*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Koreassa kokeillaan 4K-televisiolähetyksiä ensi vuonna

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 19.8.2013 12:11 Kommentteja (4)

Koreassa kokeillaan 4K-televisiolähetyksiä ensi vuonna Mitä tulee uusiin teknologioihin, korealaiset ja japanilaiset tuntuvat olevan aina askeleen tai kaksi muita edellä. Tämä näkemys pitää paikkansa myös televisiolähetysten suhteen, sillä korealainen KT Skylife kertoo avaavansa 4K-kanavan ensi vuonna ja tarjoavansa 4K-televisioita tilaajilleen.
Satelliittitelevisioyhtiön mukaan kanavaa on tarkoitus testikäyttää ensi vuosi ja varsinainen kaupallinen julkaisu on ajoitettu vuodelle 2015. Yhtiö kokeili lähetyksiä onnistuneesti jo viime viikolla. Sisältö on pakattu uudella HEVC-kodekilla (ns. H.265). KT Skylifen haasteena on löytää tarpeeksi tilaajia 4K-lähetyksille, eli markkinoille tarvitaan tarpeeksi edullisia 4K-televisioita. Luonnollisesti myös sisältöä pitää olla tarjolla, jotta yhtiön asiakkaat siirtyisivät uuden tekniikan pariin.

Japanissakin on jo testattu 4K-lähetyksiä – myös netin yli. Satelliittilähetykset alkavat maassa ensi vuonna, eli korealaiset ja japanilaiset edistyvät tekniikan suhteen lähes yhtä nopeasti.

Tägit: UHDTV UHD 4K
Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

119.8.2013 13:29

Niinpä niin... ja samaan aikaan Suomessa ei ole saatu edes FullHD:ta kunnolla televisiokanaville.


AMD FX-6300 @4,4GHz/Asus M5A99X EVO R2.0/Ram: 10GB DDR3 /Magicool DIY watercooling /Asus GTX650 Direct CU 1GB /Silverstone 500W Strider plus modular /Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 7.1 SB1040 /Intel 330 120Gb SSD + SG Barracuda 7200.10 250Gb + SG Momentus 5400.6 500Gb + WD 5400RPM 250Gb /Fractal Design ARC XL /Samsung 940BF & Syncmaster TA350 & Eizo Flexscan S1910/Samsung Bluray Combo SATA 12X /Razer Lycosa /Razer Carcharias & Creative Desktop theater 5.1 DTT2500 Digital /Razer Naga /Win 8.1 Pro 64

220.8.2013 8:56

Samaan aikaan Suomessa nyökytellään tyytyväisenä, että LTE tulee ja pelastaa jokaisen kodin nettiyhteyden, jolloin kuitu kotiin on "humpuukia". Ei se vaan toimi, että katsotaan päivää 0 ja tehdään ratkaisu sitä varten.

320.8.2013 9:30
user_org
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:
Niinpä niin... ja samaan aikaan Suomessa ei ole saatu edes FullHD:ta kunnolla televisiokanaville.
On kaikissa yleisimmissä jakelukanavissa.

Euroopassa on myös ULTRA HD lähetyksiä, Suomi näkyvyysalueella.

425.8.2013 8:14

Lainaus:
Samaan aikaan Suomessa nyökytellään tyytyväisenä, että LTE tulee ja pelastaa jokaisen kodin nettiyhteyden, jolloin kuitu kotiin on "humpuukia". Ei se vaan toimi, että katsotaan päivää 0 ja tehdään ratkaisu sitä varten.

Olet oikeassa eli LTE ei todellakaan ole ratkaisu. Jos ihmiset hieman ajattelisi niin ne ymmärtäisi asian. Kuitu on yksityinen kaista jokaiseen kotiin, langaton jakaa ilmassa radiotaajuutta keskenään eli sinne ei oikein mahdu ne kaikki ihmiset yksityiskaistalla. Etenkin suurkaupungeissa joissa ihmisiä on paljon. Ajatelkaa kuinka paljon radiotaajuus kaistaa vie vaikka 1 000 ihmistä jotka haluaa kaikki samalla alueella 100MB kaistan. Se on 1000 kertaa tuo haluttu kaista.

Lainaus:
On kaikissa yleisimmissä jakelukanavissa.

Euroopassa on myös ULTRA HD lähetyksiä, Suomi näkyvyysalueella.

Tässä taitaa olla kyse siitä että onko se todella käytössä kaikilla suomalaisilla, eikä siitä onko se HDTV olemassa joissain asioissa. Eli on kaksi eri asiaa että jokin on joissain tapauksissa olemassa ja se että, se on käytössä kaikilla kaikissa kanavissa. Siis HDTV ei ole vielä kunnolla Suomessa, se on vasta puolittain tulollaan. Useat kanavat eivät ole saatavilla HD:nä, eikä kaikkilla ole vielä edes HD vastaanottolaitteita.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.8.2013 @ 08:21

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista (25.10.2016 09:22)
Yksi kuumimmista nousevista tähdistä start up -kentällä on kiistatta AR-laseja kehittävä Magic Leap, joka on parissa vuodessa saanut hankittua pääomia noin 1,39 miljardia dollaria. Magic Leap ....
Apple julkaisi iOS 10.1 -päivityksen – Tämä on uutta Apple julkaisi iOS 10.1 -päivityksen – Tämä on uutta (25.10.2016 08:20)
Apple on julkaissut iOS 10.1 -päivityksen mobiililaitteilleen. Uuden käyttöjärjestelmäversion voi ladata iPhoneensa tai iPadiinsa Asetukset-sovelluksen kautta (Asetukset > Yleiset > Ohjelmiston päivitys). ....
Google panostaa lisää AR- ja VR-laseihin: Osti katseenseurantateknologiaa Google panostaa lisää AR- ja VR-laseihin: Osti katseenseurantateknologiaa (25.10.2016 07:33)
Google Glass -laseista ei tullut prototyyppiä kummempaa tuotetta, mutta Daydream-katselulasien perusteella internetjätti ei kuitenkaan ole hylännyt HMD-laitteita (head mounted display) kokonaan. ....
Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä (24.10.2016 18:57)
Suomalaisen Amistech Gamesin kehittämä My Summer Car -autopeli on julkaistu Steamissä. Early Access -vaiheeseen edennyt peli ei ole täysin valmis, joten pelaaja voi kohdata joitain ongelmatilanteita ....
Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan (24.10.2016 15:23)
Galaxy Note 7 -fiaskon jälkeen Samsungilla ei ole oikein muita vaihtoehtoja kuin nöyrästi tarjota lojaaleina pysyneille asiakkaille mahdollisimman hyviä tarjouksia, jotteivät he vastaisuudessakaan ....

Uutisarkisto