*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Google suunnittelee langattoman netin rakentamista Afrikkaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 27.5.2013 10:52 Kommentteja (10)

Google suunnittelee langattoman netin rakentamista Afrikkaan Google suunnittelee avun antamista langattomien verkkojen rakentamiseen Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan ja Kaakkois-Aasiaan. Verkkojen on tarkoitus palvella suurten asukaskeskittymien ulkopuolella asuvia ihmisiä, joilla ei ole pääsyä langallisiin verkkoyhteyksiin.
Wall Street Journalin mukaan Googlen apu koostuisi verkkojen rakentamisesta, rahoittamisesta ja avusta verkkojen käyttöön liittyen. Hakukonejätin on tarkoitus tehdä yhteistyötä paikallisten operaattoreiden kanssa, mutta on epäselvää onko yhteenliittymiä vielä ehditty muodostaa. Googlen suunnittelemat käytännön ratkaisuista poikkeavat maakohtaisesti. Keniassa ja Etelä-Afrikassa hakukonejätti haluaisi hyödyntää televisiolähetyksiin varattuja taajuuksia.

Antamalla apua verkkojen rakentamiseen Google yhdistää verkkoon ihmisiä, joilla ei ole ollut siihen aiemmin mahdollisuutta. Tätä kautta yhtiö saa todennäköisesti omiin palveluihinkin uusia käyttäjiä.

Verkkoyhteydet ovat kiinnostaneet Googlea erityisen paljon viime vuosina. Yhtiön on alkanut rakentaa Yhdysvalloissa omaa huippunopeaa Google Fiber -verkkoa, minkä lisäksi Google sai muutamien muiden yhtiöiden kanssa oikeuden hallita niin sanottua white space -taajuusaluetta, mitä voidaan käyttää esimerkiksi aiempaa laajempien Wi-Fi-verkkojen rakentamiseen. Google suunnitteli myös laajakaistaytheyksiä tarjoavan Clearwiren ostamista vuonna 2011. Viime aikoina Google on osoittanut olevansa kiinnostunut yhteistyöstä Dish Networkin kanssa.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

127.5.2013 12:51

On se hyvä että tietoliikenne yhteydet toimii, vaikka ihmiset siellä kuolee nälkään.

227.5.2013 13:49

Afrikkalaisten mielestä se on varmaan herkullinen.

327.5.2013 14:49

Kyllä sitä savannilla nälkäkuoleman partaalla on mukava katsella netistä Punavuorelaisen hipsterin instagram kuvia jostain trendikkäästä vegeravintolasta.

427.5.2013 14:55
hydrauliikka
Vahvistamaton

Voivat ainakin kattella länsimaista pokea sielunravinnoksi.

527.5.2013 16:12

Ite en uutisessa huomannut sitä kohtaa, jossa sanotaan tämän olevan ruoka-avusta pois. Onneksi te aikaisemmat kommentoijat huomasitte.

Ruoka-avulla hoidetaan oiretta, ei sairautta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.5.2013 @ 16:16

627.5.2013 17:08

On se hienoa, että ollaan jälleen kerran otettu uutisen kannalta oleellisimmat asiat esille. Afrikkaanhan ei tietenkään kannata edes suunnitella minkään rakentamista, niin kauan kuin siellä ihmisiä kuolee nälkään. Erityisesti langattomilla verkoilla on negatiivinen vaikutus nälänhätään.

727.5.2013 20:38

Prioriteetit +1

827.5.2013 21:07

Ehkä kysymys on enemmän siitä että mihin tuo raha käytetään. Kyllä sille löytyisi paljon tärkeämpiäkin kohteita. Jos maa ei pysty tuottamaan riittävästi ruokaa kansan tarpeisiin niin luulisi olevan tärkeämpiä rakennuskohteita kuin joku langaton verkko. Ilman muuta kaikkilla on siellä langattomat laitteet joilla sitä verkkoa käyttää, vaikka ruokaa ei olekkaan.

928.5.2013 21:07

Ihme valittamista täälläkin. Verkkoyhteyden yleensä nykyään vaikuttaa suoraan talouteen ja se vaikuttaa ruokaan ja muihinkin. Vai mitä luulette että kauan Suomi pysyisi pystyssä jos tästä päivästä lähtien porukka rupeaisi käyttämään faxia ja lankapuhelinta heittäen kännykät ja muuta langattomat laitteet vesijärveen?

Lisäksi mistä ihmeestä saitte taas ensimmäisenä mieleen ruuan? Afrikassa talous nousee ja google tekee sinne sijoituksia. Mitä ihmeellistä siinä on? Aikainen lintu madon nappaa. Pitäisiko googlen muka perustaa sinne peltoja? Se ei käsittääkseni kuulu vielä googlen toimintaan vielä.

1030.5.2013 23:46

@9
Loistava kommentti. Juuri samaa itsekin ajattelin.

Tekniikka tuo taloudellista kehitystä ja tämän myötä myös hyvinvointia. Hyvinvoinnin myötä syntyvyys laskee (Syntyvyys - Wikipedia), joka vastaavasti vähentää ruokittavan väestön määrää. Tietotekniikan kehitys tuo myös tietoa tehokkaammasta viljelyksestä sekä vesijohtojen, vedenpuhdistamojen, vedentuotantolaitosten ja kastelujärjestelmien rakentamisesta. Ruokaa sinne pitää vielä viedä, mutta se ei tuo pysyvää ratkaisua ongelmaan vaan tietotekniikan ja teollistumisen avulla voidaan luoda pysyviä ratkaisuja.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna (19.8.2017 17:39)
Yhdysvaltalaiset elokuvastudiot ovat aloittaneet neuvottelut suurien digitaalisten elokuvavuokraamojen kanssa uutuuselokuvien tarjolle tuonnin nopeuttamiseksi. Ajatuksena on, että elokuvia voisi ....
Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti (19.8.2017 12:15)
Tietokoneen tallennustila täynnä? Löydä oppaamme avulla mikä kovalevyltä vie eniten tilaa ja vapauta näin helposti ja ilmaiseksi lisää tilaa käyttöösi.
3 kommenttia
Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
1 kommentti
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....

Uutisarkisto