*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Arrested Developmentin uudet jaksot kiinnostivat yli 100 000 piraattia

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 29.5.2013 13:43 Kommentteja (5)

Arrested Developmentin uudet jaksot kiinnostivat yli 100 000 piraattia Netflixin viime sunnuntaina yksinoikeudella julkaisema Arrested Development -sarjan neljäs tuotantokausi on palvelun tilaajien lisäksi kiinnostanut piraatteja. Kulttisuosiota nauttivaa komediaa ladattiin torrent-sivustoilta yli 100 000 kertaa ensimmäisen vuorokauden aikana.
PaidContent lainaa Torrent Freakin keräämiä lukuja, jotka eivät yllä ennätyksiin (Game of Thronesia ladattiin yli miljoona kertaa ensimmäisen vuorokauden aikana), mutta latausten määrä on kohtuullisen iso tv-sarjojen kategoriassa. Vaikka Netflix on laajasti saatavilla Yhdysvalloissa, Kanadassa, Pohjoismaissa sekä muutamissa muissa Euroopan maissa, peittoalueen ulkopuolelle jää silti miljoonittain katsojia, jotka ovat potentiaalisesti kiinnostuneita sarjasta.

Netflix on aiemmin todennut tarjoavansa piratismille vaihtoehdon helpolla saatavuudella ja kohtuullisella hintatasolla. Yhtiön sisältöjohtajan Ted Sarandosin mukaan tilastot osoittavat BitTorrent-liikenteen vähentyneen niissä maissa, joihin Netflix on tuonut palvelunsa.

Vaikka Netflix ei näy vielä joka paikassa, yhtiö lisensoi omia sarjojaan (House of Cards, Hemlock Grove) muille tv-yhtiöille näytettäväksi perinteisten maksukanavien puolella. Lisäksi yhtiö on lupaillut laajentumista uusiin Euroopan maihin vuoden toisen puoliskon aikana.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

129.5.2013 15:18

Toisin kuin Game of Thrones, tämähän sarja sentään vielä sai suomenkielisenkin nimen: Sukuvika.

231.5.2013 0:23

Siis kysyntää tuotteille riittää. :-)

@1
Itse pidän alkuperäisiä nimiä parempina, koska usein käännökset ovat kömpelöitä ja syntyy sekaannuksia, kun toinen tietää vain alkuperäisen ja toinen vain käännetyn nimen. Miksi George on pakko olla Yrjö tai Jykä? Alkuperäiset nimet pienentäisivät kynnystä ja helpottaisivat toisen kielen oppimista, mutta tämä on vain mun näkemykseni.

331.5.2013 11:35

@2: Noinhan ihmiset väittävät, mutteivat oikeasti tarkoita. Olisi aika hankalakin suomalaisessa tekstissä sanoa eilen katsoneensa 阿飛正傳:n tai Зеркалоn.

431.5.2013 13:18

@3
En tullutkaan ajatelleeksi muita kieliä, hyvä pointti. Englannnin kieliset voisivat puolestani pitää alkuperäisinä, mutta hankalimmat kielet ovat tosiaankin hyvä kääntää. Yleisimmät euroopassa esiintyvät kielien nimikkeet voisi jättää alkuperäiseksi, jos sen vain pystyy suomenkielen kannalta lausuttavissa ja ymmärrettävänä. Asian ongelmana näen myös sen, että jos alkuperäiset nimet käännetään suomenkielelle, niin suomalainen viihdeteollisuuden nimikkeiden valinta supistuu.

52.6.2013 10:25

@3 阿飛正傳 ja Зеркало lienevät kyllä hankalia kirjoittaa, mutta A Fei jing juen ja Zerkalo lienevät hieman helpompia. :)

Eli translitteroinnilla pääsisi pitkälle. Tästä tietenkin päästään siihen, että noita translitterointitapoja löytyy useita, joten siinä saattaa esimerkiksi amerikkailaisten kanssa keskustellessa tulla pientä sekaannusta. Tosin porukka tuntuu typottavan noita omakielisiäänkin nimiä, joten tuskin muutaman merkin heitto kovin paljoa haittaa...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Obaman laki menee nurin – Operaattorit saavat luvan myydä selaushistoriaa mainostajille Obaman laki menee nurin – Operaattorit saavat luvan myydä selaushistoriaa mainostajille (29.3.2017 12:59)
Yhdysvaltojen edustajainhuone on hyväksynyt esityksen, joka kumoaa Barack Obaman presidenttikaudella säädetyn lain, joka estää operaattoreita luovuttamasta asiakkaistaan tietoa eteenpäin ilman ....
Twitch aloittaa pelien myynnin aivan pian Twitch aloittaa pelien myynnin "aivan pian" (29.3.2017 11:54)
Pelivideostriimejä välittävä Twitch alkaa tällä viikolla myydä myös pelejä, kertoo TechCrunch. Tarkka ajankohta ei ole vielä selvillä ja sivuston mukaan Twitch voi laajentua pelikauppiaaksi jo tänään. ....
Supercellin suuromistaja osti ison palasen Teslasta Supercellin suuromistaja osti ison palasen Teslasta (29.3.2017 11:17)
Supercellin osakekannasta enemmistöosuuden itselleen viime vuonna hankkinut kiinalainen Internet-jätti Tencent on ostanut viiden prosentin osuuden sähköautoyhtiö Teslasta. Kaupan arvo on yhteensä ....
Tinder toimii myös netissä: Ei enää tarvetta mobiilisovellukselle Tinder toimii myös netissä: Ei enää tarvetta mobiilisovellukselle (29.3.2017 09:51)
Suosittu deittipalvelu Tinder on toiminut toistaiseksi ainoastaan mobiililaitteilla, joiden kautta sovellus pystyy hankkimaan GPS:n ansiosta tarkkaa sijaintidataa etäisyyksien määrittämistä ....
1 kommentti
Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla (28.3.2017 12:30)
Facebook on lähettänyt sähköpostia käyttäjilleen, jotka käyttävät yhtiön omistamaa Messenger-pikaviestintä Windows Phone 8.1 -laitteilla. Sähköpostisa kerrotaan, että sovellus lopettaa toiminnan ....
10 kommenttia

Uutisarkisto