*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Unohda kömpelöt Google Glassit - Innovega siirtää datan piilolinssille

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 3.1.2014 16:53

Unohda kömpelöt Google Glassit - Innovega siirtää datan piilolinssille Puettavaan teknologiaan erikoistunut startup-yritys Innovega on kehittänyt iOptik-teknologian, joka mahdollistaa lisätyn todellisuuden (augmented reality) näkymän siirtämisen piilolinssille.
Cnet raportoi tänään startup-yrityksestä nimeltä Innovega, joka on kehittänyt uudentyyppisen lisättyä todellisuutta hyödyntävän järjestelmän. Yrityksen iOptik-teknologiaan perustuva järjestelmä koostuu kevyistä teräväpiirtolaseista ja erikoisvalmisteisista piilolinsseistä, jotka yhdessä luovat virtuaalinäkymän Google Glassin tapaan ilman raskaita ja kömpelöitä virtuaalilaseja.

Innovega kehuu uuden järjestelmän mahdollistavan samanaikaisen keskittymisen sekä kaukana että lähellä oleviin kohteisiin: piilolinssit toimivat normaaliin tapaan, kun taas lasit heijastavat tiedot näkökenttään. Tilanteissa, joissa käyttäjä ei halua näkymään heijastetun tiedon häiritsevän häntä, hänen tarvitsee vain ottaa lasit pois päästä.

Kahden eri laitteen käyttö mahdollistaa sekä sivuille jäävät tietoikkunat että koko näkökentän kattavan heijastusnäkymän. Innovegan toimitusjohtaja Stephen Willey lupaa myös, että "mikä tahansa toimii älypuhelimessasi, tulee toimimaan myös järjestelmässämme, teräväpiirtotarkkuudella".

Lasien prototyyppi pitää sisällään ainoastaan mikroprojektorit - laitteeseen kytkettävät mahdolliset lisälaitteet, kuten kamera, kosketusohjaus ja audiolaitteet, tekevät laseista luonnollisesti hieman raskaammat. Piilolinssien kerrotaan toimivan ilman laseja aivan kuin normaalien näköä korjaavien piilolinssien. Tällä hetkellä järjestelmä on yhteensopiva ainoastaan Android-laitteiden kanssa, mutta myös muiden käyttöjärjestelmien tuki on työn alla.

Innovega aikoo esitellä järjestelmäänsä ensi viikolla CES-messuilla Las Vegasissa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

PlayStation 4:n voittokulku jatkuu – Jo yli 50 miljoonaa myytyä konsolia PlayStation 4:n voittokulku jatkuu – Jo yli 50 miljoonaa myytyä konsolia (7.12.2016 18:31)
Sony on onnistunut myymään jo yli 50 miljoonaa PlayStation 4 -pelikonsolia. Lukemaan sisältyy niin vuonna 2013 lanseeratun PlayStation 4:n myynti kuin tänä syksynä esitellyn PlayStation 4 Pron myyntikin. ....
Chrome päivittyy Androidilla – Sisältää uuden lataushallinnan Chrome päivittyy Androidilla – Sisältää uuden lataushallinnan (7.12.2016 18:13)
Tietokoneille vähän aika sitten julkaistussa Chrome 55:ssä huomattavin muutos aiempaan oli flash-selainlaajennoksen kytkeminen pois päältä oletuksena. Androidilla moiselle ei ole tarvetta, sillä ....
iPhonen muisti täynnä? Näillä ohjeilla saat lisää tallennustilaa iPhonen muisti täynnä? Näillä ohjeilla saat lisää tallennustilaa (6.12.2016 13:53)
Jos omistat 16 gigatavun tallennusmuistilla varustetun iPhonen tai iPadin, on laitteesi näytöllä melko varmasti vilahtanut silloin tällöin Tallennustila melkein täynnä -varoitus, joka ilmoittaa ....
Kauppa ilman kassalla jonottamista – Amazon aikoo tehdä siitä totta Kauppa ilman kassalla jonottamista – Amazon aikoo tehdä siitä totta (6.12.2016 12:26)
Amazon on jo neljän vuoden ajan kehittänyt ruokakauppaa, josta voisi yksinkertaisesti lähteä pois kun ostokset on kerätty hyllyiltä kauppakassiin. Kassalla jonottaminen jäisi historiaan kokonaan. ....
5 kommenttia
Netflix lupaa tuplasti enemmän sisältöä – Panostaa tosi-TV:hen Netflix lupaa tuplasti enemmän sisältöä – Panostaa tosi-TV:hen (6.12.2016 11:17)
Netflix aikoo kaksinkertaistaa alkuperäistuotantojen ensi vuonna, kertoo yhtiön sisältöjohtaja Ted Sarandos. Tämän vuoden aikana Netflix saanut valmiiksi omia tuotantoja noin 500 tunnin verran ....
2 kommenttia

Uutisarkisto