*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Samsung kiistää huhut PC-bisneksen alasajosta

Kirjoittaja Valtteri Ahonen (Google+) @ 25.6.2013 10:53 Kommentteja (5)

Samsung kiistää huhut PC-bisneksen alasajosta Korea Times pani eilen liikkeelle huhun, jonka mukaan Samsung olisi luopumassa perinteisten tietokoneiden valmistamisesta ja myymisestä tuoteryhmän tappiollisuuden vuoksi.
Alkuperäisten tietojen mukaan Samsungin edustaja olisi sanonut, että PC-markkinat ovat kutistumassa niin kovalla vauhdilla, ettei yhtiö näe syytä jatkaa perinteisten tietokoneiden valmistusta, vaan siirtää painopistettään yhä enemmän tabletteihin, hybridi- ja all-in-one-laitteisiin.

Samsung on nyt kuitenkin julkaissut lausunnon, jossa yhtiö kertoo huhujen olevan täysin perättömiä.

"Huhut ovat vailla pohjaa. Samsung aikoo jatkaa laaja-alaisesti PC-tuotteiden tarjoamista kuluttajien ja markkinoiden tarpeiden mukaan."

Tägit: Samsung tietokone
Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

125.6.2013 18:14

Lainaus:
"Huhut ovat vailla pohjaa. Samsung aikoo jatkaa laaja-alaisesti PC-tuotteiden tarjoamista kuluttajien ja markkinoiden tarpeiden mukaan."
Eli toisin sanoen ajetaan pikkuhiljaa alas sitä mukaan kun kysyntä laskee. Ei PC-myynti kai ole enään niin voitokasta touhua kuin ennen, mutta enpä usko että tulee kamalasti taappiotakaan.

hasa diga eebowai

226.6.2013 11:07

PC:n ongelmat löytyvät softasta ei kovosta. Joka on outoa kun PC:lle on eniten softaa. Mutta jos tietyt asiat huononevat niin sillä on suuri vaikutus, kuten pelaamisen mahdollisuus ja käyttöjärjestelmän käyttökelpoisuus.

Käyttöjärjestelmällä viittaan Windows 8 fiaskoon. Pelaamisella siihen kuinka pelien kova DRM ja jakeluohjelmistojen yksityisyys loukkaukset ovat karkoittaneet osan pelaajista pois.

Vaikka ehkä ihmiset vihdoin alkavat huomata että ei se tietokoneen peruskäyttö tarvitse mitään tehomyllyä, jos sillä ei pelaa mitään raskaita pelejä. Joten tapletit ovat osittain myös syöneet käyttöä.

Ehkä monen pienen asian summa, mutta kyllä ne yhtiöt itse ovat sitä PC:tä tappamassa ei kuluttaja. Tabletti tai konsoli ei pysty korvaamaan PC:tä, vain tiettyjä asioita saadaan niihin siirrettyä.

326.6.2013 18:40

Faktahan on se, että kuluttaja ei vaikuta PC:n hengissä selviämiseen oleellisella tavalla. Todelliset markkinat ovat yrityspuolella, jossa paskat välitetään pelaamisesta,DRM:stä (?!?) tai Samsungin PC:stä. Tosin ei välitetä myöskään WIN8:sta. Siinä olen samaa mieltä.

427.6.2013 13:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
Faktahan on se, että kuluttaja ei vaikuta PC:n hengissä selviämiseen oleellisella tavalla. Todelliset markkinat ovat yrityspuolella, jossa paskat välitetään pelaamisesta,DRM:stä (?!?) tai Samsungin PC:stä. Tosin ei välitetä myöskään WIN8:sta. Siinä olen samaa mieltä.
No sieltähän tuli hauska kommentti. Ja etteikös kuluttajat vaikuta tietokoneiden menestymiseen? Luulisi että nimenomaan yksityiset kuluttajat vaikuttavat kaikkein eniten myynteihin. Katsos kun peruskuluttajia on huomattavasti enemmän kuin yrityksiä. Toisi kuin yritykset, yksityiset uusivat koneita ja softia useammin kuin kerran kymmenessä vuodessa. Ehkä käyttis- ja ohjelmistopuolella on kriittisempää saada yritykset puolellensa, mutta ei taatusti rautapuolella, jossa pitää saada uusia koneita myytyä jatkuvasti.
Peruskuluttajilla on yhteensä enemmän ostovoima kuin yrityksillä. Tietokoneiden menestys on juuri heidän mieltymyksistään kiinni

hasa diga eebowai

527.6.2013 16:15

Tottakai vaikuttaa. En ole väittänytkään ettei vaikuttaisi. En jaksa tähä toistaa edellistä kommenttiani, mutta kommentoin lisää. Terävä havainto, ihmisiä on todellakin enemmän kuin yrityksiä. Noin se menee. Kaikilla 6,5 miljardilla, vauvasta vaariin, Kamputseasta Sveitsiin on oma PC (dell tai HP). Vastaavasti yrityksissä on vain 1 kone/puulaa (samsung)i.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.6.2013 @ 16:21

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä (19.1.2017 21:23)
Samsungin tulevien Galaxy S8 -huippumallien ominaisuuksista on puhuttu julkistuksen lähestyessä enevissä määrin, mutta iso osa huhuilusta on keskittynyt mm. näyttöön ja muihin hardisominaisuuksiin. ....
Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina (19.1.2017 20:19)
Useimmat suomalaisista muistavat varmasti menneiden vuosien Lumia-älypuhelimista erityisesti hurjalla kameralla varustetun Lumia 1020 -mallin. Nokian 808 PureView'n hirviömäisellä 41 megapikselin ....
Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX (19.1.2017 20:08)
Edellinen Roccatilta testissä ollut pelinäppäimistö oli Ryos MK FX, joka muistutti ulkomuodoltaan lähinnä scifi-sarjojen avaruusaluksen hallintakonsolia. Suora FX tähtää toiseen ääripäähän, ....
Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista (19.1.2017 19:07)
Galaxy S8:n vuotokuvia on levinnyt viimeisten viikkojen aikana verkossa runsaanlaisesti, mutta tässä vaiheessa yhtäkään kuvaa ei ole pidetty kovinkaan suurella varmuudella aitona laitteena – ....
Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi (19.1.2017 18:36)
Museoviraston on julkaissut digitoimansa yli 100 000 kuvaa kaikkien vapaasti käytettäväksi. Kuvat on lisensoitu CC BY 4.0 -linsessillä, joten niitä voi käyttää vapaasti missä tarkoituksessa ....
1 kommentti

Uutisarkisto