*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Unohda kömpelöt Google Glassit - Innovega siirtää datan piilolinssille

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 3.1.2014 16:53

Unohda kömpelöt Google Glassit - Innovega siirtää datan piilolinssille Puettavaan teknologiaan erikoistunut startup-yritys Innovega on kehittänyt iOptik-teknologian, joka mahdollistaa lisätyn todellisuuden (augmented reality) näkymän siirtämisen piilolinssille.
Cnet raportoi tänään startup-yrityksestä nimeltä Innovega, joka on kehittänyt uudentyyppisen lisättyä todellisuutta hyödyntävän järjestelmän. Yrityksen iOptik-teknologiaan perustuva järjestelmä koostuu kevyistä teräväpiirtolaseista ja erikoisvalmisteisista piilolinsseistä, jotka yhdessä luovat virtuaalinäkymän Google Glassin tapaan ilman raskaita ja kömpelöitä virtuaalilaseja.

Innovega kehuu uuden järjestelmän mahdollistavan samanaikaisen keskittymisen sekä kaukana että lähellä oleviin kohteisiin: piilolinssit toimivat normaaliin tapaan, kun taas lasit heijastavat tiedot näkökenttään. Tilanteissa, joissa käyttäjä ei halua näkymään heijastetun tiedon häiritsevän häntä, hänen tarvitsee vain ottaa lasit pois päästä.

Kahden eri laitteen käyttö mahdollistaa sekä sivuille jäävät tietoikkunat että koko näkökentän kattavan heijastusnäkymän. Innovegan toimitusjohtaja Stephen Willey lupaa myös, että "mikä tahansa toimii älypuhelimessasi, tulee toimimaan myös järjestelmässämme, teräväpiirtotarkkuudella".

Lasien prototyyppi pitää sisällään ainoastaan mikroprojektorit - laitteeseen kytkettävät mahdolliset lisälaitteet, kuten kamera, kosketusohjaus ja audiolaitteet, tekevät laseista luonnollisesti hieman raskaammat. Piilolinssien kerrotaan toimivan ilman laseja aivan kuin normaalien näköä korjaavien piilolinssien. Tällä hetkellä järjestelmä on yhteensopiva ainoastaan Android-laitteiden kanssa, mutta myös muiden käyttöjärjestelmien tuki on työn alla.

Innovega aikoo esitellä järjestelmäänsä ensi viikolla CES-messuilla Las Vegasissa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Piraattikirjeiden karu todellisuus – 100 euron korvauksesta yli 33 000 euroa maksettavaa Piraattikirjeiden karu todellisuus – 100 euron korvauksesta yli 33 000 euroa maksettavaa (20.9.2017 11:55)
Markkinaoikeus tuomitsi viime viikon perjantaina suomalaismiehen maksamaan 100 euron vahingonkorvauksen Scanbox Entertainment A/S:lle A Walk Among the Tombstones -elokuvan luvattomasta jakamisesta ....
AR-sovellusten vyöry alkoi iPhonelle – Näihin asioihin laajennettua todellisuutta hyödynnetään AR-sovellusten vyöry alkoi iPhonelle – Näihin asioihin laajennettua todellisuutta hyödynnetään (20.9.2017 11:24)
Apple julkaisi eilen iOS 11:n iPhonelle ja iPadille. Uusi käyttöjärjestelmä tuo runsaasti teknisiä parannuksia ja muita uusia ominaisuuksia, joista yhtenä merkittävänä lisäyksenä esimerkiksi ....
Google lähtee hintakisaan – Julkaisee halvan älykaiuttimen Google lähtee hintakisaan – Julkaisee halvan älykaiuttimen (20.9.2017 10:47)
Droid-Life-sivustolla päästiin käsiksi lokakuun 4. päivänä julkaistavien Pixel 2 -älypuhelimien lehdistökuviin. Samana päivänä Google aikoo esitellä San Franciscossa myös uuden kaiutintuotteen, ....
Kuvat vuotivat – Tältä näyttää Google Pixel 2 ja Pixel 2 XL Kuvat vuotivat – Tältä näyttää Google Pixel 2 ja Pixel 2 XL (20.9.2017 10:35)
Droid-life-verkkosivusto on osunut jonkinlaiseen kultasuoneen Googlen syksyn uutuustuotteiden osalta. Sivusto on nimittäin saanut käsiinsä uusien Pixel 2 -puhelimien lehdistökuvat sekä puhelimien ....
Verkkokauppajätin tabletti päivittyi ja hinta tippui 35% Verkkokauppajätin tabletti päivittyi ja hinta tippui 35% (20.9.2017 09:06)
Verkkokauppajätti on uudistanut sen Fire-tablettien mallistoa uudella versiolla Fire HD 10 -tabletista. Noin kymppituumainen tabletti saa uusia ominaisuuksia, mutta hinta on entistä alhaisempi. ....

Uutisarkisto