*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Arrested Developmentin uudet jaksot kiinnostivat yli 100 000 piraattia

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 29.5.2013 13:43 Kommentteja (5)

Arrested Developmentin uudet jaksot kiinnostivat yli 100 000 piraattia Netflixin viime sunnuntaina yksinoikeudella julkaisema Arrested Development -sarjan neljäs tuotantokausi on palvelun tilaajien lisäksi kiinnostanut piraatteja. Kulttisuosiota nauttivaa komediaa ladattiin torrent-sivustoilta yli 100 000 kertaa ensimmäisen vuorokauden aikana.
PaidContent lainaa Torrent Freakin keräämiä lukuja, jotka eivät yllä ennätyksiin (Game of Thronesia ladattiin yli miljoona kertaa ensimmäisen vuorokauden aikana), mutta latausten määrä on kohtuullisen iso tv-sarjojen kategoriassa. Vaikka Netflix on laajasti saatavilla Yhdysvalloissa, Kanadassa, Pohjoismaissa sekä muutamissa muissa Euroopan maissa, peittoalueen ulkopuolelle jää silti miljoonittain katsojia, jotka ovat potentiaalisesti kiinnostuneita sarjasta.

Netflix on aiemmin todennut tarjoavansa piratismille vaihtoehdon helpolla saatavuudella ja kohtuullisella hintatasolla. Yhtiön sisältöjohtajan Ted Sarandosin mukaan tilastot osoittavat BitTorrent-liikenteen vähentyneen niissä maissa, joihin Netflix on tuonut palvelunsa.

Vaikka Netflix ei näy vielä joka paikassa, yhtiö lisensoi omia sarjojaan (House of Cards, Hemlock Grove) muille tv-yhtiöille näytettäväksi perinteisten maksukanavien puolella. Lisäksi yhtiö on lupaillut laajentumista uusiin Euroopan maihin vuoden toisen puoliskon aikana.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

129.5.2013 15:18

Toisin kuin Game of Thrones, tämähän sarja sentään vielä sai suomenkielisenkin nimen: Sukuvika.

231.5.2013 0:23

Siis kysyntää tuotteille riittää. :-)

@1
Itse pidän alkuperäisiä nimiä parempina, koska usein käännökset ovat kömpelöitä ja syntyy sekaannuksia, kun toinen tietää vain alkuperäisen ja toinen vain käännetyn nimen. Miksi George on pakko olla Yrjö tai Jykä? Alkuperäiset nimet pienentäisivät kynnystä ja helpottaisivat toisen kielen oppimista, mutta tämä on vain mun näkemykseni.

331.5.2013 11:35

@2: Noinhan ihmiset väittävät, mutteivat oikeasti tarkoita. Olisi aika hankalakin suomalaisessa tekstissä sanoa eilen katsoneensa 阿飛正傳:n tai Зеркалоn.

431.5.2013 13:18

@3
En tullutkaan ajatelleeksi muita kieliä, hyvä pointti. Englannnin kieliset voisivat puolestani pitää alkuperäisinä, mutta hankalimmat kielet ovat tosiaankin hyvä kääntää. Yleisimmät euroopassa esiintyvät kielien nimikkeet voisi jättää alkuperäiseksi, jos sen vain pystyy suomenkielen kannalta lausuttavissa ja ymmärrettävänä. Asian ongelmana näen myös sen, että jos alkuperäiset nimet käännetään suomenkielelle, niin suomalainen viihdeteollisuuden nimikkeiden valinta supistuu.

52.6.2013 10:25

@3 阿飛正傳 ja Зеркало lienevät kyllä hankalia kirjoittaa, mutta A Fei jing juen ja Zerkalo lienevät hieman helpompia. :)

Eli translitteroinnilla pääsisi pitkälle. Tästä tietenkin päästään siihen, että noita translitterointitapoja löytyy useita, joten siinä saattaa esimerkiksi amerikkailaisten kanssa keskustellessa tulla pientä sekaannusta. Tosin porukka tuntuu typottavan noita omakielisiäänkin nimiä, joten tuskin muutaman merkin heitto kovin paljoa haittaa...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
2 kommenttia
iPhone 8 pistettiin osiin – Tällaisia komponentteja puhelimen sisältä löytyy iPhone 8 pistettiin osiin – Tällaisia komponentteja puhelimen sisältä löytyy (22.9.2017 11:50)
Applen viime viikolla esittelemien iPhone 8- ja iPhone 8 Plus -älypuhelimien myynti on alkanut. Tuttuun tyyliin tee-se-itse-fiksareille suunnattu iFixit-sivusto on ollut hereillä ja hyökännyt ....
Kiinan hakukonejätti aikoo kiriä Yhdysvaltojen ohi itsestään ajavissa autoissa Kiinan hakukonejätti aikoo kiriä Yhdysvaltojen ohi itsestään ajavissa autoissa (22.9.2017 10:42)
Kiinan hakukonemarkkinoita suvereenisti hallitseva Baidu on ilmoittanut perustavansa 1,52 miljardin dollarin arvoisen rahaston, jonka on määrä sijoittaa rahaa seuraavan kolmen vuoden aikana ....
CCleaner-haittaohjelmalla hyökättiin teknologiayritysten verkkkoihin CCleaner-haittaohjelmalla hyökättiin teknologiayritysten verkkkoihin (22.9.2017 09:56)
Aiemmin tällä viikolla selvisi, että huippusuosittuun CCleaner-puhdistustyökaluun oli ujutettu haittaohjelma. Ohjelman versionumeroon 5.33 istutettiin haittaohjelma ilmeisesti tietomurron avulla, ....

Uutisarkisto