*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Myös Kinectin Windows-versio saa tarkemman kameran ja laajakulmalinssin

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 24.5.2013 11:38

Myös Kinectin Windows-versio saa tarkemman kameran ja laajakulmalinssin Kuten odottaa saattoi, Microsoft lupaa Xbox Onen esittelyn yhteydessä paljastetun uuden sukupolven Kinect-ohjaimen saapuvan myös Windows-käyttäjien ulottuville. Tietokoneella uutta Kinectiä päästään kuitenkin hyödyntämään vasta ensi vuonna.
Uusittu Kinect sisältää huomattavasti aiempaa tarkemman kameran, joka mahdollistaa käyttäjän pientenkin liikkeiden seuraamisen. Lisäksi mukana on Microsoftin Time-of-Flight-tekniikka, joka laskee yksittäisten fotonien edestakaisen matkan seurattavaan henkilöön ja takaisin, millä kasvatetaan liikeseurannan tarkkuutta entisestään.

Uusi Kinect seuraa aiempaa useampia pisteitä ihmisruumiissa, kuten käden pään ja peukaloiden sijantia. Kasvaneen laskentatehon sekä laajakulmaisemman linssin ansiosta laite kykenee seuraamaan kuutta ihmistä kerrallaan.

Vaikka Kinectin Windows-versiolle löytynee käyttöä myös kodeissa, Microsoft markkinoi sitä erityisesti yrityksille ja esimerkiksi terveydenhuollon tarkoituksiin. Myymälöissä Kinectiä voidaan hyödyntää erilaisten näyttötaulujen selaamisessa tai vaatteiden tapauksessa virtuaalisissa sovituskopeissa ja esimerkiksi Toyota on testannut laitteen aiempaa versiota autonvalmistuksessa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset (16.8.2017 13:22)
MTV:n Katsomo-nettitelevisiopalvelun ohjelmia voi jatkossa katsoa pääasiassa vain kirjautuneena. Muutos tuli voimaan tänään. Sisältöjen siirtoa vapaasta katselusta kirjautumisen taakse perustellaan ....
9 kommenttia
Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin (16.8.2017 12:04)
Applen WWDC-kehittäjätapahtuman jälkeen on ollut aika selvää, että seuraava iso "juttu" älypuhelinmarkkinoilla tulee olemaan laajennettua todellisuutta hyödyntävät sovellukset. Teknologian yleistymistä ....
OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna (16.8.2017 10:10)
OnePlus kaataa kylmää vettä OnePlus 3:n ja 3T:n käyttäjien päälle, sillä kiinalaismerkki ei aio julkaista uusia Android-käyttöjärjestelmäpäivityksiä puhelimille Android O:n jälkeen. OnePlus ....
2 kommenttia
Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista (16.8.2017 09:56)
Älypuhelimella kuvaamisesta on tullut kiinteä osa musiikkikonsertteja ja Snapchatin uuden ominaisuuden ansiosta yleisön kädessä saatetaan nähdä yhä useammin puhelimia. Snap on nimittäin esitellyt ....
Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin (15.8.2017 13:59)
Yhteisöpalvelujätti Facebook on ottanut käyttöön Marketplace-ominaisuuden Suomessa. Samaan aikaan ominaisuuden saatavuusaluetta laajennetaan 16 muuhunkin maahan ja nyt se on käytettävissä yhteensä ....
1 kommentti

Uutisarkisto