*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Seurakunnalla ja Vapaa-ajattelijoilla edelleen kiista verkko-osoitteesta

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 9.7.2013 16:17 Kommentteja (2)

Seurakunnalla ja Vapaa-ajattelijoilla edelleen kiista verkko-osoitteesta Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja Vapaa-ajattelijain liitto kinastelevat edelleen vapaa-ajattelija.fi-verkkotunnuksesta. Seurakuntayhtymä rekisteröi osoitteen vuoden 2012 alussa, mutta Vapaa-ajattelijain liitto vaati keväällä Viestintävirastoa peruuttamaan hämääväksi koetun verkkotunnuksen.
Uusin käänne riidassa on seurakuntayhtymän Viestintävirastolle toimittava vastine Vapaa-ajattelijain valitukseen. Seurakunnan mukaan verkkotunnus varattiin ensi syksynä järjestettävää "positiivista uskonnonvapauskampanjaa" varten.

Vapaa-ajattelijoiden mukaan seurakuntayhtymän verkkotunnus on "harhauttavan lähellä" liiton käyttämää vapaa-ajattelijat.fi-verkkotunnusta. Liitto myös julkaisee lehteä, jonka nimi on Vapaa Ajattelija.

Seurakunnan mukaan vapaa-ajattelu on kuitenkin huomattavasti vanhempi käsite kuin Vapaa-ajattelijain liitto. Väitettä perustellaan ensimmäisellä Korinttolaiskirjeellä, jossa "puhutaan paljon vapaudesta kristityn näkökulmasta".

Vapaa-ajattelijat tyrmäävät perustelut.

- 1600-luvulla saatettiin tuomita "Ruotsin lain ja Mooseksen kirjojen mukaan", mutta enää ei onneksi Raamattu ole lakikirjan asemassa, toteaa vapaa-ajattelijoiden puheenjohtaja Petri Karisma.

Seurakunnan mukaan tarkoituksena ei ole tehdä kiusaa Vapaa-ajattelijoille, vaan viestiä positiivisen uskonnonvapauden puolesta.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

19.7.2013 17:01
uiiunhi
Vahvistamaton

"1600-luvulla saatettiin tuomita "Ruotsin lain ja Mooseksen kirjojen mukaan", mutta enää ei onneksi Raamattu ole lakikirjan asemassa, toteaa vapaa-ajattelijoiden puheenjohtaja Petri Karisma."

Mistähän se sitten johtuu, että valtioissa, jotka on perustettu alunperin juutalais-kristilliselle pohjalle, on vapaa-ajattelijoilla ja uskonnon arvostelijoilla eniten vapauksia? Kokeilkaapa vapaa-ajattelijat herättää dialogia esim. muslimimaissa...

29.7.2013 22:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti uiiunhi:
"1600-luvulla saatettiin tuomita "Ruotsin lain ja Mooseksen kirjojen mukaan", mutta enää ei onneksi Raamattu ole lakikirjan asemassa, toteaa vapaa-ajattelijoiden puheenjohtaja Petri Karisma."

Mistähän se sitten johtuu, että valtioissa, jotka on perustettu alunperin juutalais-kristilliselle pohjalle, on vapaa-ajattelijoilla ja uskonnon arvostelijoilla eniten vapauksia? Kokeilkaapa vapaa-ajattelijat herättää dialogia esim. muslimimaissa...
Vapaudet eivät juonnu uskosta, vaan asia aivan toisin päin. Vapaus ja kansalaisoikeudet länsimaissa ovat verellä ansaittuja. Vapaasti ajattelevat järkeä käyttävät ihmiset ovat vuosien saatossa taistelleet uskontoja vastaan, jotta Vapaa-ajattelijoiden kaltaiset järjestöt olisivat mahdollisia. Eikös se ollut koko USA:n perustamisen idea: että valtio ja uskonnot eivät missään nimessä kuulu samaan kategoriaan. Olihan suurin osa perustajaisistäkin kovia uskonnon vastustajia.

Uskonnot (varsinkin Aabrahamin heimojumala) edustavat ihmisjärjen ja -rodun kahlitsemista. Ne alistavat järkemme tieteiden sijasta hölynpölyyn, ja korvaavat järjen tyhjällö uskomisella. Säälin kyllä uskovaisia, sillä heidän elämässään puuttuu se jokin oleellinen - todellisuuteen perustuva henkisyys.

Ps. Tuosta uutisesta sen vertaa, että oikeudet kyllä kuuluisivat Vapaa-ajattelijoille, eikä uus-uskontojen propaganda-alustaksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.7.2013 @ 22:58

hasa diga eebowai

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset (16.8.2017 13:22)
MTV:n Katsomo-nettitelevisiopalvelun ohjelmia voi jatkossa katsoa pääasiassa vain kirjautuneena. Muutos tuli voimaan tänään. Sisältöjen siirtoa vapaasta katselusta kirjautumisen taakse perustellaan ....
9 kommenttia
Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin (16.8.2017 12:04)
Applen WWDC-kehittäjätapahtuman jälkeen on ollut aika selvää, että seuraava iso "juttu" älypuhelinmarkkinoilla tulee olemaan laajennettua todellisuutta hyödyntävät sovellukset. Teknologian yleistymistä ....
OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna (16.8.2017 10:10)
OnePlus kaataa kylmää vettä OnePlus 3:n ja 3T:n käyttäjien päälle, sillä kiinalaismerkki ei aio julkaista uusia Android-käyttöjärjestelmäpäivityksiä puhelimille Android O:n jälkeen. OnePlus ....
2 kommenttia
Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista (16.8.2017 09:56)
Älypuhelimella kuvaamisesta on tullut kiinteä osa musiikkikonsertteja ja Snapchatin uuden ominaisuuden ansiosta yleisön kädessä saatetaan nähdä yhä useammin puhelimia. Snap on nimittäin esitellyt ....
Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin (15.8.2017 13:59)
Yhteisöpalvelujätti Facebook on ottanut käyttöön Marketplace-ominaisuuden Suomessa. Samaan aikaan ominaisuuden saatavuusaluetta laajennetaan 16 muuhunkin maahan ja nyt se on käytettävissä yhteensä ....
1 kommentti

Uutisarkisto