*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Firefoxin uusista kehitysversioista löytyy Flash Playerin korvaaja

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 6.10.2013 11:25 Kommentteja (9)

Firefoxin uusista kehitysversioista löytyy Flash Playerin korvaaja Mozilla on sisällyttänyt oman avoimeen lähdekoodiin perustuvan Flash-toistimen Firefox-selaimen uusimpiin nightly buildeihin. Oletusasetuksilla toistin ei ole käytössä, mutta sen saa halutessaan aktivoitua.
Avoimen lähdekoodin SWF-toistimen rakennusprojektista kerrottiin jo viime vuonna. Shumwayksi nimetyn hankkeen myötä Firefox osaa toistaa Flash-sisältöjä (kuten videoita ja mainoksia) ilman erikseen asennettavaa Adobe Flash Playeriä. Sen ansiosta Flash-sisältöjä voi katsella myös mobiililaitteiden avulla. Adobe kertoi pari vuotta sitten lopettavansa mobiililaitteille tarkoitetun Flash Playerin kehittämisen.

Shumway perustuu HTML5:een ja JavaScriptiin.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

16.10.2013 11:33

Hyvä Mozilla. Mielenkiinnolla odottaen tämän valmistumista.

26.10.2013 12:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mysticiza:
Hyvä Mozilla. Mielenkiinnolla odottaen tämän valmistumista.
Tätä onkin jo odotettu. Hienoa!


Gigabyte GTX 570 1280mb Twin Frozr III , Gigabyte GA-Z77P-D3, 8 Gb 1600 Mhz , I5 2500k, Antec 900 , Razer Blackwidow Ultimate 2013 Keyboard, SteelSeriers Sensei.

Steam Profile : www.steamcommunity.com/id/Uusitalorock
Portfolio: www.jaakkouusitalo.fi

36.10.2013 13:45

Great (y)


CM 690 II Advanced, i5 2500K, MSI P67A-C43, Scythe Mugen-2 Revision B, XFX Pro550 80+ pronze, CORSAIR DDR3-1600 2*2G CL9 VENGEANCE, Asus r9 290x directCU II ,Samsung 830 SSD 128Gb+ 4.5 teraa, Win 7.

46.10.2013 22:37

Ehkä flash vihdoin alkaa toimimaan kunnolla Firefoxissa. Toisaalta, ei se oikein toimi kunnolla muissakaan selaimissa. Nimim. näytönohjain pimeni eilen toisella koneella, kun yritin laittaa flash-videon pyörimään.


Intel i7-3820 @ 5,1Ghz | HIS HD7950 @ 925Mhz | Kingston 16Gt DDR3 | Samsung 250Gt SSD | Sonera 100/100M

57.10.2013 6:16
wolbet
Vahvistamaton

Todella hyvä uutinen. Mistä ton firefoxin flashin voi asentaa?

67.10.2013 7:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wolbet:
Todella hyvä uutinen. Mistä ton firefoxin flashin voi asentaa?
Mozilla Nightly

vaikkapa tuolta

77.10.2013 9:32
gggasdg
Vahvistamaton

Ettei vain kävisi niin kuin integroidun PDF-lukijan tapauksessa, eli suorituskyky ja luotettavuus täyttä kuraa.. Omakin firma joutui vaihtamaan selaimet Chromeksi, kun PDF:t vaan eivät enää auenneet säällisessä ajassa, tai oikean näköisinä :(

87.10.2013 13:46

Vähän turhan keskeneräinen vielä tuo Shumway, mutta toivotaan että ensi vuonna alkaisi olla käyttökelpoinen. Jos tuota joku haluaa kokeilla se pitää tosiaan aktivoida erikseen about:config:in kautta.

Lainaus:
Ettei vain kävisi niin kuin integroidun PDF-lukijan tapauksessa, eli suorituskyky ja luotettavuus täyttä kuraa.. Omakin firma joutui vaihtamaan selaimet Chromeksi, kun PDF:t vaan eivät enää auenneet säällisessä ajassa, tai oikean näköisinä :(

Helpompaa olisi varmaankin ollut vaihtaa FF:n asetuksista PDF lukija taikaisin Adoben omaan...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.10.2013 @ 13:47

las ballenas son el camino

97.10.2013 15:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti gggasdg:
Ettei vain kävisi niin kuin integroidun PDF-lukijan tapauksessa, eli suorituskyky ja luotettavuus täyttä kuraa.. Omakin firma joutui vaihtamaan selaimet Chromeksi, kun PDF:t vaan eivät enää auenneet säällisessä ajassa, tai oikean näköisinä :(
Sitä tässä itsekin mietin, että kuinkahan hyvä toi yhteensopivuus tulee olemaan. Nimittäin juurikin tapauksessa PDF lähes kaikki Adoben vastineet eivät ole suorituskyvyltään lähelläkään hyvää tai yksinkertaisesti vain eivät näytä tiedostoja oikein. Joka on vähän ikävää yritysmaailmassa jos asiakas tyrmää vedoksen sillä perusteella, että hänen PDF-lukijansa vain näytti tiedoston väärin. Esim. se Firefoxin sisäänrakennettu näyttää monia ihan ammattimaisia taittoja päin honkia ja saa ne näyttämään jonkun yläastejonnen räpellyksiltä, kun ohjelma ryssii värejä, tasoja ja läpinäkyvyyksiä. Samaa saa odotella tältä flash-playriltä ikävä kyllä. Olisihan se hieno aate, maailma ilman Windowsia ja Adobea.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
12 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
3 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto