*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft haluaa päästä eroon salasanoista

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 16.12.2013 14:36 Kommentteja (5)

Microsoft haluaa päästä eroon salasanoista Microsoft on liittynyt uuteen FIDO Alliance -ryhmittymään (Fast IDentity Online), jonka tavoitteena on kehittää salasanat verkkopalveluissa korvaavia tunnistus- ja varmennusmenetelmiä. Ryhmään kuuluu jo muiden muassa Google, Lenovo, PayPal ja MasterCard.
Salasana on periaatteessa varsin kelvollinen tapa suojata omat tiedot verkossa. Käytäntö on kuitenkin osoittanut, että käyttäjätunnus-salasana-kombinaatio on monille liian työläs tapa kirjautua verkkopalveluihin. Tämän takia ihmiset ovat päätyneet käyttämään helposti muistettavia, mutta suojaustasoltaan erittäin heikkoja salasanoja. Lisäksi ihmisillä on taipumus käyttää samoja salasanoja useassa eri palvelussa. Korvaavalle menetelmälle on siis tilausta.

Tänä syksynä paljastuneessa Adobe-vuodossa noin 150 miljoonan tunnuksen tiedot päätyivät vääriin käsiin. Vuotaneita salasanoja analysoimalla selvisi, että kaikista suosituin salasana oli 123456. Se oli yli lähes neljä kertaa suositumpi kuin toiseksi suosituin salasana (123456789).

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

116.12.2013 15:54

Tai sitten ihan jokaisella tilillä/rekisteröinnillä ei ole mitään merkitystä. Oikeastaan itsellä ei ole yhtäkään tiliä jonka menettäminen tai väärinkäyttö vaikuttaisi elämääni millään tavalla.

216.12.2013 16:39

Aika moni minun tunnuksista on sarjaa 'ASafsfsk' salasanalla 'asdasd' tms. Nämä ns. "oikeat" tunnukset sisältää sit oikean salasanankin. Ei kiinnosta jokatoiselle sivulle antaa salasanaa jos on kertakäyttöluonteinen.

317.12.2013 8:05

Voisi kysyä juuri mitä ensimmäinen postaaja jo sanoi.

Onko noilla typerillä kirjautumisvaatimuksilla edes merkitystä. Taitaa joidenkin salasanat olla typeriä kun joutuu kirjautumaan tyhjänpäiväisiin palveluihin. Jotkut palvelut pakottaa kirjautumiseen vaikka henkilö haluaa vain lukea asioita.

Vaikka tuo voi auttaa niitä ihmisiä jotka eivät vaivaudu käyttämään parempia salasanoja tai ovat liian laiskoja kirjoittamaan tai muistamaan salasanoja, niin toisaalta tuo heikentää niiden tietoturvaa jotka käyttävät hyviä salasanoja ellei vaihtoehtoisia parempia tapoja myös sallita.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.12.2013 @ 08:06

417.12.2013 13:24

Tämä "ongelma" ratkeaa salasanamanagerin oikealla käytöllä.

Uutinen ei juuri kerro tästä allianssista. Jos tarkoitus on hoitaa tunnistautuminen autentikoitumalla johonkin toiseen, tunnettuun ja turvalliseen palveluun (esim google tai fb), niin sehän helpottaa elämää ja voi olla järkevää. Toisaalta jos tarkoituksena on nysvätä joidenkin sormenjälkien kanssa a la Apple, niin en ole vakuuttunut.

Salasana on kuitenkin lähes ilmainen ja vaihdettavissa helposti ja näitä etuja monessa muussa tunnistautumismenetelmässä ei ole.

517.12.2013 20:23
nimeton5345
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti keskonen:
... tunnettuun ja turvalliseen palveluun (esim google tai fb)...
Heh, hauskasti sanottu - tuo 'turvallinen' sai repeämään noihin vakoiluohjelmiin liitettynä :D

Vakavasti puhuen, eipä ole tullut vastaan yhtään palvelua, johon olisi mitään syytä antaa arkoja tietoja kuten puhelinnumeroa. Katuosoite on toki tarpeen lyhennetyn nimen lisäksi nettikaupoissa, mutta kaikki todellisen tiedon jakelu mihinkään 'palveluun' on kerrassaan typerää...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
1 kommentti
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
2 kommenttia

Uutisarkisto