*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Google Reader loppuu tänään - varmuuskopioi tiedot ja kokeile näitä vaihtoehtoja

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 1.7.2013 13:28 Kommentteja (1)

Google Reader loppuu tänään - varmuuskopioi tiedot ja kokeile näitä vaihtoehtoja Google aiemman ilmoituksen mukaan RSS-syötteiden lukemiseen tarkoitettu Google Reader palvelu on tarkoitus sulkea 1. heinäkuuta lähtien. Jos Readerissa on pitkä lista seurattavia syötteitä, ne kannattaa ennen palvelun sulkeutumista tallentaa omalle koneelleen ja siirtää listat suoraan uuteen palveluun.
Google Reader on yksi maailman suosituimmista RSS-lukijoista ja moni palvelu ja sovellus on rakennettu synkronoimaan tietonsa käyttäjän Google Reader -tilin kanssa. Siksi palvelun lopettaminen aiheuttaa muutoksia myös muiden RSS-lukijoiden toimintaan.

Uutinen Readerin lopettamisesta on aiheuttanut kevään aikana kuhinaa muiden RSS-lukijaa tarjoavien palveluiden parissa, kun pienemmät toimijat ovat ryhtyneet kilpailemaan kodittomiksi jäävistä Readerin käyttäjistä.

Jos uuden RSS-lukijan etsimisen on jättänyt viime tinkaan, omat syötteensä voi tallentaa koneelleen uuteen palveluun siirtämistä varten. Tallentaminen tapahtuu avaamalla Readerin asetukset oikean yläreunan hammasrattaalla merkitystä valikosta. Asetuksista löytyy valikko Tuonti tai vienti, jonka Vie tiedot -otsikon alta pääsee siirtymään Googlen Takeout-palveluun. Create Archive -nappula tallentaa koneelle zip-pakatun OPML-tiedoston, jonka voi viedä mukanaan uuteen palveluun.


Google Readerin tiedot voi tallentaa asetusvalikosta

Yksi suosituimmista vaihtoehdoista Readerille on Feedly, joka on kerännyt kevään aikana joukoittain uusia käyttäjiä. Feedlyn ulkoasun voi muokata lähelle Googlen Readeria tai sitä voi käyttää enemmän kuvia painottavassa näkymässä. Palvelu tarjoaa lisäksi käyttäjätietojen tuomisen Readerista yhdellä klikkauksella. Feedly on tarjolla nettipohjaisena palveluna, iOS- ja Android-sovelluksena sekä selaimen lisäosana Chromelle, Firefoxille ja Safarille. Feedly ei kuitenkaan tue kaikkia Google Readerin näppäinkomentoja, mikä saattaa olla merkittävä puute niihin tottuneille.


Feedly

Muita ilmaisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Digg-palvelun tuore Digg Reader. Tietojen tuominen Digg Readeriin on helppoa ja myös ulkoasu on tutun oloinen. The Old Reader puolestaan pyrkii kopioimaan alkuperäisen (ennen sosiaalisia ominaisuuksia) Google Readerin toiminnan. Se on kuitenkin tarjolla vain nettipohjaisena versiona.


Digg Reader

Jos RSS-lukijaltaan kaipaa muutakin kuin minimalistisen listan uusista uutisista, hyvä vaihtoehto on Feedlyn lisäksi Pulse. Se tarjoaa kuvia painottavan näkymän, jossa palvelun mielenkiintoiseksi arvioimat uutiset nostetaan kärkeen. Pulsesta on selaimella toimivan version lisäksi tarjolla iOS- ja Android-sovellukset.


Pulse

Tämä lista Readerin korvaavista palveluista ei ole läheskään kattava, joten kerro kommenteissa millä itse olet Readerin korvannut ja miksi.

Tägit: RSS Google Reader
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

11.7.2013 15:46

Itse siirryin Feedlyn käyttöön, mutta iGooglen kaltainen "etusivu" olisi vieläkin poikaa, Feedly kun ei ole ihan yhtä selkeä missään näkymässä. Toki toimii kuin junan vessa ja niin edelleen, mitä nyt vain pitää jatkuvasti muistaa painaa rullan napilla, että avaa välilehteen sen sijaan, että avaa pikku previewissä sen ensiksi.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Obaman laki menee nurin – Operaattorit saavat luvan myydä selaushistoriaa mainostajille Obaman laki menee nurin – Operaattorit saavat luvan myydä selaushistoriaa mainostajille (29.3.2017 12:59)
Yhdysvaltojen edustajainhuone on hyväksynyt esityksen, joka kumoaa Barack Obaman presidenttikaudella säädetyn lain, joka estää operaattoreita luovuttamasta asiakkaistaan tietoa eteenpäin ilman ....
Twitch aloittaa pelien myynnin aivan pian Twitch aloittaa pelien myynnin "aivan pian" (29.3.2017 11:54)
Pelivideostriimejä välittävä Twitch alkaa tällä viikolla myydä myös pelejä, kertoo TechCrunch. Tarkka ajankohta ei ole vielä selvillä ja sivuston mukaan Twitch voi laajentua pelikauppiaaksi jo tänään. ....
Supercellin suuromistaja osti ison palasen Teslasta Supercellin suuromistaja osti ison palasen Teslasta (29.3.2017 11:17)
Supercellin osakekannasta enemmistöosuuden itselleen viime vuonna hankkinut kiinalainen Internet-jätti Tencent on ostanut viiden prosentin osuuden sähköautoyhtiö Teslasta. Kaupan arvo on yhteensä ....
Tinder toimii myös netissä: Ei enää tarvetta mobiilisovellukselle Tinder toimii myös netissä: Ei enää tarvetta mobiilisovellukselle (29.3.2017 09:51)
Suosittu deittipalvelu Tinder on toiminut toistaiseksi ainoastaan mobiililaitteilla, joiden kautta sovellus pystyy hankkimaan GPS:n ansiosta tarkkaa sijaintidataa etäisyyksien määrittämistä ....
1 kommentti
Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla (28.3.2017 12:30)
Facebook on lähettänyt sähköpostia käyttäjilleen, jotka käyttävät yhtiön omistamaa Messenger-pikaviestintä Windows Phone 8.1 -laitteilla. Sähköpostisa kerrotaan, että sovellus lopettaa toiminnan ....
10 kommenttia

Uutisarkisto