*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Videolla: Maailman ensimmäisen metallisen 3D-tulostetun aseen koeammunnat

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 7.11.2013 18:55 Kommentteja (9)

Videolla: Maailman ensimmäisen metallisen 3D-tulostetun aseen koeammunnat Yhdysvaltalainen Solid Concepts -yhtiö on kertonut valmistaneensa maailman ensimmäisen metallisen 3D-tulostetun käsiaseen. Toukokuussa suoritettiin koeammunnat maailman ensimmäisellä 3D-tulostetulla aseella, mutta sen valmistusmateriaali oli muovi.
Solid Concepts käytti aseen valmistukseen lasersintrausmenetelmää ja sen mallina on käytetty Colt M1911 -pistoolia. Tulostetulla aseella on ammuttu 50 luotia, joten se näyttäisi toimivan siinä tarkoituksessa mihin se on suunniteltukin.

Yhtiön mukaan sen toimintansa on täysin laillista, koska sillä on liittovaltion myöntämä lupa aseiden valmistukseen. Solid Conceptsin mukaan heidän tiedossa ei ole, että kenelläkään muulla 3D-tulostuspalveluita tarjoavalla taholla olisi vastaava lupa.

Ylemmässä videossa esitellään tulostetun aseen koeammuntoja. Alemmassa videossa kerrotaan miten aseen valmistukseen käytetty lasersintraus toimii käytännössä.Tägit: 3D-tulostus
Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

17.11.2013 19:20

Saa nähdä milloin pimeiden aseiden myynti lähtee käsistä. Katukaupassa arvo on aika iso aseille mitkä ei ole jäljitettävissä. Lisäksi tuossa ei ole niin paljon riskejä kiinnijäämiseen kuin salakuljettamisessa.


Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

27.11.2013 19:33
Partakarhu
Vahvistamaton

Kyllä tuolla mentelmällä tuotettujen aseiden yleistymisessä tod. näk. tovi menee, sillä itse valmistusainee, sekä varsinkin laitteet ovat hyvinkin arvokkaita. Vaatii myös melko paljon osaamista ko. alalta, joten jos katukauppaan ilmestyisi paljon printattuja aseita, olisi potentiaalisten valmistajien rajaaminen toistaiseksi helppoa koneiden vähyyden vuoksi.

37.11.2013 20:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:
Saa nähdä milloin pimeiden aseiden myynti lähtee käsistä. Katukaupassa arvo on aika iso aseille mitkä ei ole jäljitettävissä. Lisäksi tuossa ei ole niin paljon riskejä kiinnijäämiseen kuin salakuljettamisessa.
Aika laaduttomia, ja epätarkkoja, tuskin tuommoinen laite pystyy tehdä rihloja piippuun. Mutta saapa nähdä, kohta netistä voi ladata aseita.

47.11.2013 21:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:
Aika laaduttomia, ja epätarkkoja, tuskin tuommoinen laite pystyy tehdä rihloja piippuun. Mutta saapa nähdä, kohta netistä voi ladata aseita.
Periaatteessa rihlaukset onnistuu kunhan vain tulostin itsessään on tarkka, mille se näyttää. Tarkkuus ja laatu ovat riittäviä kunhan saat luodin neljän metrin sisältä kohteeseen. Ryöstöjä tuollaisilla pääasiassa tehdään ja siihen näyttää ihan pätevältä.

58.11.2013 6:21

Samanhan voi tietysti taitava käsityöläinen tehdä ihan perinteisesti 1000€ jyrsinkoneella. Kyseistä asetta kun nyt on valmistettu vuodesta 1911, kuten sen mallinimikin antaa ymmärtää. Moderni manuaalinen jyrsinkone myös varmasti pystyy parempaan tarkkuuteen kuin vuoden 1911 koneet.
Käytetyn CNC-jyrsinkonenkin saa halvemmalla kuin tuon 3D metalli tulostimen. Niitäkin on ihan autotalliin sopivia kokoja.

68.11.2013 11:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vapaakoodari:
Samanhan voi tietysti taitava käsityöläinen tehdä ihan perinteisesti 1000€ jyrsinkoneella. Kyseistä asetta kun nyt on valmistettu vuodesta 1911, kuten sen mallinimikin antaa ymmärtää. Moderni manuaalinen jyrsinkone myös varmasti pystyy parempaan tarkkuuteen kuin vuoden 1911 koneet.
Käytetyn CNC-jyrsinkonenkin saa halvemmalla kuin tuon 3D metalli tulostimen. Niitäkin on ihan autotalliin sopivia kokoja.

Aivan totta. Menee vielä kauan, ennen kuin tuo on helpompaa kuin hakea pätkä rautaputkea ja haulikon patruunoita. Moniko osaisi esim tuollaisen cadin piirtää, ja vaikka olisikin valmiina niin konekin pitää kalibroida.

Jos et osaa, teeskentele.

