*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Samsung kiistää huhut PC-bisneksen alasajosta

Kirjoittaja Valtteri Ahonen (Google+) @ 25.6.2013 10:53 Kommentteja (5)

Samsung kiistää huhut PC-bisneksen alasajosta Korea Times pani eilen liikkeelle huhun, jonka mukaan Samsung olisi luopumassa perinteisten tietokoneiden valmistamisesta ja myymisestä tuoteryhmän tappiollisuuden vuoksi.
Alkuperäisten tietojen mukaan Samsungin edustaja olisi sanonut, että PC-markkinat ovat kutistumassa niin kovalla vauhdilla, ettei yhtiö näe syytä jatkaa perinteisten tietokoneiden valmistusta, vaan siirtää painopistettään yhä enemmän tabletteihin, hybridi- ja all-in-one-laitteisiin.

Samsung on nyt kuitenkin julkaissut lausunnon, jossa yhtiö kertoo huhujen olevan täysin perättömiä.

"Huhut ovat vailla pohjaa. Samsung aikoo jatkaa laaja-alaisesti PC-tuotteiden tarjoamista kuluttajien ja markkinoiden tarpeiden mukaan."

Tägit: tietokone Samsung
Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

125.6.2013 18:14

Lainaus:
"Huhut ovat vailla pohjaa. Samsung aikoo jatkaa laaja-alaisesti PC-tuotteiden tarjoamista kuluttajien ja markkinoiden tarpeiden mukaan."
Eli toisin sanoen ajetaan pikkuhiljaa alas sitä mukaan kun kysyntä laskee. Ei PC-myynti kai ole enään niin voitokasta touhua kuin ennen, mutta enpä usko että tulee kamalasti taappiotakaan.

hasa diga eebowai

226.6.2013 11:07

PC:n ongelmat löytyvät softasta ei kovosta. Joka on outoa kun PC:lle on eniten softaa. Mutta jos tietyt asiat huononevat niin sillä on suuri vaikutus, kuten pelaamisen mahdollisuus ja käyttöjärjestelmän käyttökelpoisuus.

Käyttöjärjestelmällä viittaan Windows 8 fiaskoon. Pelaamisella siihen kuinka pelien kova DRM ja jakeluohjelmistojen yksityisyys loukkaukset ovat karkoittaneet osan pelaajista pois.

Vaikka ehkä ihmiset vihdoin alkavat huomata että ei se tietokoneen peruskäyttö tarvitse mitään tehomyllyä, jos sillä ei pelaa mitään raskaita pelejä. Joten tapletit ovat osittain myös syöneet käyttöä.

Ehkä monen pienen asian summa, mutta kyllä ne yhtiöt itse ovat sitä PC:tä tappamassa ei kuluttaja. Tabletti tai konsoli ei pysty korvaamaan PC:tä, vain tiettyjä asioita saadaan niihin siirrettyä.

326.6.2013 18:40

Faktahan on se, että kuluttaja ei vaikuta PC:n hengissä selviämiseen oleellisella tavalla. Todelliset markkinat ovat yrityspuolella, jossa paskat välitetään pelaamisesta,DRM:stä (?!?) tai Samsungin PC:stä. Tosin ei välitetä myöskään WIN8:sta. Siinä olen samaa mieltä.

427.6.2013 13:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
Faktahan on se, että kuluttaja ei vaikuta PC:n hengissä selviämiseen oleellisella tavalla. Todelliset markkinat ovat yrityspuolella, jossa paskat välitetään pelaamisesta,DRM:stä (?!?) tai Samsungin PC:stä. Tosin ei välitetä myöskään WIN8:sta. Siinä olen samaa mieltä.
No sieltähän tuli hauska kommentti. Ja etteikös kuluttajat vaikuta tietokoneiden menestymiseen? Luulisi että nimenomaan yksityiset kuluttajat vaikuttavat kaikkein eniten myynteihin. Katsos kun peruskuluttajia on huomattavasti enemmän kuin yrityksiä. Toisi kuin yritykset, yksityiset uusivat koneita ja softia useammin kuin kerran kymmenessä vuodessa. Ehkä käyttis- ja ohjelmistopuolella on kriittisempää saada yritykset puolellensa, mutta ei taatusti rautapuolella, jossa pitää saada uusia koneita myytyä jatkuvasti.
Peruskuluttajilla on yhteensä enemmän ostovoima kuin yrityksillä. Tietokoneiden menestys on juuri heidän mieltymyksistään kiinni

hasa diga eebowai

527.6.2013 16:15

Tottakai vaikuttaa. En ole väittänytkään ettei vaikuttaisi. En jaksa tähä toistaa edellistä kommenttiani, mutta kommentoin lisää. Terävä havainto, ihmisiä on todellakin enemmän kuin yrityksiä. Noin se menee. Kaikilla 6,5 miljardilla, vauvasta vaariin, Kamputseasta Sveitsiin on oma PC (dell tai HP). Vastaavasti yrityksissä on vain 1 kone/puulaa (samsung)i.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.6.2013 @ 16:21

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nyt ne ovat täällä: Pokemon Go kolmas sukupolvi saapui! Nyt ne ovat täällä: Pokemon Go kolmas sukupolvi saapui! (8.12.2017 22:37)
Vuoden 2016 kesällä julkaistu Pokemon Go on onnistunut pitämään kymmenet miljoonat ihmiset kävelemässä pitkin maita ja mantuja jo puolentoista vuoden ajan. Pelin kehittäjä Niantic on aktiivisesti ....
Elon Musk vahvisti – Aikoo kehittää oman piirin itsestään ajaviin autoihin Elon Musk vahvisti – Aikoo kehittää oman piirin itsestään ajaviin autoihin (8.12.2017 15:57)
Elon Musk paljasti torstaina pidetyssä yksityistilaisuudessa, että Tesla kehittää parhaillaan omaa tekoälylaskentaan suunniteltua piiriä, jolla voitaisiin suorittaa itsestään ajavan auton edellyttämät ....
1 kommentti
Nämä olivat vuoden 2017 ladatuimmat ohjelmat Suomen App Storessa Nämä olivat vuoden 2017 ladatuimmat ohjelmat Suomen App Storessa (8.12.2017 15:22)
Kuluvan vuoden päättymistä kunnioittaakseen Apple on julkaissut listat tämän vuoden suosituimmista sovelluksista ja mobiilipeleistä. Suomen App Storessa suureen suosioon nousivat pikaviestisovellukset, ....
Apple panostaa vihdoin iPhonen akkuihin? Luvassa korotus kapasiteettiin Apple panostaa vihdoin iPhonen akkuihin? Luvassa korotus kapasiteettiin (8.12.2017 13:21)
Koolla on väliä, mitä tulee älypuhelimien akkuihin. Uutta iPhonea havitteleville onkin luvassa iloisia uutisia, sillä KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo ounastelee uusimmassa raportissaan ....
Windows 10:n ensi vuoden päivityksestä tihkuu tietoja Windows 10:n ensi vuoden päivityksestä tihkuu tietoja (8.12.2017 11:10)
Windows 10:lle ensi vuoden huhtikuussa julkaistava Redstone 4 -ohjelmistopäivitys tulee sisältämään parannetun virranhallinnan ja tuen eSIM-teknologialle. Ajatuksena on kehittää käyttöjärjestelmää ....

Uutisarkisto