*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Unohda kömpelöt Google Glassit - Innovega siirtää datan piilolinssille

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 3.1.2014 16:53

Unohda kömpelöt Google Glassit - Innovega siirtää datan piilolinssille Puettavaan teknologiaan erikoistunut startup-yritys Innovega on kehittänyt iOptik-teknologian, joka mahdollistaa lisätyn todellisuuden (augmented reality) näkymän siirtämisen piilolinssille.
Cnet raportoi tänään startup-yrityksestä nimeltä Innovega, joka on kehittänyt uudentyyppisen lisättyä todellisuutta hyödyntävän järjestelmän. Yrityksen iOptik-teknologiaan perustuva järjestelmä koostuu kevyistä teräväpiirtolaseista ja erikoisvalmisteisista piilolinsseistä, jotka yhdessä luovat virtuaalinäkymän Google Glassin tapaan ilman raskaita ja kömpelöitä virtuaalilaseja.

Innovega kehuu uuden järjestelmän mahdollistavan samanaikaisen keskittymisen sekä kaukana että lähellä oleviin kohteisiin: piilolinssit toimivat normaaliin tapaan, kun taas lasit heijastavat tiedot näkökenttään. Tilanteissa, joissa käyttäjä ei halua näkymään heijastetun tiedon häiritsevän häntä, hänen tarvitsee vain ottaa lasit pois päästä.

Kahden eri laitteen käyttö mahdollistaa sekä sivuille jäävät tietoikkunat että koko näkökentän kattavan heijastusnäkymän. Innovegan toimitusjohtaja Stephen Willey lupaa myös, että "mikä tahansa toimii älypuhelimessasi, tulee toimimaan myös järjestelmässämme, teräväpiirtotarkkuudella".

Lasien prototyyppi pitää sisällään ainoastaan mikroprojektorit - laitteeseen kytkettävät mahdolliset lisälaitteet, kuten kamera, kosketusohjaus ja audiolaitteet, tekevät laseista luonnollisesti hieman raskaammat. Piilolinssien kerrotaan toimivan ilman laseja aivan kuin normaalien näköä korjaavien piilolinssien. Tällä hetkellä järjestelmä on yhteensopiva ainoastaan Android-laitteiden kanssa, mutta myös muiden käyttöjärjestelmien tuki on työn alla.

Innovega aikoo esitellä järjestelmäänsä ensi viikolla CES-messuilla Las Vegasissa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Google järkevöittää musiikkipalveluitaan – Yhdistää kaksi yhdeksi uudeksi Google järkevöittää musiikkipalveluitaan – Yhdistää kaksi yhdeksi uudeksi (28.7.2017 12:30)
Googlen strategia musiikkipalveluiden osalta on ollut vähintäänkin hämmentävä, sillä nettijätti on yrittänyt kahmia markkinoita monella kärjellä. Toisaalta Google Play Musicin kautta ja toisaalta ....
Jääkö Essential-puhelin sittenkin pelkäksi paperijulkaisuksi? Johtajat katoavat yhtiöstä Jääkö Essential-puhelin sittenkin pelkäksi paperijulkaisuksi? Johtajat katoavat yhtiöstä (28.7.2017 11:05)
Androidin perustaneella Andy Rubinilla tuntuisi olevan täysi työ pitää uuden Essential-kasvuyrityksen rivit kunnossa. Yhtiöstä on jo lähtenyt muutama keskeinen johtaja ja nyt Google on napannut ....
Apple ei tapa iPodia vieläkään – Kaksi mallia siivottiin pois myynnistä Apple ei tapa iPodia vieläkään – Kaksi mallia siivottiin pois myynnistä (28.7.2017 10:07)
Älypuhelimien ja suoratoistopalveluiden myötä kuluttajilla on ollut melko vähän syitä ostaa MP3-soittimia, minkä takia iPodien myyntikin on kuihtunut vuosi vuodelta pienemmäksi. Applen tavoitteena ....
Qualcomm lupaa huimia parannuksia sovelluksiin tekoälyn avulla Qualcomm lupaa huimia parannuksia sovelluksiin tekoälyn avulla (28.7.2017 08:31)
Tällä hetkellä näyttäisi olevan melkolailla selvää, että tekoälyssä ja neuroverkoissa on laskennan tulevaisuus. Ainakin Kiinassa aiotaan olla tällä saralla maailman ykkösiä. Rautatason ratkaisuja ....
HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat (27.7.2017 13:03)
VR-lasien yksi suurimmista kompastuskivistä on ollut vaatimus ulkopuolisille laitteille. Ne eivät ole olleet itsenäisiä koneita, vaan lähinnä lisälaitteita PC- tai konsolipelaamiseen tai vaihtoehtoisesti ....

Uutisarkisto