*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Googlen e-kirjojen kopiosuojaus saattaa viedä turistin matkalukemiston

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 19.8.2013 16:40 Kommentteja (12)

Googlen e-kirjojen kopiosuojaus saattaa viedä turistin matkalukemiston Jos ostat Googlelta e-kirjoja luettavaksi matkalla, niiden varaan ei kannata laskea esimerkiksi koko pitkää lentomatkaa. Play-kaupan e-kirjat ovat tarjolla vain tietyissä maissa ja niiden lataaminen muualla maailmassa on estetty.
Boing Boing kertoo amerikkalaisen Jim O'Donnellin singaporenmatkasta, jonka aikana Googlen Play-kauppa tarjosi asennettavaksi päivitystä iPadiin. O'Donnell latasi päivityksen, joka samalla poisti kaikki laitteen muistiin kaupasta ladatut e-kirjat. Ikävä kyllä kirjojen lataaminen uudestaan ei onnistunut, sillä Play-kauppa tunnisti laitteen olevan Singaporessa, jossa e-kirjat eivät ole tarjolla.

O'Donnell kertoo olleensa yhteydessä Googlen asiakaspalveluun, joka ei kuitenkaan yrityksistä huolimatta "ymmärtänyt ongelmaa tai välittänyt siitä eikä pystynyt tarjoamaan apua". Käyttäjän omistamien kirjojen lataaminen ei siis onnistu ennen kun laite palaa takaisin maahan, jossa e-kirjakauppa on tarjolla.

Google toi kesän aikana e-kirjansa myös suomalaisten saataville. Jos e-kirjoja haluaa lukea muualla kuin kotimaassa, niin kannattaa tarkistaa, sallivatko palvelun käyttöehdot niiden lataamisen ulkomailta käsin, jos yllättävä tarve ilmenee.

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

119.8.2013 17:45

Vanha kunnon paperinen kirja omaa edelleen yllättäviä etuja.

219.8.2013 17:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti KaiPuu:
Vanha kunnon paperinen kirja omaa edelleen yllättäviä etuja.

Niin on :p

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

319.8.2013 19:10

suomessa e kirjat ei yleisty koska ahneet kirjanjulkaisijat vaativat drm ja järjettömiä hintoja, esim yksi kirja applen ibook storessa 19 e mutta pokkarina 8 euroa jonka voi vaikka luettuaan myydä 4 eurolla.

jos suomalaisia kirjoja ruvetaan piratisoimaan kunnolla niin jonkin ajan kuluttua drm poistuu, hinnat tippuvat ja myynti nousee reilusti. onneksi itse en jaksa lukea kirjoja joten samapa mulle, harmittaa vain kun tehdään samat virheet kuin musiikkibisneksessäkin.

419.8.2013 19:54

Mediateollisuus on sellainen dinosaurus ettei se helpolla halua luovuttaa totutuista toimintatavoistaan.

http://img6.joyreactor.com/pics/post/fu...-dvd-839246.png

Jospa kaikki se raha ja vaiva joka on DRM ja muihin vastaaviin operaatioihin olisikin käytetty ihan vain valistukamppanioihin kuinka piratismi lopulta kääntyy itseään vastaan. Mitenkähän se olisi vaikuttanut piratismiin?
Ja EN tarkoita näitä -et imuroisi autoa/olet potentiaalinen varas, et vain myönnä sitä- herjauskampanioita.

519.8.2013 22:29

Kyllähän noita e-kirjoja tulisi itsekin ostettua, mutta kun pelkät lukulaitteet maksavat 2-3 kertaa enemmän, kuin ulkomailla ja kirjat yhtälailla! Saati sitten, että lisukkeeksi isomman hinnan kylkeen saa juuri tällaista DRM-sontaa, joka estää ostettujen tuotteiden käyttämisen. Juu ei kiitos; minä ainakin piratoin kirjani tai ostan ihan fyysisiä kirjoja, ellei muutosta tapahdu.

620.8.2013 3:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:
jos suomalaisia kirjoja ruvetaan piratisoimaan kunnolla niin jonkin ajan kuluttua drm poistuu, hinnat tippuvat ja myynti nousee reilusti.
Tai sitten itketään ja lahjotaan lisää eduskunnassa, tällä kertaa vain vaaditaan tästä terroriteosta saunan taakse viemistä.

720.8.2013 6:58

Ei tuossa ole kyse että digitaalinen asia ei toimisi jos haluttaisiin, vaan siitä että se on TAHALLISESTI tehty toimimattomaksi kuluttajille.