78.11.2013 18:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jorgga:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vapaakoodari:
Samanhan voi tietysti taitava käsityöläinen tehdä ihan perinteisesti 1000€ jyrsinkoneella. Kyseistä asetta kun nyt on valmistettu vuodesta 1911, kuten sen mallinimikin antaa ymmärtää. Moderni manuaalinen jyrsinkone myös varmasti pystyy parempaan tarkkuuteen kuin vuoden 1911 koneet.
Käytetyn CNC-jyrsinkonenkin saa halvemmalla kuin tuon 3D metalli tulostimen. Niitäkin on ihan autotalliin sopivia kokoja.

Aivan totta. Menee vielä kauan, ennen kuin tuo on helpompaa kuin hakea pätkä rautaputkea ja haulikon patruunoita. Moniko osaisi esim tuollaisen cadin piirtää, ja vaikka olisikin valmiina niin konekin pitää kalibroida.
mutta kun se CAD-piirystys kerran tehdään niin se kyllä saa äkkiä levitettyä netin kautta

89.11.2013 19:35

Ihmettelen vain mikä hinku kaikilla on valmistaa aseita?

910.11.2013 17:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jorgga:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vapaakoodari:
Samanhan voi tietysti taitava käsityöläinen tehdä ihan perinteisesti 1000€ jyrsinkoneella. Kyseistä asetta kun nyt on valmistettu vuodesta 1911, kuten sen mallinimikin antaa ymmärtää. Moderni manuaalinen jyrsinkone myös varmasti pystyy parempaan tarkkuuteen kuin vuoden 1911 koneet.
Käytetyn CNC-jyrsinkonenkin saa halvemmalla kuin tuon 3D metalli tulostimen. Niitäkin on ihan autotalliin sopivia kokoja.

Aivan totta. Menee vielä kauan, ennen kuin tuo on helpompaa kuin hakea pätkä rautaputkea ja haulikon patruunoita. Moniko osaisi esim tuollaisen cadin piirtää, ja vaikka olisikin valmiina niin konekin pitää kalibroida.
Kuten jo on mainittu, niin kun kerran on piirustukset, niin niistä on helppoa tehdä osat tuolla menetelmällä. Ihan toista on sorvata ja jyrsiä osat piirustuksistakin. Vaatii tuokin tietysti jonkinlaista koneistamisen osaamista, mutta ihan eri tavalla mitä olisi jyrsiä ja sorvata alkutekijöistä osat.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Bitcoin jakaantuu jälleen – Nyt tarjolla on louhittavaa kultaa Bitcoin jakaantuu jälleen – Nyt tarjolla on louhittavaa kultaa (24.10.2017 10:31)
Uskomattomasta nousuhuumasta tänä vuonna nauttinut bitcoin jakaantuu pian uudelleen. Elokuussa virtuaalivaluutta kloonattiin ja sen rinnalle esiteltiin bitcoin cash -niminen uusi valuutta. Marraskuun ....
Radikaali muutos Facebookiin? Uutisvirrassa vain mainoksia ja kavereiden päivityksiä Radikaali muutos Facebookiin? Uutisvirrassa vain mainoksia ja kavereiden päivityksiä (24.10.2017 09:53)
Facebook testaa parhaillaan uutta uutisvirtanäkymää, jossa käyttäjän tykkäämien sivujen julkaisemat viestit ohjautuvat toissijaiseen uutisvirtaan. Järjestelmää kokeillaan kuudessa eri maassa, ....
Apple Pay tuli Suomeen – Näillä maksukorteilla se toimii Apple Pay tuli Suomeen – Näillä maksukorteilla se toimii (24.10.2017 09:33)
Applen laitteissa toimiva Apple Pay -mobiilimaksutoiminto on laajentunut Suomeen. IT-jätti tekee Suomessa yhteistyötä Nordean sekä polttoaineyhtiö St1:n kanssa. Toistaiseksi muut Suomessa ....
Google selvittää – Palavatko kuvat Pixel 2:n näyttöön kiinni? Google selvittää – Palavatko kuvat Pixel 2:n näyttöön kiinni? (23.10.2017 11:40)
Googlen lokakuun alussa esittelemät toisen sukupolven Pixel-älypuhelimet eivät ole ehtineet kauaa olla markkinoilla, mutta siitä huolimatta laitteista on löydetty pahoja teknisiä ongelmia. Puhelimien ....
iPhone X ei ehtinyt edes myyntiin – Tältä näyttää sen Android-kopio iPhone X ei ehtinyt edes myyntiin – Tältä näyttää sen Android-kopio (23.10.2017 11:15)
Jos mielesi tekee iPhone X:n näköistä puhelinta, mutta sinua ei kiinnosta polttaa rahaa elektroniikkaan etkä ole kiinnostunut Applen tarjoamista teknisistä ominaisuuksista, niin kloonimarkkinoilta ....

Uutisarkisto