspesutaidoistaan!Mashable on bongannut hammasharjan listalleen niin ikään. Lisäksi oudoimmat-listalle on päätynyt Grillbot-robotti, joka muistuttaa ulkoisesti paljon nykypäivän robotti-imureita, mutta sen pohjassa on metalliharjakset. Robotti ajelee grillin päällä ja sen tarkoituksena on puhdistaa ritilä erityisesti liharuoista kiinni palavasta kuonasta automaattisesti. Ja mikä parasta, robotin voi jopa ladata!

Mobiilipuolen poiminnaksi voisi valita vaikkapa Trewgrip-näppäimistön, joka on ainakin äkkivilkaisulta hyvin omituisen oloinen, mutta toisaalta kekseliäs konsepti. Sen keskellä on paikka laitteelle, ja takapuolella näppäimet kirjoittamista varten. Näppäinten mukaiset valot etupuolella kertovat, mitä käyttäjä painelee. Aika näyttää, lähteekö idea elämään, mutta äkkiseltään on vaikea uskoa kovinkaan monen haluavat kännykkäänsä pienen läppärin kokoista näppäimistöä. Tablettien työkäytössä laite voi ehkä näyttää kyntensä, jos sellaisia on.Bongasitko tämän vuoden CES:stä jotain erikoista tai muutoin huomionarvoista, joka on jäänyt meiltä bongaamatta? Kerro kommenteissa.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

112.1.2014 0:07

Hauska yksityiskohta tuosta Trewgripistä hyppäs esille... "Tätä laitetta voi käyttää hiiren tavoin kallistelemalla sitä, mutta en voi juuri nyt esitellä sitä teille, koska tämä on iPad eikä tässä ole hiiren osoitinta" Olisiko kannattanut valita esittelylaite paremmin, jotta olis ollu mahdollisuus esitellä laitteen kaikki ominaisuudet?


AMD FX-6300 @4,4GHz/Asus M5A99X EVO R2.0/Ram: 10GB DDR3 /Magicool DIY watercooling /Asus GTX650 Direct CU 1GB /Silverstone 500W Strider plus modular /Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 7.1 SB1040 /Intel 330 120Gb SSD + SG Barracuda 7200.10 250Gb + SG Momentus 5400.6 500Gb + WD 5400RPM 250Gb /Fractal Design ARC XL /Samsung 940BF & Syncmaster TA350 & Eizo Flexscan S1910/Samsung Bluray Combo SATA 12X /Razer Lycosa /Razer Carcharias & Creative Desktop theater 5.1 DTT2500 Digital /Razer Naga /Win 8.1 Pro 64

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Esineiden murskaus hydraulisella prässillä onnistuu nyt myös Androidilla ja iOS:lla Esineiden murskaus hydraulisella prässillä onnistuu nyt myös Androidilla ja iOS:lla (23.4.2017 17:55)
Tamperelainen Hydraulic Press Channel ja Johannes Linnama ovat tehneet mobiilipelin, joka antaa pelaajalle mahdollisuuden kokeilla esineiden murskausta hydraulisella prässillä. Hydraulic ....
Suosituimpaan BitTorrent-sovellukseen suuri muutos: Siirtyy verkkoselaimeen Suosituimpaan BitTorrent-sovellukseen suuri muutos: Siirtyy verkkoselaimeen (22.4.2017 20:50)
Markkinoiden suosituin BitTorrent-sovellus (ainakin länsimaissa) uTorrent (tai µTorrent) on tekemässä suuria uudistuksia. Vuonna 2005 ensimmäistä kertaa julkaistu sovellus on tarjonnut kuluttajille ....
1 kommentti
Microsoft haastaa Chromebookit uusilla Surface-laitteilla Microsoft haastaa Chromebookit uusilla Surface-laitteilla (22.4.2017 20:16)
Microsoftin viime vuosien onnistuneimmat laitteet ovat kantaneet Surface-brändin nimeä. Yhtiön Windows 10 -tabletit ja -läppärit ovat keränneet valtavasti kehuja, jonka lisäksi myyntilukematkin ....
Galaxy S8:n punertava näyttö saa korjauksen, mutta poistaako se ongelmaa? Galaxy S8:n punertava näyttö saa korjauksen, mutta poistaako se ongelmaa? (22.4.2017 20:00)
Samsungin uutuuslaite Galaxy S8 on saapunut jo ensimmäisten ennakkotilaajien kätösiin ympäri maailman ja Suomessakin laite saapuu kauppoihin ensi viikolla, mutta Samsungilla on yhä yksi ongelma ....
Tietojen mukaan uusia, kiiltäviä Pokémoneja saapumassa pian Tietojen mukaan uusia, kiiltäviä Pokémoneja saapumassa pian (22.4.2017 18:29)
Viime vuoden sensaatiopeli Pokémon Go on edelleen suosittu, ainakin silloin, kun päivityksiä saapuu. Päivityksiä ja sitä myöten uusia Pokémoneja on aiempien tietojen mukaan määrä odottaa vasta ....

Uutisarkisto