*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Kim Dotcom: Suomen tulisi taistella Internetin vapauden puolesta ja amerikkalaista viihdeteollisuutta vastaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 7.11.2013 15:37 Kommentteja (5)

Kim Dotcom: Suomen tulisi taistella Internetin vapauden puolesta ja amerikkalaista viihdeteollisuutta vastaan Megaupload- ja Mega-tiedostonjakopalveluista tunnetuksi tulleen Kim Dotcomin mukaan Suomen tulisi taistella aktiivisesti Internetin vapauden puolesta ja estää amerikkalaisen viihdeteollisuuden pyrkimykset määrittää mitä verkossa saa tehdä. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.
Dotcomin asianajaja Robert Amsterdam on parhaillaan Suomessa puhumassa nettimiljonäärin asiasta vallanpitäjille ja viranomaisille. Hänen mielestä valtiolla on velvollisuus tukea kansalaisiaan, minkä takia Suomen tulisi valvoa Kim Dotcomin Megaupload-oikeusjuttua ja käydä vuoropuhelua tapauksen tiimoilta. Retoriikassa otettiin esiin Venäjällä vangittuna olevan Sini Saarelan tapaus. Dotcomilla on kansallisuudeltaan saksalais-suomalainen, mutta hän asuu Uudessa-Seelannissa olevassa kartanossa.

Dotcom joutui viime vuoden alussa yhdysvaltalaisen elokuvateollisuuden etujärjestö MPAA:n hampaisiin kun hänen Megaupload-palvelu ratsattiin ja suljettiin pysyvästi. Vyyhdin seurauksena useita tiedostoja hävisi, mutta asian käsittely oikeudessa jouduttiin keskeyttämään puutteellisin tiedoin suoritetun ratsian takia.

Dotcomin viesti Suomelle on, että nyt on aika toimia netin vapauden puolesta. Hänen kauttaan asioiden edistäminen voitaisiin laittaa alulle.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

17.11.2013 16:40

Olen kyllä samaa mieltä asiasta, mutta en tiedä onko kyseinen herra paras asian ajamiseen. Mutta jokainen tekee mitä tahtoo. Parempi internet vapauden ajamiseen olisi joku http://www.effi.org/ tai vastaava.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.11.2013 @ 16:41

27.11.2013 17:16

Oikeasttan aivan sama kuka sitä ajaa mutta kunha joku sitä tekee julkisesti ku suomalaiset vaa ja ainoastaan puhuvat netissä, perusta puolueita, mutta mitään ei tapahdu ja hallitus ajaa vapaasti läpi aivan käsittämättömät lait ja korvausvaatimukset, tanssi jenkkijen pillin mukaan.

37.11.2013 19:15

itse olin innoissnai kun mega julkaisee ensi vuonna viestintäsovelluksen video chatilla, mutta kun lukee legal & policies kohdan niin ei se taida kuitenkaan ihan turvallinen olla. itse odotan innolla f securen pilvipalvelua, tosin siihen ei taida tulla moneen vuoteen viestintää video chatilla :(

joo effi olisi parempi hoitamaan näitä asioita, itselläni vähän mennyt luotto dotcomiin kun sen megan yksityisyys ei nyt niin hienoja ole...

mutta kerrankin joku jolla miljoonia tulee yksi lobbari tänne kun kuinka monta rikkaan mafian lobbaria on yhtä kansanedustajaa kohden..

48.11.2013 6:30

Miksi todellakin suomen valtio käyttää resursseja laittomaan toimintaan syyllistyneen greenpeace aktivistin tapauksessa?
Mutta suomen valtio ja sen päättäjät eivät kyllä edusta suomen tietoyhteiskunnan asioista parhaiten perillä olevia tahoja. Siitä kertoo sekin kommentti että suomen tietoturva on "auki vain virastoaikaan". Vahinko ettei kukaan ole kertonut vakoojille ettei ole kiva jos murtautuvat ulkoministeiöön viikonloppuisin. Ja eduskunta säätää lisää rajoituksia, lakeja ja määräyksiä nimenomaan kapitalisiten tahdon mukaan ja sen mukaan mikä "kuulostaa hyvältä" riippumatta onko niistä oikeasti mitään hyötyä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.11.2013 @ 06:33

59.11.2013 17:55

On todellakin selvää ettei sairasmielinen ahneus ole sananvapautta pyhempi arvo, vaikka tekijänoikeusfasistit toisin ajattelevat...


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle (20.10.2017 17:28)
Heinä-syyskuun tuloksen julkistanut Verkkokauppa.com kertoo avaavansa Turun lähistöllä sijaitsevaan Raisioon uuden jättimyymälän, jonka tarkoituksena on palvella Varsinais-Suomen alueella asuvia. ....
1 kommentti
Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun (20.10.2017 14:48)
Netflix on lähettänyt suomalaisille asiakkaille sähköpostia, jossa tiedotetaan suoratoistopalvelun tulevasta hintakorotuksesta. AfterDawn uutisoi Netflixin kuukausimaksun nousemisesta kaksi viikkoa sitten. ....
2 kommenttia
Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta (20.10.2017 13:10)
Kuluvalla viikolla tuli kuluneeksi kolme vuotta siitä kun Apple on viimeksi päivittänyt pienikokoisen Mac mini -tietokoneen. Päivitysten puuttumisen takia Applen on kuviteltu jo lopettaneen ....
Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista (20.10.2017 11:24)
IoT ei ole selvästikään jäämässä pelkäksi markkinatrendiksi, vaan se näyttäisi ainakin joillakin aloilla olevan kasvua kiihdyttävä voima. Näin näyttäisi käyvän ainakin lukkomarkkinoilla, sillä ....
Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja (20.10.2017 10:39)
Ajatus suoratoistettavista sovelluksista kuulostaa äärimmäisen houkuttelevalta: ohjelmia voisi käyttää lennossa kuin ne olisi asennettu omaan puhelimeen, mutta kuitenkin ilman tarvetta käydä ....
1 kommentti

Uutisarkisto