*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Koreassa kokeillaan 4K-televisiolähetyksiä ensi vuonna

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 19.8.2013 12:11 Kommentteja (4)

Koreassa kokeillaan 4K-televisiolähetyksiä ensi vuonna Mitä tulee uusiin teknologioihin, korealaiset ja japanilaiset tuntuvat olevan aina askeleen tai kaksi muita edellä. Tämä näkemys pitää paikkansa myös televisiolähetysten suhteen, sillä korealainen KT Skylife kertoo avaavansa 4K-kanavan ensi vuonna ja tarjoavansa 4K-televisioita tilaajilleen.
Satelliittitelevisioyhtiön mukaan kanavaa on tarkoitus testikäyttää ensi vuosi ja varsinainen kaupallinen julkaisu on ajoitettu vuodelle 2015. Yhtiö kokeili lähetyksiä onnistuneesti jo viime viikolla. Sisältö on pakattu uudella HEVC-kodekilla (ns. H.265). KT Skylifen haasteena on löytää tarpeeksi tilaajia 4K-lähetyksille, eli markkinoille tarvitaan tarpeeksi edullisia 4K-televisioita. Luonnollisesti myös sisältöä pitää olla tarjolla, jotta yhtiön asiakkaat siirtyisivät uuden tekniikan pariin.

Japanissakin on jo testattu 4K-lähetyksiä – myös netin yli. Satelliittilähetykset alkavat maassa ensi vuonna, eli korealaiset ja japanilaiset edistyvät tekniikan suhteen lähes yhtä nopeasti.

Tägit: UHDTV UHD 4K
Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

119.8.2013 13:29

Niinpä niin... ja samaan aikaan Suomessa ei ole saatu edes FullHD:ta kunnolla televisiokanaville.


AMD FX-6300 @4,4GHz/Asus M5A99X EVO R2.0/Ram: 10GB DDR3 /Magicool DIY watercooling /Asus GTX650 Direct CU 1GB /Silverstone 500W Strider plus modular /Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 7.1 SB1040 /Intel 330 120Gb SSD + SG Barracuda 7200.10 250Gb + SG Momentus 5400.6 500Gb + WD 5400RPM 250Gb /Fractal Design ARC XL /Samsung 940BF & Syncmaster TA350 & Eizo Flexscan S1910/Samsung Bluray Combo SATA 12X /Razer Lycosa /Razer Carcharias & Creative Desktop theater 5.1 DTT2500 Digital /Razer Naga /Win 8.1 Pro 64

220.8.2013 8:56

Samaan aikaan Suomessa nyökytellään tyytyväisenä, että LTE tulee ja pelastaa jokaisen kodin nettiyhteyden, jolloin kuitu kotiin on "humpuukia". Ei se vaan toimi, että katsotaan päivää 0 ja tehdään ratkaisu sitä varten.

320.8.2013 9:30
user_org
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:
Niinpä niin... ja samaan aikaan Suomessa ei ole saatu edes FullHD:ta kunnolla televisiokanaville.
On kaikissa yleisimmissä jakelukanavissa.

Euroopassa on myös ULTRA HD lähetyksiä, Suomi näkyvyysalueella.

425.8.2013 8:14

Lainaus:
Samaan aikaan Suomessa nyökytellään tyytyväisenä, että LTE tulee ja pelastaa jokaisen kodin nettiyhteyden, jolloin kuitu kotiin on "humpuukia". Ei se vaan toimi, että katsotaan päivää 0 ja tehdään ratkaisu sitä varten.

Olet oikeassa eli LTE ei todellakaan ole ratkaisu. Jos ihmiset hieman ajattelisi niin ne ymmärtäisi asian. Kuitu on yksityinen kaista jokaiseen kotiin, langaton jakaa ilmassa radiotaajuutta keskenään eli sinne ei oikein mahdu ne kaikki ihmiset yksityiskaistalla. Etenkin suurkaupungeissa joissa ihmisiä on paljon. Ajatelkaa kuinka paljon radiotaajuus kaistaa vie vaikka 1 000 ihmistä jotka haluaa kaikki samalla alueella 100MB kaistan. Se on 1000 kertaa tuo haluttu kaista.

Lainaus:
On kaikissa yleisimmissä jakelukanavissa.

Euroopassa on myös ULTRA HD lähetyksiä, Suomi näkyvyysalueella.

Tässä taitaa olla kyse siitä että onko se todella käytössä kaikilla suomalaisilla, eikä siitä onko se HDTV olemassa joissain asioissa. Eli on kaksi eri asiaa että jokin on joissain tapauksissa olemassa ja se että, se on käytössä kaikilla kaikissa kanavissa. Siis HDTV ei ole vielä kunnolla Suomessa, se on vasta puolittain tulollaan. Useat kanavat eivät ole saatavilla HD:nä, eikä kaikkilla ole vielä edes HD vastaanottolaitteita.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.8.2013 @ 08:21

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Microsoft kehitti uuden piirin – Reaaliaikaista tekoäly palvelimiin Microsoft kehitti uuden piirin – Reaaliaikaista tekoäly palvelimiin (23.8.2017 14:54)
Microsoft esitteli Hot Chips -symposiumissa tekoälylaskentaan suunnitellun laskentakortin. Project Brainwave -nimellä tunnetun kehityshankkeen tavoitteena on luoda piiri, jonka avulla voidaan ....
Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa (23.8.2017 10:31)
Huippusuosittu AccuWeather-sääsovellus on jäänyt kiinni käyttäjän sijainnin paikannuksen mahdollistavan datan keräämisestä, vaikka sovellusta on erikseen kielletty pääsemästä paikkatietoon käsiksi. ....
2 kommenttia
Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla (23.8.2017 09:00)
Kopteriyhtiö DJI on julkaisee uudelle Spark-minikopterilleen pakollisen ohjelmistopäivityksen, jolla pyritään korjaamaan laitteen virranhallinnassa havaitut virheet. DJI:n mukaan se julkaisee ....
Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä (23.8.2017 08:32)
Apple ei tavoittele ainakaan tällä hetkellä oman itsestään ajavan auton kehittämistä, kertoo The New York Times. Sen sijaan yhtiö keskittyy autojen autonomisen liikkumisen mahdollistavan järjestelmän ....
Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy (22.8.2017 11:43)
Luonnonilmiöillä voi olla yllättävän isoja seurauksia verkkopalveluiden toimintaan. Ne voivat häiritä niitä tai jossain tapauksissa jopa lisätä palveluiden käyttöä. Netflixin kohdalla Yhdysvalloissa ....
5 kommenttia

Uutisarkisto