*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Kuvissa DigiExpon laiteuutuudet

Kirjoittaja Sami Koivunen (Google+) @ 4.11.2013 18:49 Kommentteja (3)

Kuvissa DigiExpon laiteuutuudet Vuosittainen DigiExpo-tapahtuma järjestettiin viime viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa. Päähuomion kohteena olivat pelit ja eritoten Xbox Onen ja PlayStation 4:n ensiesittelyt Suomessa. Kymmenettä kertaa järjestetty tapahtuma keräsi lähes 56 tuhatta kävijää kolmen päivän aikana.
Tapahtumassa oli esillä lukuisia pelikehittäjiä ja retro-osastolla pääsi tutustumaan myös alan historiaan. Mobiilialasta kiinnostuneille tapahtuma tarjosi konsolien lisäksi myös esittelyjä muun muassa Applen, Nokian ja Samsungin tuoreista laitejulkaisuista.

Applen iPhone-malliston uusin sukupolvi tarjoaa kultaisen vaihtoehdon.iPhone 5s sisältää muun muassa sormenjälkitunnistimen. Testikäytössä tunnistimen käyttöönotto kesti hetken, mutta tämän jälkeen sormitunnistus onnistui helposti ja vaivatta joka kerta.Kuva iOS 7:n alkunäkymästä. Logoja on yksinkertaistettu ja väreissä on turvauduttu entistä enemmän pastellisävyihin.Pari viikkoa sitten esitelty iPad Air erottuu erityisesti kevyellä rakenteella ja miellyttävällä tuntumalla.iPad Air takaapäin.Yhtä aikaa Airin kanssa julkaistu iPad Mini oli myös esitteillä messuilla.Nokian Lumia 1520 on kilpailija muun muassa messuilla myös esitellylle Samsung Galaxy Note 3:lle. Pikaisessa testissä puhelimessa vakuuttivat erityisesti näyttö ja kameraominaisuudet.Lumioiden tyyli sopii erinomaisesti myös puhlettien kokoluokkaan.Kuvassa Lumia 2520 -tabletti yhdistettynä telakkaan. Telakka lisää käyttöaikaa jopa 5 tuntia, mutta on ostettava erikseen.Lumia 2520 toiselta puolelta.Tekstiilimäinen "Power Keyboard" sisältää kaksi USB-liitäntää, mutta hintaakin on 170 euroa.Lumia 1520 ja Lumia 2520 koteloituna telakkaan. Telakka taipuu kätevästi magneettien avulla kompaktiksi paketiksi.Nokian uusinta Lumia-mallistoa.Tapahtumassa oli esillä myös joitain uusia televisiomalleja. Valokeilassa olivat tietysti Full HD -resoluutiota tarkemmat mallit.Sonyn 4K -televisioiden esittelyä.Microsoft esitteli ensi vuonna Suomeen saapuvaa Xbox One -konsoliaan avoimesti toisin kuin Sony, joka piti PlayStation 4:n vielä visusti piilossa. Molemmat konsolit olivat kuitenkin avoinna pelikäyttöön messujen ajan.Uusi ohjain muistuttaa ulkoisesti Xbox 360:n ohjainta.Koko Xbox One -paketti vie reilusti tilaa television vierestä.Kuvat on otettu käyttämällä Sony Xperia Z1 -puhelimen kameraa. Tarkempi arvostelu Z1:n ominaisuuksista on luettavissa Puhelinvertailun sivuilta parin päivän kuluessa.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

14.11.2013 18:58

Pleikkaria ei suinkaan pidetty visusti piilossa, sitä pääsi jopa käpälöimään ainakin lauantaina sonyn ohjelman (Pleikkarin parhaat tai jotain vastaavaa) jälkeen.

24.11.2013 19:39

Perhana pääsi koko expo livahtaa ohi, olis muuten voinut käydäkkin.

35.11.2013 6:02

Kylläpäs xbox onen ohjain näyttää pieneltä vai onko herralla vaan isot kädet?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....
Googlen tekoäly teki historiallisen löydön – Aurinkokunta ei ole uniikki Googlen tekoäly teki historiallisen löydön – Aurinkokunta ei ole uniikki (15.12.2017 18:34)
Googlen kehittämät tekoälyalgoritmit ovat löytäneet NASAn Kepler-avaruusteleskoopin tuottamasta datasta uuden planeetan. Löytö on historiallinen parilla tapaa, se esimerkiksi osoittaa millaisia ....

Uutisarkisto