"Viihdeteollisuus" tappaa oman liiketaloutensa näillä DRM rajoituksilla ja kontrollilla. Koska kuka hitto haluaisi ostaa toimimattomia tuotteita. Äänestäkää kukkarolla ja jättäkää ostamatta huonot tuotteet.

Kyllä itsekin ostaisi asioita välillä, mutta kun ei voi, kun ne eivät toimi kunnolla tai käyttöehdot ovat liian kovat tai asia loukkaa yksityisyyttä tai ei ole (tieto)turvallinen. Minusta on ihan normaalia että tuote toimii jokaisessa maassa ja ilman internettiä, siis silloin kun internet käyttö ei liity tuoteen käyttöön. Esimerkiksi elokuvan katselu, musiikin kuunteleminen, yksinpelin pelaaminen tai kirjan lukeminen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.8.2013 @ 09:15

820.8.2013 9:54
hahhhaaa
Vahvistamaton

Ei voi muuta kuin nauraa tuollaisille törtöille käyttäjille, jotka antavat laitteensa koko ajan kysellä kaiken maailman 'päivityksiä' ja vielä automaattisesti hyväksyvät ne, vaikkeivät itse olisi kokeneet tarvetta niille. Kuvittelevat varmaan, että kun on softassa isompi numero, niin mopo kulkee taas kovempaa ;D

920.8.2013 17:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Äänestäkää kukkarolla ja jättäkää ostamatta huonot tuotteet
ja imuroikaa torrenteista ilmaiseksi, sillä

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:
Kyllähän noita e-kirjoja tulisi itsekin ostettua, mutta kun pelkät lukulaitteet maksavat 2-3 kertaa enemmän, kuin ulkomailla ja kirjat yhtälailla! Saati sitten, että lisukkeeksi isomman hinnan kylkeen saa juuri tällaista DRM-sontaa, joka estää ostettujen tuotteiden käyttämisen. Juu ei kiitos; minä ainakin piratoin kirjani tai ostan ihan fyysisiä kirjoja, ellei muutosta tapahdu.
juu sillä että "piratoidaan" niin varmaan saadaan yritykset
luopumaan kopiointisuojista :) Hienoa järjen käyttöä

1020.8.2013 17:55

En osta e-kirjoja enkä piratisoi niitä juuri tässä keskusteltujen seikkojen takia. Lisäksi en jaksa lukea niitä mistään kännykän tai tabletin näytöltä, silmät väsyy aika äkkiä ja olen sellainen lukija, että jos jään koukkuun niin se on luettava koko kirja kerralla.

Ja e-kirjaa ei saa hyllyyn talteen myöhempää lukemista varten!


Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

1120.8.2013 21:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti upap:
juu sillä että "piratoidaan" niin varmaan saadaan yritykset
luopumaan kopiointisuojista :) Hienoa järjen käyttöä
Eivätpä nuo muutakaan kuuntele, you know.

1223.8.2013 16:57

DRM-invalidisoinnit pysyvät boikotissa...


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Microsoft kehitti uuden piirin – Reaaliaikaista tekoäly palvelimiin Microsoft kehitti uuden piirin – Reaaliaikaista tekoäly palvelimiin (23.8.2017 14:54)
Microsoft esitteli Hot Chips -symposiumissa tekoälylaskentaan suunnitellun laskentakortin. Project Brainwave -nimellä tunnetun kehityshankkeen tavoitteena on luoda piiri, jonka avulla voidaan ....
Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa (23.8.2017 10:31)
Huippusuosittu AccuWeather-sääsovellus on jäänyt kiinni käyttäjän sijainnin paikannuksen mahdollistavan datan keräämisestä, vaikka sovellusta on erikseen kielletty pääsemästä paikkatietoon käsiksi. ....
2 kommenttia
Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla (23.8.2017 09:00)
Kopteriyhtiö DJI on julkaisee uudelle Spark-minikopterilleen pakollisen ohjelmistopäivityksen, jolla pyritään korjaamaan laitteen virranhallinnassa havaitut virheet. DJI:n mukaan se julkaisee ....
Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä (23.8.2017 08:32)
Apple ei tavoittele ainakaan tällä hetkellä oman itsestään ajavan auton kehittämistä, kertoo The New York Times. Sen sijaan yhtiö keskittyy autojen autonomisen liikkumisen mahdollistavan järjestelmän ....
Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy (22.8.2017 11:43)
Luonnonilmiöillä voi olla yllättävän isoja seurauksia verkkopalveluiden toimintaan. Ne voivat häiritä niitä tai jossain tapauksissa jopa lisätä palveluiden käyttöä. Netflixin kohdalla Yhdysvalloissa ....
5 kommenttia

Uutisarkisto