*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Google Reader loppuu tänään - varmuuskopioi tiedot ja kokeile näitä vaihtoehtoja

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 1.7.2013 13:28 Kommentteja (1)

Google Reader loppuu tänään - varmuuskopioi tiedot ja kokeile näitä vaihtoehtoja Google aiemman ilmoituksen mukaan RSS-syötteiden lukemiseen tarkoitettu Google Reader palvelu on tarkoitus sulkea 1. heinäkuuta lähtien. Jos Readerissa on pitkä lista seurattavia syötteitä, ne kannattaa ennen palvelun sulkeutumista tallentaa omalle koneelleen ja siirtää listat suoraan uuteen palveluun.
Google Reader on yksi maailman suosituimmista RSS-lukijoista ja moni palvelu ja sovellus on rakennettu synkronoimaan tietonsa käyttäjän Google Reader -tilin kanssa. Siksi palvelun lopettaminen aiheuttaa muutoksia myös muiden RSS-lukijoiden toimintaan.

Uutinen Readerin lopettamisesta on aiheuttanut kevään aikana kuhinaa muiden RSS-lukijaa tarjoavien palveluiden parissa, kun pienemmät toimijat ovat ryhtyneet kilpailemaan kodittomiksi jäävistä Readerin käyttäjistä.

Jos uuden RSS-lukijan etsimisen on jättänyt viime tinkaan, omat syötteensä voi tallentaa koneelleen uuteen palveluun siirtämistä varten. Tallentaminen tapahtuu avaamalla Readerin asetukset oikean yläreunan hammasrattaalla merkitystä valikosta. Asetuksista löytyy valikko Tuonti tai vienti, jonka Vie tiedot -otsikon alta pääsee siirtymään Googlen Takeout-palveluun. Create Archive -nappula tallentaa koneelle zip-pakatun OPML-tiedoston, jonka voi viedä mukanaan uuteen palveluun.


Google Readerin tiedot voi tallentaa asetusvalikosta

Yksi suosituimmista vaihtoehdoista Readerille on Feedly, joka on kerännyt kevään aikana joukoittain uusia käyttäjiä. Feedlyn ulkoasun voi muokata lähelle Googlen Readeria tai sitä voi käyttää enemmän kuvia painottavassa näkymässä. Palvelu tarjoaa lisäksi käyttäjätietojen tuomisen Readerista yhdellä klikkauksella. Feedly on tarjolla nettipohjaisena palveluna, iOS- ja Android-sovelluksena sekä selaimen lisäosana Chromelle, Firefoxille ja Safarille. Feedly ei kuitenkaan tue kaikkia Google Readerin näppäinkomentoja, mikä saattaa olla merkittävä puute niihin tottuneille.


Feedly

Muita ilmaisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Digg-palvelun tuore Digg Reader. Tietojen tuominen Digg Readeriin on helppoa ja myös ulkoasu on tutun oloinen. The Old Reader puolestaan pyrkii kopioimaan alkuperäisen (ennen sosiaalisia ominaisuuksia) Google Readerin toiminnan. Se on kuitenkin tarjolla vain nettipohjaisena versiona.


Digg Reader

Jos RSS-lukijaltaan kaipaa muutakin kuin minimalistisen listan uusista uutisista, hyvä vaihtoehto on Feedlyn lisäksi Pulse. Se tarjoaa kuvia painottavan näkymän, jossa palvelun mielenkiintoiseksi arvioimat uutiset nostetaan kärkeen. Pulsesta on selaimella toimivan version lisäksi tarjolla iOS- ja Android-sovellukset.


Pulse

Tämä lista Readerin korvaavista palveluista ei ole läheskään kattava, joten kerro kommenteissa millä itse olet Readerin korvannut ja miksi.

Tägit: RSS Google Reader
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

11.7.2013 15:46

Itse siirryin Feedlyn käyttöön, mutta iGooglen kaltainen "etusivu" olisi vieläkin poikaa, Feedly kun ei ole ihan yhtä selkeä missään näkymässä. Toki toimii kuin junan vessa ja niin edelleen, mitä nyt vain pitää jatkuvasti muistaa painaa rullan napilla, että avaa välilehteen sen sijaan, että avaa pikku previewissä sen ensiksi.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Pirate Bayn perustajat määrättiin Suomessa maksamaan yli 400 000 euron edestä korvauksia Pirate Bayn perustajat määrättiin Suomessa maksamaan yli 400 000 euron edestä korvauksia (24.8.2017 09:49)
Helsingin käräjäoikeus on kieltänyt uhkasakon uhalla The Pirate Bayn kahta perustajaa jatkamasta luvatonta tiedostojenjakamista. Tuomio annettiin elokuun 23. päivänä yksipuolisena, sillä käräjäoikeus ....
1 kommentti
Uusi Galaxy Note8 ei toimi vanhoissa Gear VR -laseissa – Samsung esitteli taas uuden Uusi Galaxy Note8 ei toimi vanhoissa Gear VR -laseissa – Samsung esitteli taas uuden (24.8.2017 09:36)
Menneiden vuosien aikana ainakin yksi asia on tullut selväksi Samsungin tuotelanseerauksista: Gear VR -katselulaseja ei kannata ostaa ajatellen, että kyseinen malli olisi kovin pitkäikäinen. ....
Videoesittely – Samsung Galaxy Note 8:n tärkeimmät ominaisuudet Videoesittely – Samsung Galaxy Note 8:n tärkeimmät ominaisuudet (23.8.2017 18:57)
Samsungin hetki sitten esittelemä Galaxy Note8 -älypuhelin tulee Suomessa myyntiin syyskuun 15. päivänä ja se maksaa rapsakat 1029 euroa. Note 8:n tarkemmat tekniset tiedot löytyvät edellä ....
Tässä on Samsungin Galaxy Note8 -huippupuhelin – Näin paljon se maksaa Suomessa Tässä on Samsungin Galaxy Note8 -huippupuhelin – Näin paljon se maksaa Suomessa (23.8.2017 18:24)
Samsung esitteli tänään New Yorkissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Galaxy Note8 -älypuhelimen. Yhtiön tuoteportfoliossa isojen high-end-puhelimien sarjaan kuuluvalla puhelimella yritetään ....
Microsoft kehitti uuden piirin – Reaaliaikaista tekoäly palvelimiin Microsoft kehitti uuden piirin – Reaaliaikaista tekoäly palvelimiin (23.8.2017 14:54)
Microsoft esitteli Hot Chips -symposiumissa tekoälylaskentaan suunnitellun laskentakortin. Project Brainwave -nimellä tunnetun kehityshankkeen tavoitteena on luoda piiri, jonka avulla voidaan ....

Uutisarkisto